Fata din gheață mi se pare un roman perfect de true crime și mister. Robert Bryndza este un autor excelent, oarecum tipic. Cartea nu are descrieri pompoase, însă abundă de chestii tipicare atunci când vine vorba de detectivi, trecutul lor tumultos, noua crimă comisă care schimbă cumva ciclul evenimentelor din viața lor.

Cu toate astea nu pot să neg faptul că aceste cărți îmi plac. Pentru că în ciuda acestui detaliu similar, restul poveștii regăsite în Fata din gheață este cât se poate de originală și de interesantă. Mi-au plăcut de asemenea momentele esențiale descrise în carte: prologul și descoperirea făcută de Lee Kinney. Pentru că de acolo pleacă toate evenimentele. 

Cartea am început-o anul trecut la final de august, început de septembrie, pe când bunica mea mai trăia. Și am lăsat o vreme să treacă până să încep să scriu recenzia. Atât am să vă zic, nu vreau să fac o postare despre mine, evident. Hai să continuăm cu frumusețea aceasta de carte!

robert bryndza books

Fata din gheață de Robert Bryndza  – primul volum din seria Erika Foster

După cum îi spune și numele, fata din gheață este personajul în jurul căruia se țese povestea, prin prisma căruia o descoperim inclusiv pe Erika Foster și trecutul ei.

Andrea Douglas – Brown este o fată de bani gata, care provine dintr-o familie înstărită și care are în fața ei un viitor strălucitor. Viitor care evident este curmat brusc, în noaptea în care ea este asasinată și aruncată într-un lac. Acolo este găsită de către Lee Kinney.

Mai departe descoperim familia Douglas – Brown, oameni bogați a căror viață este dată peste cap. Moartea fiicei lor lasă multe semne de întrebare, însă răspunsurile există în locurile unde te aștepți mai puțin. Evident că sunt secrete de păzit, lucruri grave pe care familia încearcă din răsputeri să le ascundă.

Fata din gheață este un personaj pe care îl descoperim cu fiecare înaintare a acestui roman. Atât pe Andrea Douglas – Brown începem să o înțelegem, dar și pe Erika Foster și restul personajelor cu care ea intră în contact.

Personajele din Fata din gheață

Ivy, un nume care mi se pare că prinde, pentru că femeia vine la pachet cu primele informații esențiale legate de acest caz. Chiar dacă mai apoi plătește cu viața pentru că încearcă să-i dezvăluie Erikăi mai mult decât ar fi trebuit. Bănuielile că ceva putred este la mijloc încep imediat ce ancheta prinde contur, atunci când încep să găsească persoanele care ai fi putut intra în contact cu Andrea în barurile în care fusese văzută ultima dată. Așa cum distare și Kristina, o fată care lucrează la bar și care imediat ce îi povestește Erikăi cu cine a văzut-o ultima dată, dispare brusc ziua următoare, atunci când este nevoie ca ea să depună mărturie.

Giles Osborne este de asemenea unul dintre personajele care induc puțin eroare, acel personaj de cotitură pe care autorul îl scapă printre rânduri și care adesea poate induce în eroare. Pentru că este prea bun pentru a fi adevărat.

Pe la jumătatea cărții întâlnim Silueta. Știm că acesta este criminalul, pentru că îl întâlnim mai întâi în camera unde locuiește Erica Foster și apoi luând legătura cu Ivy pentru a o face să tacă definitiv. Este inclusiv o amenințare la adresa personajului principal.

Marco Frost este țapul ispășitor în poveste, un pion pus acolo pentru a încasa o pedeapsă și pentru a-l ascunde pe adevăratul criminal.

Evident că n-am cum să povestesc mai mult de atât, altfel risc să dau spoilere și cărțile acestea de crime și mistery mi se par cu atât mai interesante cu cât povestești mai puțin. În orice caz, pe măsură ce cazul va avansa, vor exista foarte multe răsturnări de situație iar Silueta, sau criminalul, va fi personajul la care nu cred că vă așteptați.

fata din gheata carte

Recomand cartea lui Robert Bryndza?

Evident. Mi se pare un roman foarte interesant, în care cu cât simți că te aproprii de rezolvarea crimei, cu atât mai mult descoperi ceva care să răstoarne situația. Un autor atât de talentat este destul de rar, așa că mi-a plăcut mult de tot Fata din gheață a lui Robert Bryndza. Am să continui romanele din seria Erika Foster, evident. Mi se pare un autor foarte bun, genul acela de om care te atrage într-o lume total diferită și care îți oferă acele momente de evadare la care tânjești, prin scrisul său.

Descoperă mai multe recomandări pentru #cartibune pe acest blog!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.