Follow:

3 programe bune pentru editat poze

Este un top subiectiv, sunt programele pe care le folosesc destul de des atunci când vreau să editez poze și pentru că lucrez cu ele, am zis să vă povestesc câte puțin despre fiecare. Probabil pe unele le cunoașteți deja. Nu le voi pune într-o ordine anume, pentru că nu fac un top al lor, doar vă spun despre ele.
 
 
 
 
Îmi place pentru că este gratuit și are o mulțime de opțiuni pentru editare. Vă puteți juca la luminozitate, contrast sau chiar să tăiați pozele. Programul are rame în format .png, lucrul acesta face posibil să vă descărcați de pe alte site-uri rame diferite și să le folosiți în program. Are opțiunea de a tăia pozele în funcție de mărimea dorită, de a adăuga texte sau bule de dialog în ele. Este programul pe care-l folosesc cel mai des și pe care-l recomand începătorilor ca mine.
 
 
 
 
Depinde ce versiune veți găsi pe torrent, toate sunt excelente! Zoner mi se pare un Photoshop limitat dar totuși folositor. Are bagheta de selecție a pozei sau a unei anumite părți din poză, la fel ca Photoshop-ul și câteva alte opțiuni precum clone, iron sau healing brush. Cea mai interesantă mi se pare Image overlay, unde poți transpune o imagine peste alta, sau peste anumite părți selectate. Poate fi un program bun pentru cei care au puțină creativitate și răbdare să-l descopere.
 
 
 
Nu pot să nu-l menționez, deși este un program dificil și încă nu-l cunosc în totalitate. Are foarte multe opțiuni și cred că lucrul cel mai bun la el mi se pare opțiunea de history, care te scutește de greșeli, lăsându-ți loc pentru a experimenta în voie. Pentru începătorii ca mine, când vine vorba de PS, cam asta aș putea „recomanda”, să se joace și să experimenteze…
 
Cel mai mult mi-a luat să învăț cum să fac un fundal transparent, adică să pară a fi decupat atunci când îl uploadez undeva. Știu, este simplu, dar fiind la început atunci mă așteptam să fie un fel de mai multe feluri, nicidecum un hocus pocus! Ca să ne lămurim cu toții, se selectează zona dorită cu bagheta magică și apoi se șterge cu guma magic eraser tool. Și poof! Fundal transparent!
 
Sper că este utilă postarea mea, măcar unul din aceste programe să vă fie de ajutor pe viitor în caz că vreți să modificați digital poze sau să vă jucați cu diferite texte și culori. Se pot face multe lucruri în astfel de programe, vă trebuie răbdare și puțină imaginație.
Vă urez puțină răcoare sau ploaie (cum preferă fiecare) și multă relaxare! Pupici!

 

Comments

comments

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Elly W.

  Cu Photoshop-ul „lupt” si eu 🙂 Abia mi-am bagat degetele prin el si nu prea am avut timp sa-i aflu din secrete. Doar chestii foarte usoare. Dar visez sa il imblanzesc 🙂
  Un program usor si foarte bun este si PhotoFiltre. E gratuit, desigur. Il folosesc si nu am a ma plange pana cum.
  Eu tocmai ma indrept spre cateva zile de relaxare. In ceea ce priveste racoarea…se pare ca mai avem putin de asteptat. O vara placuta si tie, draga mea!

  13 august 2014 at 20:30
  • Reply Xaara Novack

   Elly iti inteleg „lupta” :)) nu stiu daca vreodata voi reusi sa imblanzesc Photoshopul, dar sper sa ajung macar la nivel mediu. Spor sa avem!
   Despre PhotoFiltre n-am auzit, ma bucur mult ca mi-ai zis. Am sa-l caut sa vad ce face si mi-l iau si eu. Mai ales daca e mocca 😀 ce poate fi mai frumos decat un program gratuit? Da, din cate se pare aerul cald se incapataneaza sa ramana. Macar la tine sa fie vanticel, ca pe aici, nici pomenelea…
   Si tie o vara placuta!

   13 august 2014 at 21:01
 • Reply Natural

  Eu folosesc Photoshop daca-l am instalat pe calculatorul pe care lucrez. Daca nu, http://pixlr.com/editor/ este gratuit si disponibil online si stie multe dintre operatiunile de baza pe care le face Photoshop. Chiar si comenzile scurte sunt aceleasi ca la Photoshop. Spor!

  19 august 2014 at 9:27
 • Reply Xaara Novack

  Bun pixlr.com, l-am mai vazut si prin tutoriale pe youtube pt incepatori. Este bun si pt cei care au tableta si vor sa-si exerseze mana si sa mazgaleasca ceva repede. Imi place ca are intr-adevar optiuni ca si pt PS, si cele pt text.
  Eu am Photoshop White Rabbit, cred ca e portabil si nu mi-a trebuit cod pt el. Am fost norocoasa 😀
  La Photoshop ador brush-urile. Dar sa lucrez pe tableta in PS e dificil :)) foarte multe optiuni! Spor sa avem!

  19 august 2014 at 11:43
 • Leave a Reply