Dacă mă urmăriți pe oricare din conturile de socializare, facebook sau instagram, probabil ați observat că din toamnă mi-am schimbat culoarea de păr. De la blond am trecut la șaten. A fost o schimbare cu care am tatonat tot anul, uitându-mă la poze mai vechi în care eram șatenă. Am simțit-o că este favorabilă acum în sezonul rece și am trecut la fapte.
Am descoperit această vopsea de păr, Color & Soin atunci când căutam alternative mai sănătoase la vopseaua de păr din comerț. Inițial mă gândeam la henna, dar tot citind despre procesul de vopsire, am renunțat. Mi se părea multă osteneală pentru ceva ce nu știi sigur că va ieși bine. Așa că am ales second best, Color & Soin.
Eu am achiziționat-o din Catena, dar o găsiți și la diverse farmacii online. Chiar eram curioasă să o încerc, să văd cu ce se deosebește de restul vopselurilor din comerț. Să o pun la treabă! Și mă gândeam că fix în perioada acesta, majoritatea dintre noi se vopsesc la păr, înainte de sărbători, așa că nu strică puțin informație în plus.
Vopsea de păr cu extracte vegetale Color & Soin
Nuanța aleasă de mine a fost șaten natural. Și m-am gândit că va ieși o nuanță naturală, care să nu fie foarte închisă. Însă această vopsea de păr Color & Soin este foarte bine pigmentată și nuanța a ieșit extrem de plăcută și naturală, dar mai închisă decât mă așteptam. Dar, nu este o problemă!
Mi-a acoperit inclusiv firele albe, pentru că am multe. Din păcte moștenirea mea genetică în ceea ce privește podoaba capilară nu-i tocmai una norocoasă. Bunicii și mamei mele inclusiv, a început să le albească părul pe la vreo douăzeci și ceva de ani. Așa că nu puteam să fiu tocmai eu excepția feminină a familiei!
Ambalajul vopsea de păr Color & Soin
Este ca oricare altă vopsea de păr, ambalaj estetic de carton. În interior am găsit un tub cu vopseaua din extracte vegetale, un alt recipient cu agentul de fixare a culorii și veșnicul plic cu balsamul de după vopsire. Pe lângă mănușile obișnuite, transparente și instrucțiunile de aplicare a vopselei.
Mănușile au fost din acel material ieftin. Dacă ați citit și cealaltă recenzie a mea la vopseaua de păr de la Schwarzkopf veți vedea că am o preferință pentru acele mănuși de vopsit mai grosuțe puțin (cum sunt cele pe care le au cei de la Garnier). Desigur, este o chestie pur subiectivă și care nu m-a împiedicat să folosesc vopseaua de păr.
Aplicarea
Această vopsea de păr, Color & Soin este simplu de aplicat, mai ales dacă citiți cu atenție instrucțiunile. Tubul acela în care se amestecă vopseaua și agentul de fixare fac ca distribuția la rădăcină să fie ușoară și rapidă. Apoi am turnat în palmă restul conținutului și l-am întins pe restul părului meu.
Vopseaua Color & Soin este spornică. Pentru prima dată am rămas cu foarte mult produs și a trebuit să-l arunc. Dacă aveți un păr lung, de la umeri în jos, un singur tub vă ajunge pe tot părul. Are o consistență foarte interesantă. Nu este deloc cremoasă, precum celelalte vopsele, ci gelatinoasă. Se întinde ușor și rapid pe firul de păr.
Efectul vopsea de păr Color & Soin
Nu are un miros puternic, așa că nu veți păți ca la vopselurile din comerț, să vă sufocați de la mirosul de amoniac. Are un iz natural, ca de plante. După ce m-am spălat pe cap, efectul a fost ca cel al unui balsam de păr. Extrem de hidratant, ba chiar mult prea hidratant pentru părul meu gras…
Efectul de hidratare rămâne, pentru că este o săptămână și ceva de când m-am vopsit și părul meu este mai mătăsos decât sunt obișnuită. Eu având părul cu tendințe de îngrășare, hidratarea de la această vopsea îl face să se îngrașe mai repede ca de obicei. Partea bună este că atunci când îl spăl nu mi se mai încurcă!
Înainte aveam problema aceasta, mi se încurca părul pe margini, acolo în zona urechilor. Odată ce am folosit vopseaua Color & Soin, am scăpat de chinul unui periat lent. Și îmi pot trece mâna prin păr fără să rămân cu fire printre degete, ca înainte.
O altă chestie pe care am remarcat-o este că nu îmi mai cade părul așa des.
Ingrediente vopsea de păr Color & Soin
Pentru că sunt foarte multe și mi-ar lua foarte mult timp să scriu ce fac fiecare dintre ele, m-am decis să le pun aici doar pe cele care sunt cu probleme. Vă recomand să vă descărcați aplicația Clean Beauty, care vă arată dacă ingredientele dintr-un produs sunt sau nu benefice pentru organismul nostru.
m – Aminophenol – este un colorant pe bază de petrol, care are potențial alergic și toxic, inclusiv la nivelul organelor
p – Phenylenediamine – este tot un colorant de păr, dar este destul de periculos de aceea nu este indicat să fie folosit pe gene sau sprâncene. Poate duce la orbire permanentă.
Ceteareth – 20 – este un agent ce poate pătrunde în piele, cu putere de absorbție ce permite impurităților să afecteze organismul uman. Este cancerigen.
Peg 2 Oleamine – conține impurități care au potențial cancerigen.
Ethanolamine – ajută ca ingredientele unui produs, cele apoase și cele uleioase să se amestece omogen. Poate provoca iritații.
4 – Chlororesorcinol – un ingredient ce ajută la distribuirea culorii de păr, și sensibilizează pielea, producând alergii.
Laureth – 3– este un emulgator, ce poate conține impurități. Are potențial cancerigen.
Alcohol denat – este un alcool care irită și usucă pielea, distrugând bariera sa naturală.
Concluzii vopsea de păr Color & Soin
Pentru că ingredientele nu sunt tocmai „vegetale” sută la sută, singurul avantaj al acestei vopsele de păr este că nu conține amoniac. Însă lucrul acesta nu o diferențiază cu nimic de unele vopsele de păr din comerț cum este Olia de la Garnier. Am să mă întorc la această vopsea data viitoare.
În principu, comparând ingredientele, cele din Olia nu sunt la fel de dăunătoare organismului. Sigur, nici acelea nu sunt mai breze, dar cel mai mare risc pe care-l au, este să-ți provoace alergii, nu cancer.
Îmi pare rău că trebuie să-mi schimb părerea, nu mi-a afectat negativ firul de păr, dar dacă aș folosi-o timp îndelungat, nu cred că ar fi ceva benefic pentru organismul meu.
Ah, tot căutând informații despre ingrediente am găsit pagina AlegeSănătos, pe care v-o recomand cu drag atunci când doriți să aflați mai multe informații despre ce anume conțin unele produse cosmetice. Tot aici, puteți compara vopselurile de păr între ele, pentru a face alegerea potrivită.
Data viitoare vă povestesc cum a fost la Blogmeet! Și pun poze cu mine machiată, chiar dacă îmi plac și cele în care sunt nemachiată. Până atunci, I PUP YOU!
Dacă ți-a plăcut acest articol și îl consideri util, nu uita să dai un LIKE de susținere! Multumesc!
La inceputul articolul eram convinsa ca ar trebui sa ma interesez de aceasta vopsea, dar cred ca acum ma voi uita dupa gama Olia. Vopsitul cu henna nu este asa complicat, mama se vopseste asa de cativa ani. Singura problema este ca daca ai mai avut parul vopsit, nu va prinde 😀
Si eu ma reintorc la Olia. La fel am citit, ca nu prinde pe parul vopsit sau ies culori din astea de vant turbat 😀 Si trebuie tinuta mult in par, vopseaua cu henna. Sau asa se recomanda la unele.