Puterea prezentului de Eckhart Tolle, o carte despre conectarea cu sinele nostru și n-am să folosesc sintagma sine superior. Clasică, aproape clișeică. Nimic nu este superior sau inferior.

Ok. Paragraful de sus este pentru cei care au gustat puțin din subtilitățile lumii spirituale. Puterea prezentului de Eckhart Tolle, este dedicată îndeosebi oamenilor care vor să-și dezvolte și această latură a lor. Este o carte populară, și după ce am citit-o am înțeles de ce.

Pentru mine a venit ca o completare a informațiilor acumulate deja. Ideea de mindfulness sau de meditație nu îmi sunt străine, doar că veneau ambele pe un fond plin de informații prost structurate și înțelese mental. Iar experimental, au fost perioade de întrerupere si teamă.

Nu pot spune că Puterea prezentului de Eckhart Tolle a fost cartea care m-a luminat, dar a contribuit la înțelegerea profundă a unor trăiri, a unor sentimente și la schimbări pozitive în viața mea. A fost una dintre pietrele de temelie, dacă pot spune astfel.

eckhart tolle puterea prezentului

Puterea prezentului

de Eckhart Tolle

Primul lucru care mi-a plăcut foarte mult la cartea aceasta este ușurința cu care este scrisă, povestită. Autorul are darul de a se conecta ușor cu cititorul. Cel puțin așa a fost în cazul meu. Am înțeles fiecare cuvințel, rezonez cu această carte și am pus în practică meditația dar și alte tehnici enunțate de autor.

Un alt lucru pe care îl face această carte este să-ți arate cine ești de fapt. Asta dacă ai puterea să înțelegi. Cred că tocmai aici este acea eșență legată de putere. Faptul că nu suntem locul nostru de muncă, ce am învățat, nu suntem statusul nostru marital, nu suntem mintea noastră sau gândurile pe care le avem. Nu suntem emoțiile noastre trecătoare, nici trecutul nostru și nu suntem nici măcar viitorul.

Pur și simplu suntem. Ține de fiecare să-și traseze propriile linii de demarcație, să afle cine este de fapt și pentru ce a venit aici, pe Pământ. Însă această carte deschide puțin mintea și ochii.

Paragrafele cu întrebări din cartea Puterea prezentului de Eckhart Tolle

Mi-a plăcut mult de tot ideea autorului, de a lua întrebări care i-au fost puse la cursuri sau semninarii și de a le insera în carte. Acolo unde subiectul permite, desigur. Pentru că întrebările par a fi un contra – argument, oarecum, iar autorul demontează și demonstrează cum toate aceste construcții mentale nu ne aduc beneficii. Absolut deloc.

Iar răspunsurile pe care le dă unor întrebări sunt scurte și simple, pe înțelesul oricui.

Renunțarea la timpul psihologic

Cred că este printre cele mai grele exerciții, chiar dacă uneori practicam această renunțare fără să-mi dau seama. Nu știam ce înseamnă.

Însă am trecut și prin momente în care timpul psihologic a fost predominant.

Refuzul de a ierta implică în mod necesar greaua povară a timpului psihologic.

Ideea iertării este una dificil de înțeles dar și mai dificil de pus în practică. Pentru că înseamnă o înțelegere profundă a stării celuilalt. Pentru mulți oameni, chiar situația în sine provoacă disconfort. Însă ce m-a ajutat foarte mult pe mine a fost dorința de a renunța la trecut. Atunci când nu ierți, este ca și cum te-ai lega singur cu lanțuri si ai înghite cheia. Tot la tine se află puterea de a te elibera.

puterea prezentului carte

Nu pot să dau sfaturi generale pentru cei care au încă probleme cu a-i ierta pe alții sau pe sine. Ține foarte mult de dorința de a evolua, de a nu fi captiv trecutului. Pe mine m-a ajutat și ho’oponopono, ceva ce am început să practic fără să-mi dau seama că poartă un nume și că este de fapt, terapia iertării.

Doar că trebuie să te pregătești, să simți nevoia interioară să faci acest lucru. Altfel, este ceva mental, o bifă acolo ca să te simți bine pe moment și nu are absolut nici o legătură cu interiorul tău, cu sufletul tău.

Puterea prezentului de Eckhart Tolle sau puterea de detașare de ego, de minte și de emoții.

Cred că astfel aș sumariza cartea Puterea prezentului de Eckhart Tolle. Foarte mult m-a ajutat să fiu mai atentă la cum gândesc, la ce gândesc și la ce vorbesc. Cât vorbesc, de asemenea și despre ce vorbesc.

Știm cu toții că de multe ori în viață funcționăm pe pilot automat. Suntem undeva acolo, suspendați în capul nostru, cu o acumulare de gânduri și liste peste liste, lucruri de făcut. Și ne pierdem din vedere pe noi, îi pierdem din vedere pe ceilalți, tot ce este în jurul nostru cumva devine un artificiu. O anexă.

Tocmai din zona aceasta dorește autorul să ne scoată. Să conștientizăm cine suntem, ce suntem, cu minte, trup și suflet. Pentru a putea trăi în prezent.

eckhart tolle carti

Concluzii despre Puterea prezentului de Eckhart Tolle

Puterea prezentului de Eckhart Tolle este o carte excelentă pentru cei care merg pe calea descoperirii spirituale. Îi va ajuta să mediteze, le va deschide fereastra de idei și oportunități, sau concepte care pot fi aplicate, fie în meditație, fie în viața de zi cu zi.

Nu cred că este o carte care să-i ajute pe cei care vor dezvoltare personală și atât. Da, vor acumula niște informații care să-i ajute să poarte anumite discuții despre diverse subiecte. Subiecte care se vor opri la un moment dat la un anumit nivel. Pentru că dincolo de cuvinte, fără experiență sau practică, nu prea avem șansa să învățăm.

Eu am preferat formatul de audiobook, deși am cartea și în format fizic. Mi-a fost ușor să pictez și să ascult în același timp. Cu această carte am să deschid și tema spiritualității pe blog, o temă pe care o voi adăuga în bara de sus, la lifestyle. Pentru că pentru mine este un stil de viață. Ceva ce practic de mai bine de un an de zile și am învățat foarte multe lucruri în acest timp. Lucruri pe care pot să le împărtășesc cu voi. Astfel, vor urma și mai multe recomandări de carte dar și subiecte pe această temă.

Dacă sunteți fani audiobooks, vă las aici informațiile necesare pentru a vă putea bucura și voi de această carte minunată. Am găsit atât formatul în engleză, cât și cel în română. Nu uitați să dați un LIKE la pagina mea de Facebook. Astfel pot veni către voi cu cât mai multă informație de calitate și pot împărtăși ceea ce este de interes comun. Pupici!

Cartea pe care o citesc acum este scrisa de Eckhart Tolle, Puterea prezetului. Va zic asta pentru ca imi era greu sa ma…

Posted by xaaranovack.com on Wednesday, March 10, 2021

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar

    Atât de multe am citit și auzit despre cartea asta, încât o să trebuiască să o bifez și eu la un moment dat. :)) Mie îmi place cum ți-ai structurat articolul și, bineînțeles, ador pozeleee. Spor la treabă cu această nouă categorie! Voi urmări cu interes. :*

    1. avatar

      Multumesc! Doamne am vazut ca ai comentat pe telefon si am uitat sa intru sa aprob. Am aprobat abia acum cand fac o postare noua! Daca nu ai timp o poti descarca de pe youtube cu youtube downloader (nu ti-am zis io) si o poti asculta in masina. :)))) Ma bucur ca iti plac pozele, nu am stat asa mult sa bibilesc la ele, culmea. :* Yaaayyyy! Multumesc mult pt sustinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.