Marie Claire: Secretele unui păr frumos

În cartea HAIR by marie claire scrisă de Josette Milgram, sunt prezentate sfaturi ale unor renumiți stiliști despre tunsori, alegerea unei culori de vopsea pentru păr dar cele mai multe sfaturi sunt despre îngrijire și menținerea unui păr sănătos.

Eu am să prezint pe sărite, ceea ce mi s-a părut important de reținut despre părul nostru și cum ar trebui să-i oferim o îngrijire corectă.
Dacă fumați sau sunteți des în preajma fumătorilor, trebuie să știți că părul este o victimă a tutunului. Probabil multe din noi s-au întors de la petreceri sau dintr-un club cu părul mirosind a tutun, de parcă ar fi prins viață și ar fi fumat zeci de pachete.  Nu există un alt miros care să persiste mai multe pe firul de păr! Iar radicalii liberi pe care îi conține fumul fragilizează firul.
Părul își schimbă tipologia în medie o dată la șase ani, așadar îngrijirea pe care o acordăm părului nostru trebuie să fie una adaptată evoluției. Modul nostru de viață, ceea ce mâncăm de asemenea joacă un rol important în aspectul părului nostru, consumăm grăsimi, deci…vom avea un păr mai gras!
Vechea metodă a mamelor noastre, apa cu oțet este extrem de eficientă pentru clătirea părului, în special dacă apa pe care o folosim la spălare este puțin cam dură. Și lămâia are aceleași proprietăți benefice.
Este bine să șamponăm de două ori (două cantități mai mici în locul uneia singure mai mari) folosind un produs neutru, apoi un șampon de tratament.
Dușul scoțian este recomandat pentru cei care îl suportă (trecerea de la cald la călduț, chiar la rece pentru cine poate)
După șamponare balsamul este musai! Claude-Gallon insistă, și știm bine că uneori mai uităm, dar chiar dacă suntem în grabă, e bine să-l aplicăm și să clătim imediat, decât deloc. Balsamurile de asemenea nu trebuie folosite la rădăcină, ci pe lungimea firului de păr.
 
Eu prefer loțiunile spray, descurcă părul și acționează și asupra proprietăților electrostatice. Folosesc de la Schwarzkopf, Schauma spray pentru descurcarea părului.
Varianta cu mască o folosesc odată sau de două ori pe lună, când am suficient timp la dispoziție. Preferata mea este cea de la Kallos Latte.
Pe lângă ele folosesc balsamuri de la Avon, Ailé sau Nivea.
Dacă părul nu prea vă ascultă și e cam rebel, îl puteți pieptăna imediat ce ați folosit balsamul.
O idee simplă pentru cele care vor mai mult volum este aceea de a usca părul începând de la ceafă, ținând capul în jos, ceea ce antrenează părul în sens invers sensului de creștere.
Și nu ar fi de uitat că prima podoabă a unei femei înaintea bijuteriilor, este părul ei.

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.