Având în vedere că anul precedent am ratat ocazia de a merge la un astfel de eveniment, m-am revanșat acum! Și am multe să vă povestesc!

 

În primul rând am mers acolo pentru că eram curioasă să văd creațiile unor designeri români. Fie că era vorba de bijuterii sau vestimentație, ai un sentiment diferit atunci când vezi ceva lucrat de oameni care ne reprezintă pe noi. Și nu mă refer la a te mândri tu cu ceva ce au realizat alții, pentru că mi se pare ridicol sentimentul acesta. Ci de a încuraja brand-uri românești, oricât de mici sau mari ar fi ele.

 

Pornesc de la ideea de unicat și nu de la ideea de comercial. Pentru că datorită globalizării începem să ne pierdem în hățișurile brand-urilor mari care nu oferă decât un nume și materiale ieftine, uitând că de fapt, sub nasul nostru regăsim adevăratele comori.

 

Acum nu vreau nici să pară că denigrez ce-i comercial sau că nu vă puteți cumpăra haine de acolo. Nicidecum! Dacă materialul este de calitate, cusătura bine făcută și simțiți că merită toți banii, atunci by all means, get what you wish!

 

De la Ava Frid am învățat că nimic nu se compară cu a îmbrăca o rochie care are fix măsura ta. Care se mulează perfect pe corpul tău, așa cum este el făcut, cu defecte și atuuri. O haină care este după tiparul tău și nu de pe unul stas, cu număr exact de produse. Este un altfel de sentiment să porți acea haină, croită pentru tine, pe care nu o vei vedea niciunde altundeva.

 

Au un designer extrem de talentat și rochii excelent croite, din materiale cum sincer, nu am văzut în magazinele din Mall. Se simte calitatea și munca depusă în spatele unor asemenea haine. Și știți care este culmea? Majoritatea ar spune, ah da, dar nu sunt pentru oricine… Aici aș contrazice puțin. Pentru că în viața noastră tot timpul apar evenimente de genul nunți, botezuri, gale, petreceri ca acum, de Crăciun sau de Revelion. O astfel de rochie este o investiție pe termen lung, dar una perfectă zic eu.

 

Pe pagina lor de facebook am descoperit că au lansat o colecție specială pentru Sărbătorile de iarnă, așa că, dacă aveți de gând să vă îmbrăcați în ceva unic, ar fi bine să le faceți o vizită. Nimic nu se compară cu o rochie pe care o porți doar tu și nu o sută sau mii de alte femei. Cu care riști să dai nas în nas într-un restaurant sau la o petrecere.

 

Un alt brand craiovean care mi-a captat atenția a fost Pink Petal Fashion. Haine purtabile, însă cu acele detalii care sunt absolut WOW! Am văzut un palton superb, din amestec de lână și bumbac, lucrat manual desigur, cu nasturi scoică.

 

Rochiile finuțe, mixturi de materiale frumoase și calitative. Aveau câteva gen Little Black Dress care are fi fost potrivite în garderoba oricărei femei. Inclusiv eu! Care știți că sunt extrem de băiețioasă!

 

Acest eveniment m-a inspirat să port rochii mai des, și nu doar atât. Anul viitor n-am să mai arunc banii aiurea pe orice haină. Cred că este vremea, cel puțin pentru mine, să încerc să pun la pușculiță pentru a-mi cumpăra ceva care merită fiecare bănuț strâns, să investesc în evenimente și nu în produse și să călătoresc mai mult. Asta așa, ca sidenote.

 

Bijuteriile au fost la fel de minunate. Am avut ocazia să stau puțin de vorbă cu Mădălina Stoica, designer de bijuterii care a fost prezentă la evenimente de profil din Suedia, Franța sau Olanda și desigur, București. Vânzările aici în zona noastră sunt aproape ca și inexistente. Majoritatea clienților sunt din București. Dar aici nu este vorba numai de puterea de cumpărare, cât de educație.

 

 

Unele femei preferă un brand cum ar fi Swarovski, din auzite și desigur fudulie, să o spunem pe șelau, decât un brand autentic care lucrează bijuterii manual și nu la duzină. Nu vreau să iau în zeflemea un ditai brand-ul, dar uneori mi se par puțin…iefine? Puțin cam peste tot. Și adesea la noi în Ro, doar cu numele, mai puțin cu autenticitatea. Dar hey, ce știu eu, o fătucă de provincie, decât ce am văzut în magazine. Și până la urmă este o părere subiectivă, nu-i una universală.

 

Bijuteriile Mădălinei Stoica nu sunt pentru oricine. O spune chiar ea. Dar sunt superbe! Am văzut o pereche de cercei din argint, doi cerceți diferiți, cu triunghiul ca motiv geometric și o piatră decorativă care se potrivea de minune la orice ținută. Lucrează într-un mod unic, mi-a captat atenția de la început datorită geometriei pieselor.

 

Avea o broșă superbă, care mi-a amintit de arta geometrică a lui Piet Mondrian, de exemplu. Total alt tipar decât broșele vintage, băbești sau chiar kitschoase. Nu zic că acelea nu sunt frumoase, dar pentru cei atrași de artă, de frumos și de lucruri diferite, asta este un fel de briză răcoritoare. Ceva în care din când în când merită investit.

 

Cred că a lucra o astfel de bijuterie, cu atâta atenție și grijă, este din principiu un lucru de admirat.
Mi-au plăcut și bijuteriile făcute cu migală de la Manufactura Roxanei, în special cele care aveau ca motiv macii. Acel roșu splendid, care ieșea în detaliu față de restul elementelor mi-a rămas întipărit pe retină. Prevăd că iar mă apucă pictatul de maci…

 

Au venit mai mulți designeri decât cei pe care i-am numit eu aici. Îmi pare rău că nu i-am putut aborda pe toți, dar le-am admirat cu drag ținutele și le-am dat like pe facebook. M-am abonat la ei pentru a putea vedea și ofertele sau alte evenimente. Ceea ce vă sugerez și vouă să faceți. În special dacă sunteți din Craiova! Nu strică să fiți la curent cu ceea ce fac tinerii designeri de la noi. Și să-i încurajați investind în voi și în haine de calitate, desigur. Double win!

 

Evenimentul are loc și mâine, deci dacă sunteți interesați sau interesate, ar fi bine să vă faceți timp să explorați terenul, poate chiar să cumpărați ceva. Fiind luna cadourilor, luna petrecerilor și tot tacâmul…
Mâine va fi și mult așteptatul 5 o’clock afFair with Sweet Paprika, blogger și fashion designer din București. Abia aștept!

 

Nu știu dacă mai sunt locuri disponibile, dar pe ultima sută de metri, ar fi bine să încercați și să vă rezervați un loc. Dacă am învățat ceva în ultimii ani, asta nu doar legat de blogging ci de viață în general, este că merită investit în experiențe nu în lucruri. Așa că, ar fi bine să puneți în balanță ceea ce vă doriți de la voi. Acum, că tot se aproprie noul an cu pași repezi.

 

Îi găsiți la 12 Doișpe, un restaurant modern, care este diferit de restul din Craiova. Pe lângă mâncarea absolut delicioasă pe care o au, și care merită toți banii, pentru că plecați de acolo sătui, mi se pare un local diferit. În stil industrial, open minded place, genul acela unde auzi doar muzică bună și simți că îți este greu să pleci. Hell, cred că asta e definiția exactă. Ți-e greu să pleci de acolo! Atât este de super!

 

Vă las cu o poză, care mi-a plăcut enorm. Dacă aveți chef de foodporn și poze mișto pentru instagram la care să saliveze toți amicii, 12Doișpe is the place to be!

 

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.