Spiritualitatea este un domeniu care m-a preocupat de mult timp, deși mulți ani de zile am ezitat să-l aprofundez datorită ideilor preconcepute: este păcat, este vorba despre demoni sau entități negative, trebuie să gândești doar pozitiv și multe alte fantasme care nu au legătură deloc cu ceea ce înseamnă trezirea spirituală sau spiritualitatea în general.

Și de-a lungul acestei perioade am întâlnit persoane, fie ele online, fie în realitate, care m-au ajutat să-mi formez o idee despre cum recunoști o persoană care este trezită spiritual. Și atenție! Aici nu vorbesc despre mine. Ci despre experiența mea cu astfel de oameni. Care este de asemenea, subiectivă.

Așa că dacă aveți dubii, este foarte bine și chiar vă încurajez. Întotdeauna când ceva ce simțiți voi că nu-i chiar pe aceelași palier cu ideile voastre, este în regulă să vă puneți întrebări.

Ok. Hai să începem.

Trezirea spirituală sau cum recunoști o persoană care este trezită spiritual

  • O persoană trecută prin trezirea spirituală nu va încerca să îi convingă pe alții că spiritualitatea sau orice altceva legat de spiritualitate, este calea.

Nu va încerca să inducă dubii, presiune sau să îi convingă pe alții de existența anumitor lucruri. Persoanele spirituale nu formează secte, nu au nevoie de validarea unui anumit grup și nu încearcă să îi schimbe pe cei din jur, doar pentru că ar fi pe calea greșită.

Așadar atenție la șarlatani. O persoană trezită spiritual nu va intra în viața ta cu bocancii, nu ți se va băga pe sub piele, nu te va manipula. Nu va îmbrăca frumos exteriorul, nu îl va polei, doar ca interiorul să fie putred.

  • Nu dau sfaturi gratuite

Este un obicei de bun simț, care nu are neapărată legătură cu trezirea spirituală. Însă o astfel de persoană luminată, nu se va apuca să-ți descoase atitudinea, felul de a vorbi sau gesturile, pentru a-ți demonstra că ești pe drumul greșit. Nu se va pune pe un piedestal, presupunând că sunt deținătorii adevărului suprem, în timp ce tu, ești un biet muritor rătăcit în Matrix.

Nu sunt obsedați să convingă pe alții să le împărtășească valorile sau credința, indiferent care ar fi aceea.

Chiar dacă cunosc mai mult decât alții despre un subiect anume, nu își exprimă opinia neîntrebați sau mai rău, gratuit, fără un contact îndelungat în prealabil.

  • Trezirea spirituală înseamnă lipsa judecății

De foarte multe ori am întâlnit, în special la noi, persoane care perpetuează atitudini toxice, deși se presupune că au în spate măcar ideea de trezire spirituală și puține cunoștiințe despre lumea aceasta încât să-și permită conferințe sau să țină cursuri.

Primul lucru pe care l-am observat au fost prejudecățile.

În special teama de sexualite, homofobia, transfobia, tot ce ține de identitatea de gen îi râcâie pe suflet. Dacă ar fi să luăm în calcul Oglinzile Eseniene, cred că n-ar ieși deloc ceva frumos. Se presupune însă, ca înainte de a propaga idei mărețe și inteligente despre cât ești de trezit spiritual față de cei așa ziși pierduți, să-ți iei frumos Umbra și să stați împreună mult timp. Poate până la vindecare, dar…ce știu eu…

Spun asta pentru că trezirea spirituală implică să-i ajuți pe ceilalți, așa cum poți. Nimeni nu zice să devii un sfânt, dar dacă ai capacitatea și dăruirea aceasta, ideal ar fi să-i ajuți pe toți. Fără a discrimina.

Fără a considera că o parte este mai bună și cealaltă parte este într-o pierzanie totală, că nu au scăpare, că nu văd clar lumea din jurul lor pentru că nu sunt treziți.

Să nu uităm că nimic nu este bătut în cuie, nici o idee, nici o frază. În cazul în care presupunerea că suntem Universul trăindu-se și experimentându-se pe sine, atunci totul poate fi schimbat. Nimeni nu este nici mai presus, nici mai prejos. Așa cum cel netrezit este aici cu un scop, la fel sunt și cei treziți. La fel și cei care își schimbă sexul, își injectează acid hialuronic în buze pentru a fi mai frumoase sau care vor să poarte fuste și să își facă unghiile, deși sunt bărbați. Dacă asta există, înseamnă cu Universul permite. Atât.

  • Nu se cred superiori

Doar pentru că ai citit o carte despre Legea Atracției nu înseamnă că ți se cuvine totul sau să ai pretenția ca toți oamenii pe care îi întâlnești să lucreze în favoarea ta, pentru prosperitatea ta și binele tău suprem.

Viața este un dar, iar trezirea spirituală implică înțelegerea că așa cum tu ești aici să primești abundență, la fel sunt și ceilalți. Nu este un concurs, altfel uiți să te bucuri de viață. 

Trezirea spirituală implică recunoștiință. Inclusiv dar în special față de cei care te ajută în drumul tău către adevărata ta existență.

  • Trezirea spirituală implică trăirea în prezent

Asta nu înseamnă că cineva trebuie să-și nege trecutul, să-l bage sub preș și gata. Nu neagă nimeni trecutul sau emoțiile. Din contră, le aduc în înțelegerea din prezent și încearcă să le rezolve. Fără a retrăi la infinit o emoție negativă, o întâmplare sau un lucru dezamăgitor.

Se rup din cercul vicios odată cu trezirea spirituală. Chiar dacă pentru unele persoane este ceva ce se întâmplă simplu, rapid sau pentru altele, mai greu și treptat. Ideea principală este că reușesc să fie mai concentrați asupra momentului, căci acela este singurul pe care îl au la dispoziție. Și inclusiv acela este aproape trecut, având în vedere că mintea noastră proceaseză informațiile din jur cu o întârziere de câteva milisecunde. Așadar, inclusiv prezentul nostru este cumva tot un trecut.

  • Trezirea spirituală înseamnă o înțelegere fără ură, ranchiună sau invidie

Nu pentru că un om luminat nu ar avea emoții sau nu s-ar supăra și ar deveni bursc imun. Nu. Din contră, ajung să înțeleagă acele emoții, fără să le mai trăiască. Atunci când avem emoții puternice, este ca și cum emoțiile ne trăiesc pe noi și nu invers.

Trezirea spirituală implică detașare, îmbrățișare și înțelegere a sentimentelor sau emoțiilor.

  • Nu sunt limitați în gândire

Primul lucru pe care l-am observat la oamenii înțelepți este faptul că au o curiozitate copilărească. Chiar dacă cunosc lumea din jur, oamenii și au trăit mulți ani și au trecut prin multe, nu se opresc din a pune întrebări. Recunosc faptul că a cunoaște înseamnă a avea o minte deschisă. A dori să afli, fără a judeca. De ce este important fără a judeca?

Pentru că nu te legi nici emoțional, nici energetic, de o idee. De o entitate, de o energie. Nu îți impui singur limite.

Este suficient că societatea vine cu anumite cutume și prejudecăți, de ce le-ai asimila și acumula doar pentru că așa e bine sau de dragul de a fi acceptat? Sau pentru a fi mângâiat pe ego…

Acum că am ajuns către final, îmi dau seama că am scris mai mult decât aveam notat în agendă inițial. Am mai avut câteva idei pe parcurs. Și repet! Toate acestea sunt ideile mele, dacă rezonați cu ele, mă bucur mult. Dacă nu rezonați, nu-i bai.

Însă îmi doream să clarific puțin și să limpezesc apele pentru că sunt ușor cam tulburi. Asta de dragul oamenilor de la care am învățat să mă accept așa cum sunt, să rup corzi energetice, să prind curaj, să nu procrastinez sau să am mai multă încredere în mine. Să îmi iubesc Umbra și Copilul Interior. Și din respect pentru munca lor, care a contribuit cumva la drumul meu către spiritualitate.

Ah, și să nu confundăm trezirea spirituală și zen-ul cuiva cu faptul că îți poți bate joc de el așa cum ai chef. Și oamenii spirituali înjură, te pot face albie de porci asumându-și faptul că nu se lasă călcați în picioare. Doar pentru că ești spiritual nu înseamnă că încetezi a fi om.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.