Furtișaguri

Se vrea a fi o postare amuzantă, dar este un fel de tragi-comedie, având în vedere că multe din situațiile prezentate nu-și găsesc o rezolvare reală. A început de la o discuție simplă, despre pățania unei prietene căreia i s-a furat o sumă de bani din casă, caz pe care poliția, ghiciți ce! Nu l-a rezolvat nici până acum. Ce amprente?! Ce ADN?! Ce competență? Așa ceva există doar în romanele polițiste și în CSI. Aici pe tărâmuri mioritice, nea milițianu’ este frate cu tâlharu’. Iar munca la stat, chiar implică statul degeaba, în caz că noi oile de rând, nu am realizat până acum! Mai nou, implică și aparițiile televizate. Vedeți?! Deja există o evoluție!

 

Revenind. Mi-aduc aminte când am ieșit odată în oraș cu aceeași prietenă și i s-a furat telefonul mobil. Fiind un eveniment local, erau și organele legii prin apropriere. Când s-a plâns de telefonul furat, răspunsul prompt a fost: „Păi de ce îl țineai în buzunar?” Eu, om logic, calm și de obicei, din dorința de a-mi face înțeles punctul de vedere, mă apucasem să-i arăt că n-avea geantă cu ea… unde să-l țină?! În Peștera Muierii?! (If you know what I mean)  dar mi-a luat-o ea înainte. I-a urat ceva de bine, cu care am fost întru totul de acord.
 
Pe lângă frumoasele amintiri, au venit și cele amuzante. Unei prietene i s-a furat covorul pe care-l avea la uscat în fața blocului, înainte de sărbători. A auzit gălăgie, ca și cum ceva ar fi fost târât. Când s-a uitat pe geam, un țigănuș fugea cu covorul lor în spate. La fel o altă prietenă, căreia i-au fost furate rufele puse la uscat… Pe vremea când, desigur, existau acele sârme unde absolut toți vecinii își puneau rufele la uscat și gospodinele mai trăgeau câte un ochi supraveghetor către ele.
 
Mie mi s-au furat din ghiozdan, când eram în autobuz, creioanele pe care le țineam în buzunarul din față. Probabil un cleptoman, pentru că există și cazuri de oameni care nu se pot abține, având această manie. Ce rahat credeau că pot ține în buzunarul din față de la ghiozdan?! Cloșca cu puii de aur?!
 
Probabil cele mai tâmpite furturi sunt produse de țigani. Gurile de canal sau elemente din calea ferată. Care pot genera tragedii. Tragedii pe care desigur, autoritățile nu le pot anticipa. Pentru a anticipa așa ceva probabil trebuie să fii înzestrat cu simțuri á la Mama Omida. Să fii pe o frecvență supranaturală cu evoluția lucrurilor în spațiul transcedental- mioritic.
 
Sigur, în alte locuri sunt furturi și mai bizare. Spre exemplu în Jamaica, unde s-a furat nisipul de pe o plajă. Și nu, n-a trecut pe acolo Jack Sparrow să-și umple borcanul care să-i țină noroc, ci s-au ridicat tone de nisip moale și strălucitor.
 
Vecinilor mei li s-au furat găinile din ogradă. Pentru că da…este mare ograda Domnului și probabil avea nevoie de niște găini pentru ouă.
 
Sper ca voi să nu fi pățit rele de acest gen. Sau dacă da, este bine să dați frâu liber frustrărilor și să povestiți întâmplările voastre. Să nu ne simțim așa singuri în univers, să ne lege pe toți un ceva absolut, chiar dacă acel ceva este deja legendara incompetență polițienească și furturile, fie ele găuri negre în bujet sau mici „împrumuturi” pe termen nelimitat. 

 

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

4 Discussion to this post

 1. Zircon spune:

  Ehe, societatea romaneasca, autoritati romanesti. De exemplu, in fostul cartier in care locuiam ( spre fericirea mea, m-am mutat si sunt ok aici ) era cazuul violentei intre tineri, la care multi vecini s-au plans de bataile in noapte si etc..La care autoritatile au rapsuns: sa se bata pana se omoara. Zic si facut. Si cand se petrecea asa ceva: Pai de ce nu i-a oprit nimeni? De ce nu a sunat careva la politie?

  Sincer, nu ai ce sa le ceri. Sunt incompetenti. Si mie mi s-au mai furat creioane, pixuri si stilouri :))) Unul pe care chiar il iubeam, scria asa frumos…Gros…Of.

  Sincer, nu am avut pierderi de genul si nici nu imi doresc 😀

  Poate, candva, se va face ceva intr-un viitor apropiat.

  • Xaara Novack spune:

   Zircon, eu una cred ca va trebui sa ne lepadam de oamenii astia, sa se mai curete vreo 2-3 generatii ca sa revenim pe o linie de plutire relativ optimista. :)) sau poate vad eu totul prea intunecat.

 2. Ayase spune:

  Autoritățile sunt surprinse și de zăpada din mijlocul iernii. Dar lasă că mai este până în februarie.

  Din astea amuzante nu am prea avut. Poate doar una, îi împrumutasem unui tip un pix și nu l-am mai văzut, nici pixul și nici tipul. Nu-i problemă, oricum nu mai scriu cu pixul. :))

  Articolul chiar e tragi-comic, mi-ai furat câteva râsete. :))
  Hugs!

  • Xaara Novack spune:

   Ayase, la partea cu autoritatile iti dau dreptate. Intotdeauna a fost asa!

   :))) faze cu pixul am patit si eu. sau pierdeam guma la ora de desen si mai apoi o vedeam pe banca altei colege, etc. yeah… tipic…

   Ma bucur ca te-ai amuzat putin. Asa am facut si eu cu prietenele mele, desi realitatea este cam jalnica.
   Lots of hagus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.