Despre produsele de la The Ordinary v-am povesit eu în alte câteva articole beauty pe blog. După cum știți îmi sunt dragi aceste produse de skincare, le folosesc în rutina mea zilnică de aproape doi ani și sunt câteva care mi-au făcut tenul să se simtă foarte bine. Tocmai de aceea vi le prezint.

Astăzi vorbim despre acid mandelic. Cel mai blând dintre acizii exfolianți și cel mai indicat în caz că aveți un ten sensibil, așa cum îl am și eu. Sau dacă doriți să introduceți acizi în rutina voastră de skincare și doriți să începeți cu ceva soft.

Produsele de la The Ordinary mi se par accesibile și bine formulate pentru a avea o rutină de îngrijire a pielii fără mari complicații. Trebuie doar să înveți care este scopul fiecărui produs în parte, cum să-l folosești mai exact și desigur, ce tip de ten ai. Pentru a ști clar către care produse de îngrijire să te îndrepți.

Prima dată mi-am comandat produsele de la The Ordinary de pe e-mag. Pe atunci le aveau și ei. Acum se găsesc la Douglas și în alte farmacii. Dar le puteți comanda și de pe site-ul celor de la Deciem.

acid mandelic 10% + HA

Acid mandelic 10% + HA de la The Ordinary

Este un acid exfoliant, care conține alpha hydorxy acid sau AHA și acid hialuronic. Acest acid mandelic este cel mai blând dintre acizi, în comparație cu cel glicolic sau lactic. Fiind extras din migdale amare, ar trebui să fim cu băgare de seamă în cazul celor care au alergii la astfel de ingrediente. Eu însă nu am avut niciodată probleme, astfel că l-am folosit în siguranță încă de la început.

Fiind un produs care exfoliază pielea, este posibil să creeze o sensibilizare a sa. Așadar este indicat să folosim un SPF pentru a preveni arsurile solare și să limităm ieșitul în soare măcar câteva zile atunci când utilizăm acest produs. Să ne ferim de soare, dacă se poate. Așa aș traduce recomadarea lor.

acid mandelic the ordinary

Ambalajul pentru acidul mandelic 10% + HA

Este cel clasic produselor The Ordinary. Cutia de carton albă, cu logo-ul brandului și informațiile necesare despre produsul în cauză. Simplu și util.

Înăuntru avem recipientul de sticlă cu pipetă, care de asemenea are lipită eticheta cu toate informațiile necesare. Pachetul oferă protecție împotriva razelor solare, în cazul în care îl aveți undeva pe masă la vedere. Eu însă îmi țin produsele acestea într-un sertar, ferit de lumină, praf și alte chestii. Așa îmi place mie. Nu am multe produse, așa că o parte dintr-un sertăraș este oferită lor.

Acid mandelic 10% + HA – efecte

La mine au început să se observe după vreo două – trei săptămâni de folosire. Acid mandelic este un produs pe care l-am introdus treptat în rutina mea de îngrijire. De doi ani îl folosesc doar o singură dată pe săptămână și a fost suficient.

Primele semne este că pielea devine mai suplă, ca după o exfoliere. Unele semne de la coșuri sau pete pigmentare au dispărut treptat. Nu le-a luat ca prin minune brusc, dar s-au estompat treptat până n-au mai fost.

Notă personală:

Am de gând să-l folosesc acid mandelic mai des. Cel puțin de două ori pe săptămână, având în vedere că mi-am obișnuit tenul cu acesta deja. Însă, dacă aveți un ten sensibil ca al meu, chiar vă sfătuiesc să nu-l asaltați cu produse de dragul de a scăpa de roșează și de sensibilitate. Fiți răbdători și răbdătoare, tenul nostru nu a ajuns așa dintr-o dată. Ci în ani de zile în care poate am folosit un fond de ten care nu a fost potrivit, eu am folosit de exemplu măști cu argilă care l-au sensibilizat.  Nu știam că eram sensibilă la ele și le foloseam pentru exfoliere. Însă au fost prea dure cu tenul meu. Și iată că de drag, pe moment, tenul arăta ok, dar treptat s-a sensibilizat.

Vă dați seama că poate nu îl voi recupera niciodată. Eu de când mă știu roșesc din orice. La oboseală, la efort, la plâns, la râs…. deci, ce îmi permit însă este să fiu mai atentă cu ceea ce fac. Și să adaug schimbări lente. Acum să sunt mai adultă decât atunci. Mai calmă și cu răbdare.

TO acid mandelic

Acid madelic 10% + HA cum se folosește?

Aplicarea de acid mandelic în mod ideal se face seara. Așa este indicat inclusiv pe amblaj. Depinde însă de voi cum alegeți să-l puneți pe tenul vostru:

Fie pur și simplu astfel, așteptând un minut – două ca produsul să intre frumos în piele și mai apoi să veniți cu crema hidratată.

Sau îl veți combina cu crema hidratantă, asigurându-vă că va pătrunde în piele și va avea un efect și mai blînd pe tenul vostru.

Vom evita contactul cu ochii sau zona buzelor. Și soarele, așa cum am menționat mai sus.

Eu am aplicat acid mandelic și singurel, ca apoi să rezum rutina mea de îngrijire de seară, sau l-am diluat în crema mea de seară. A depins de moment. Cum am simțit eu tenul meu în acea perioadă. Dacă are chef de exfoliere sau dacă este cam sensibil și nu prea îi va prii.

mandelic acid the ordinary

Compoziție Acid madelic 10% + HA

Fiind un produs extras din sâmburi de migdale, în ciuda faptului că este un acid, consistența sa este una uleioasă. Deci pentru aplicare nu veți avea nevoie decât de vreo două – trei picături din produs. Mai ales că nu trebuie exagerat, fiind un exfoliant.

Densitatea sa lichidă, uleioasă îl face și greu de consumat. Dacă îl folosiți de două ori pe săptămână, un astfel de produs vă ține mai bine de jumătate de an. Chiar mai mult.

produse the ordinary pareri

Ingrediente Acid madelic 10% + HA

Acestea sunt listate inclusiv pe site-ul celor de la Deciem și oriunde căutați. Nu are ingrediente dăunătoare tenului, ba chiar conține un extract de mure sau fructe tasmaniene care reduc iritațiile asociate cu folosirea acizilor pentru piele.

Pe lângă acest ingredient, are și acid hialuronic sau glicerină, care ambele contribuie la menținerea sănătății pielii. Există site-uri unde puteți verifica ingredientele sale, am mai discutat despre ele.

the ordinary produse recenzii

Concluzii despre acid mandelic

Acidul mandelic 10% + HA de la The Ordinary este un produs minunat pentru cei care au pielea sensibilă și vor să se bucure de o rutină de îngrijire a tenului ca la carte. O rutină care să includă exfolierea blîndă a pielii și toate beneficiile care survin din acest proces.

Eu am să-l folosesc în continuare și îl recomand cu drag tuturor care vor să introducă un acid exfoliant în rutina lor de îngrijire a tenului!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.