Data trecută am făcut recenzie la MusicPAD H1 de la Vonino. Acum a venit rândul la unul dintre smartphone-urile Vonino care mi-au captat atenția.

vonino

vonino

Vonino ZunX este un smartphone modern, cu un design minimalist și fluid. Are marginile foarte curbate și este ușor de manevrat. În primul rând datorită faptului că este subțire, una din trăsăturile curente la smartphone-uri; în al doilea rând pentru că este ușor în sinea sa, ca device.

Negru mat la spate și cu margini argintii, captează atenția prin detaliile interesante. Voi intra în câteva detalii tehnice, atât cât cunosc eu. Spun asta din perspectiva consumatorului, așa ca disclaimer.

Tehnologia Vonino

Sistemul său de operare este Android 6 Marshmallow. Are diverse facilități pe care versiunile vechi de Android nu le au. Spre exemplu aplicația Now on Tap, care te ajută să găsești ceea ce vrei sau să deschizi alte aplicații în timp ce conversezi, fără să fie nevoie să închizi conversația sau aplicația în care te afli deja. Este foarte utilă!

Bateria este folosită inteligent. Adică se face economie și de aici îmi explic de ce smartphone-urile Vonino au bateriile atât de rezistente. Aveți opțiunea de Doze adică Adormire sau App Standby, adică unele aplicații nu vor descărca bateria la fel de ușor ca înainte.

Ai opțiunea să-ți securizezi telefonul cu propria amprentă sau să dai permisiune aplicațiilor în felul în care îți dorești.

Este ce-i drept, un model nou de Android și foarte util din punct de vedere al utilizatorului obișnuit.

Are procesor Quad Core pe 64 de biți, 2GB memorie RAM internă și 16 GB memorie de stocare. În caz că doriți o memorie de stocare mai mare, aveți opțiunea unui card microSD de până la 32GB.

Camera foto – video

Primul lucru pe care l-am observat a fost calitatea imaginii. Culorile par mult mai vii și vibrante, și pe ecran și atunci când fac poze. Pe telefon se văd super-tare, dar atunci când le transfer în laptop, dispare acel colorit frumos. Tocmai datorită experienței MiraVision™. Sunt un set de motoare care controlează luminozitatea, contrastul, intensitatea și claritatea culorilor și a imaginii. Practic se adaptează în funcție de locația unde ne aflăm!

Camera Vonino ZunX este de 8 megapixeli și are facilități precum fotografierea din unghiuri diferite, detectarea feței, mod de fotografiere în mișcare, face poze panoramice sau fotografiază continuu timp de 99 de cadre.

Am încercat-o și eu, în casă, seara atunci când pictam și la o ieșire în pădure. Mi-a plăcut foarte mult cum face poze. Uneori s-a focusat cam greu, dar asta probabil datorită peisajului destul de aglomerat (frunze și copaci) dar probabil și mie pentru că mi-a fost oleacă frig. Este o cameră care detectează ușor obiectul dorit, dacă vreți să faceți poze macro de exemplu și are mai multe opțiuni la cameră în caz că sunteți cu prietenele și vreți un anumit tip de poză, mai luminoasă sau care să ascundă imperfecțiunile tenului.

Are o multitudine de funcții în caz că vrei să te joci și să le descoperi. Până și reglarea de ISO este posibilă, pentru cei care sunteți împătimiți ai pozelor bine făcute.

Camera frontală are 5 megapixeli și are aceleași funcții adaptative, care pot fi folosite cu succes pentru a captura poze de bună calitate.

Filmează videoclipuri în HD 1080p. Are chiar și stabilizator de imagine, deci chiar este un smartphone gândit pentru utilizatorul care folosește din plin social media gen facebook, instagram sau snapchat.

Sunetul

Având în vedere că v-am vorbit des despre MusicPAD-uri, mă așteptam ca cei de la Vonino să vină cu ceva bun și să îmbine tehnologia aceea a sunetului redat perfect cu smartphone-urile sale.

Prin urmare, Vonino ZunX are patru funcții de optimizare a sunetului!

BestAudEnh – pentru atunci când folosim căștile cu fir și nu dorim să fim deranjați.

BestLoudness – care folosește pentru redarea sunetului difuzorul încorporat. Aviz amatorilor de manele și muzici pe smartphone puse la maxim. Fără număr! Btw, glumesc, mi se pare o funcție bună pentru atunci când vorbești la telefon și pui pe cineva pe speaker. Nu se mai aude ca din fundul grădinii.

BesSurround – optimizează sunetul dacă vă uitați la un film, pe youtube sau ascultați vreo melodie mișto.

ModBluetooth – optimizează sunetul pentru un streaming BT fără a se pierde din calitate.

Aplicații

Partea cea mai cool la device-urile Vonino este preluarea datelor tale de pe alte smartphone-uri sau tablete pe care le folosești sau le-ai folosit. Este foarte ușor de transferat datele și te scutește de timpul instalării aplicațiilor.

Are însă și aplicații preinstalate, cum ar fi Chrome,Drive,Gmail,Google Play,Google Search, Maps sau Youtube.

Detalii pe care le-am observat 

În bara de instrumente, aceea pe care o cobori de sus, lipsește opțiunea de Location, pe care o găsiți prin GoogleMaps preinstalat. Fiind o versiune nouă de Android, găsiți în schimb opțiunea de Do not disturb sau Alarms only, utilă pentru cei care sunt în ședințe, conferințe, etc.

Iconițele nu au fundal transparent, fundalul lor este unul alb. Nu am găsit să-l modific, dar nu-i un detaliu care să-i scadă din prețiozitate. Chiar și astfel mi se pare un smartphone frumos, ca design interior și exterior.

Tot în ceea ce privește iconițele, ele nu își dau scroll spre stânga sau dreapta ci doar sus sau jos. Este un detaliu interesant, pe care îl observi imediat dacă ai mai folosit și alte smartphone-uri. Am încercat să schimb modul de scroll, dar nu am găsit. Indiferent, repet, nu sunt detalii care să-l facă greu de folosit ci doar ceea ce îl diferențiază ca smartphone față de celelalte.

vonino

Concluzie

Este un smartphone excelent, ceea ce știe să facă și toate opțiunile pe care le are în raport cu prețul său. Vonino știu foarte bine să echilibreze balanța între calitate și preț.

Cred că este o investiție bună un smartphone de genul acesta. Răspunde ușor la comenzi, are numeroase opțiuni pentru sunet și fotografiere și un design elegant și minimalist.

Pe lângă faptul că este construit în așa fel încât viața bateriei să dureze cât se poate de mult!

Dacă sunteți interesați de produsele celor de la Vonino, nu uitați că se aproprie Black Friday! Cu reduceri majore și multe alte surprize. Așa că abonați-vă la pagina lor de facebook sau la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile!

Mâine o să vă povestesc despre Vonino ZunXS! Abia aștept! Pupici!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar
    ghelbere elena says:

    Nu sunt o mare fana a telefoanelor foarte performante. De obicei folosesc telefonul numai pentru convorbiri sau SMS.

    1. avatar

      Inteleg, cam asa sunt eu cu tabletele. Am una, dar nu prea am folosit-o si oricum trebuie dusa la “doctor” pentru ca are display-ul stricat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.