Ia-ti popcorn: Comedy series time!

  • workstation
Azi a fost și luni, și frig, mă gândeam să ne încălzim cu puțin umor. Nu, n-am de gând să vă spun bancuri dintr-o dată, ci să vă recomand trei seriale de comedie. Asta pentru că pe lângă filmele horror pe care le privesc, mă uit la seriale de comedie ca să compensez oarecum sperieturile…
Încep în ordinea în care le-am vizualizat, pentru că desigur, recomandările mele nu sunt obiective, ci întotdeauna personale și subiective. Cu alte cuvinte, mă uit la ce-mi place.
 

It`s always sunny in Philadelphia

Gașca de ratați ciudați, pe care ți-e imposibil să nu o cataloghezi drept simpatică, este formată din cei doi frați gemeni, deși nu par a fi, Dennis și Deandra Reynolds, cei doi prieteni ai lor, Charlie Kelly, Mac, și tatăl celor doi gemeni, Frank Reynolds.
Aventurile lor sunt ca o festă pe care le-o joacă destinul, o karma proastă pe care nu o îndreaptă deloc, fiecare din ei fiind cât se poate de egocentric, mincinos și obsedat, abundând de defecte. Personalitățile lor proaste îi bagă mereu în încurcături, barul pe care îl dețin este mereu amenințat cu desființarea sau preluarea de către altcineva.
Încurcăturile în care se bagă datorită lăcomiei se adâncesc datorită devizei nerostite «fiecare pentru sine», mințind și folosindu-se unii de alții pentru a scăpa cât mai ușor de probleme, încercând să mușamalizeze, amenințe, să mituiască, nu se dau în loc de la nici un lucru care este dezumanizant sau umilitor.
Serialul are un dram de realism printre sarcasmul, ironia și micile răutăți. Prietenia găștii este una superficială la suprafață, ca și în realitate, în opinia mea punând în relief exact acele prietenii de tușă, prietenii care te încurajează doar din cuvinte, faptele lor fiind în realitate opuse sau absente în viața de zi cu zi; prieteni care nu vor să recunoască atunci când au greșit sau prieteni care ar călca peste tine doar pentru a fi în prim plan. Toate aceste neplăceri, adunate într-un cadru logic, cu umor sarcastic și negru, fac un serial perfect pentru cei cu astfel de gusturi.
 

30 ROCK

La început am avut dubii să-l încerc. Când am trecut de sezonul 1, nu mă mai puteam sătura, trebuia să știu prin ce aventuri va mai trece Liz Lemon.
30 Rock este un serial bazat pe propriile aventuri are actriței-scriitoarei Tina Fey în legătură cu experiențele pe care le-a avut ca scenaristă pentru Saturday Night Live. În serial o întruchipează chiar ea pe Liz Lemon, scenarista cu aspect de tocilară, fără viață socială…genul acesta de etichete amuzante, care încearcă mereu să facă un show bun de televiziune, încercând să convingă două vedete pretențioase, Tracy Jordan și Jenna Maroney că pot co-exista fără să-și pună bețe în roate.
Jack Donaghy este șeful care o ia sub aripa protectoare, având o relație de înțelegere reciprocă, unde confidențele nu au măsură și încurajările sunt tăios de realiste încât nu ne dăm seama dacă sunt cu adevărat încurajări. Prezența enervant de blândă este dată de Kenneth Parcell, care este un tânăr naiv în adevăratul sens al cuvântului, dar pe care Jack Donaghy îl vede ca un posibil predecesor, din motive foarte stranii.
Tracy Jordan este vedeta de culoare a showului lor de televiziune, mereu o pune pe Liz în încurcătură cu cerințe copilărești și deplasate. E mereu înconjurat de gașca sa, iar din când în când își face apariția și soția lui, mereu pentru a-l lua la rost.
Jenna Maroney este o actriță a cărei faimă se rezumă la serile mici, filme cu buget redus și care sunt mereu oprite din producție, sau reclame dubioase pentru firme japoneze. Are probleme cu stima de sine, și nu își înfrânează nici o pornire egoistă sau pompoasă.
În serial apar vedete precum Seinfeld, bunicuța Elka din Hot in Cleveland (care apropos, este băbuța din reclama de la Snickers) Whoopi Goldberg, Norah Jones, Moby, Sheryl Crow, Matt Damon, Queen Latifah, Condoleezza Rice, Robert de Niro.
Serialul a primit un premiu Emmy pe lângă altele.
Pe Tina Fey am urmărit-o și într-un film oarecum siropos de comedie și acțiune, Date Night, pe care sigur îl recomand pentru o seară relaxantă în pat, între perne pufoase.
 
Iar momentan privesc The new adventures of old Christine cu Julia Louis – Dreyfus, care sincer, nu știam că o cheamă astfel, eu pe scurt o știu ca tipa din Seinfeld.
Christine Campbell e o mămică divorțată și  proprietara unei săli de fitness, pe care viața o pune mereu la încercare sau ea are talentul de a se pune în cele mai proaste ipostaze în momente importante. Dependentă de prezența fratelui ei, Matthew, pe capul căruia cad problemele ei, deși s-ar denumi împărtășire, încearcă să se integreze la școala privată în care și-a mutat băiatul, pe Ritchie și nu izbutește datorită a două mămici răutăcioase și populare, Marly și Lindsay. Cireașa de pe tort este fostul ei soț, care și-a găsit o nouă iubită, o altă Christine, o nouă Christine. Toate astea îi dau viața peste cap, într-un mod ilar și ironic adesea.

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

2 Discussion to this post

  1. Lillee spune:

    Foarte bine ca te uiti la ce-ti place. Da’ io stau acu’ si ma intreb cum de nu am auzit de serialele astea… Sunt o baba, e clar. :))

  2. Xaara Novack spune:

    Pai ce eu stiam? :)) mi-am luat placa de surfing si am luat valurile netului cat cuprinde pana sa dau de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.