Pantone: culorile anului 2016

 

Ca de obicei, Pantone a dat tonul culorilor pe anul 2016. Pastelurile revin, însă cu puțin twist. Ca de obicei, faimosul brand este sensibil schimbărilor de ordin psiho-social, nu doar în ceea ce privește moda. Îmbrățișează ideea egalității genurilor (mă feresc aici să zic sexelor, ca să nu înclin balanța în vreo parte), a ambiguității genurilor dacă vreți, sau a faptului că unii dintre noi se regăsesc undeva la mijloc.

 

Prin culorile anului au încercat să găsească un antidot vizual la stresul cotidian, culori calde și primitoare care să ofere, odată cu purtarea sau privirea lor, senzația de confort și siguranță.

 

De aceea au ales Roz Cuarț și Albastru Serenity. Trăim vremuri tulburi, printre gri-uri și doliu, încercăm să ne regăsim echilibrul. Prin antiteză, avem culori suave, gentile, care să dea senzația de plutire, o extensie a cerului senin. Rozul cuarț combinat cu albastrul amintesc de copilărie, de puritate, de faptul că există o vârstă în care trăim intens fără prejudecăți, fără păreri care să ne limiteze percepțiile și sentimentele. Fără grija de a fi catalogați sau judecați. O lume ideală, nu?

 

Alături de aceste două culori mai avem și tonuri de verde-gri sau mov. Cât despre gri-uri, ele de obicei se transformă cu ușurință în culori metalizate, pentru a da start sezonului rece.

 

Mie îmi place mult albastrul liniștit pe care l-au ales. Cu rozul nu pot spune că sunt foarte familiarizată, dar nu îmi displace. Cert este că nu aș putea de exemplu să port un palton roz, o pereche de pantaloni roz. Ceva care să domine din această culoare. Restul nuanțelor îmi plac foarte mult, în special tonurile pământii de verde și mov-urile.

 

Voi ce părere aveți despre noul trend?

 

pantone colors of 2016

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.