Produsele Avon nu îmi sunt deloc străine. Pe lângă faptul că am mai tesat produse Avon în trecut, datorită campaniilor BuzzStore, am și cumpărat / folosit produse Avon. Menționam în trecut că primul meu ruj cumpărat a fost de la ei și alte produse pentru păr (un ser cu brusture) pe care le-am îndrăgit foarte mult, au fost perioade întregi nelipsite din casa mea.

Prima mea perie de păr profesională sau mă rog, mai serioasă, a fost de la Avon. Am multe amintiri frumoase care mă leagă de acest brand. Cu toate astea, am și lucruri care îmi displac la ei. Nu în legătură cu produsele lor, cât cu strategia de a le schimba design-ul sau look-ul aproape an de an. Pentru mine cel puțin, este oleacă derutant. Îmi place schimbarea, nu-i nimic rău în asta, dar Avon cred că exagerează uneori.

Cu toate acestea, a și îmbunătățit de-a lungul anilor diverse game. Advanced Techniques este una dintre ele și a făcut o treabă bună, zic eu. Atât în ceea ce privește designul produselor, cât și în ceea ce privește eficiența lor.

În trecut mă feream de această gamă pentru că am încercat-o, aproape acum un deceniu, atunci când cataloagele Avon circulau pe băncile liceului și a facultăților, distribuite de colege care făceau bănuți de buzunar. Era o gamă care se potrivea de minune pentru persoanele cu păr uscat sau normal. Eu care aveam păr gras, nu mă împăcam deloc cu atâta hidratare. După spălare, a doua zi părul devenea gras și îmbâcsit.

 

Avon Advanced Techniques Reconstruction

Avon Advanced Techniques Reconstruction – gama completă de îngrijire a părului

 

M-am înscris în noua campanie BuzzStore din curiozitate. Avon îmi place și chiar mă gândeam că poate au venit cu ceva nou pe piață. Și chiar așa a fost! Mă bucur că am avut ocazia să testez toate cele trei produse, practic gama completă, pentru a-mi face o idee clară despre ele.

Avon Advanced Techniques Reconstruction este o gamă regândită și îmbunătățită pentru îngrijirea completă a părului. Știu că scriu ca în brief-urile primite pe e-mail, dar promit că iau fiecare produs în parte și vă povestesc fiecare experiență, fiecare trăire alături de acestea. Intrăm profund în problemă!

 

Avon Advanced Techniques Reconstruction

 

Avon Advanced Techniques Reconstruction – Șampon

 

A fost primul pe care l-am testat. În ziua în care a venit coletul cu produsele Avon am făcut țop în baie să mă spăl pe cap! Entuziasmul era mare. Mi-am pus părul sub jetul de la duș, pentru a-l clăti foarte bine, așa cum fac de obicei, chiar și înainte de curățare. Am luat apoi șamponul și mi-am turnat puțin produs în palmă. Și a trebuit să fac o pauză, cu apa curgând pe păr în jos, să deschid ochii și să mă lămuresc!

Inițial, am crezut că mi-am pus balsam în palmă, din greșeală. Fiind cu părul sub duș, am crezut că încurcasem recipientele. De fapt, șamponul are o textură catifelată, moale, precum un balsam. Este cea mai ciudată senzație, să te speli pe cap cu ceva atât de fin și să fie șampon! Și să curețe bine și mai apoi să nu îți îngrașe părul…

Este un produs foarte fain, care mi-a plăcut încă din prima zi și pe care dacă aveți ocazia să-l încercați, vi-l recomand cu drag!

Eu având părul gras, mă feresc de produse foarte hidratante. Șamponul din gama Avon Advanced Techniques Reconstruction este însă hrănitor și hidratant fără să mi-l îngrașe. Abia în a treia zi după spălare simt nevoia să-l spăl iar, lucru care se întâmpla și până acum cu celelalte produse asemănătoare.

Nici în ceea ce privește ingredientele pe care le conține, nu stă foarte rău, în comparație cu alte produse mai scumpe de pe piață. Cu aplicația Clean Beauty am descoperit numai patru care sunt controversate. Doar controversate. Nimic însă care să fie foarte grav.

Așadar este un șampon care poate rivaliza foarte bine cu Lʹoreal sau Pantene, ba chiar și cu alte mărci care sunt faimoase, dar nu sunt neapărat BIO.

 

Avon Advanced Techniques Reconstruction

Avon Advanced Techniques Reconstruction – Balsam

 

Cu balsamul am avut întotdeauna o problemă. Pentru că am părul gras, eu inversez rutina mea de îngrijire. Întâi mă dau cu balsam, apoi vin cu șamponarea. Oricum, balsamul nu trebuie întins sau masat pe tot părul, ci doar pe lungimea sa până la vârfuri, ferind scalpul. Ideea este că, eu am părul gras și orice balsam de pe lumea aceasta, are tendința să mi-l îngreuneze și să mi-l facă să stea drept și trist.

Așa că este pasul din rutina de spălare a părului pe care îl fac doar o singură dată pe săptămână. A doua spălare o rezerv pentru a-mi aplica o mască pe tot părul. Ce vreau să spun este că balsamul rămâne întotdeauna produsul pe care mă chinui și mă tot chinui să-l consum.

Nu-i cel mai îndrăgit de mine, dar știu că este bun, ajută la îngrijire și te ferește cât de cât de aspectul acela de vârfuri despicate. Sigur, vârfurile despicate au ele altă origine, dar un balsam le mai domolește. Nu le face să dispară. Acolo, doar forfecuța ajută!

În ceea ce privește ingredientele, aceeași poveste ca și la șampon. Deci, nu mă mai repet. Câteva care ar avea potențial alergen. Folosiți aplicația Clean Beauty dacă aveți ocazia!

 

Avon Advanced Techniques Reconstruction

Avon Advanced Techniques Reconstruction – Ulei ser hidratant

 

Prima dată când am folosit acest produs am tras o mică spaimă. Eu sunt obișnuită cu seruri hidratante pentru păr care sunt mai apoase. Le agiți ca pe un spray, le fâsăi pe păr în stânga și în dreapta și gata fata! Aici am crezut că este la fel. Și am agitat oleaca, după care am pus produsul la o mână depărtare de mine și am apăsat pe pulverizator.

Produsul a scos un sunet trist, o parte s-a dus pe covor și o lacrimă unsuroasă a rămas atârnată de păru-mi. La naiba! Așa de îndemânatică am fost…

Asta ca să vă dați seama că uneori nu prea citesc indicațiile cu care vin unele produse și presupun, în capul meu mic și naiv că ele funcționează la fel ca celelalte. Numai bine, că am ce vă povesti!

Am rezolvat ușor treaba, acea lacrimă de ulei a fost distribuită și masată în păr. Apoi am mai pus ceva produs în palmă, vreo două pompițe mici, și am masat pe restul părului, inclusiv la rădăcină! Bam bam bam! Și nu mi-a îngrășat părul!

Am făcut-o de curiozitate și am descoperit cu plăcere că este un ulei care se absoarbe bine în firul de păr, nu îl încarcă și nu îl îngrașă. Prin urmare, merită achiziționat! Este excelent pentru toate tipurile de păr.

Ingredientele sunt cât se poate de bune, cu aplicația Clean Beauty am descoperit unul singur controversat și anume Octocrylene, care absoarbe razele UVA și UVB. Este folosit și în produsele de îngrijire solară. Problema este că acest produs, dacă îl folosim unde avem surse de apă potabile sau esențiale pentru planetă, vom polua. Așadar, nu aș lua cu mine acest produs dacă merg undeva la mare, oceam sau lângă un râu, pentru a nu dăuna mediului.

 

Avon Advanced Techniques Reconstruction

 

Avon Advanced Techniques Reconstruction – Design nou

 

Designul recipientelor este unul foarte chic, îți crează acea senzație de produs de lux și mi-a plăcut că au gândit lucrul acesta. Inclusiv formatul recipientelor este schimbat, pe rotund și nu au păstrat acea sticlă de plastic clasică precum alte branduri ca …revin…LʹOreal sau Pantene. Au de asemenea acel aspect mat, care le face atrăgătoare și moderne. Nu același lucru îl pot spune despre uleiul lor de păr, dar nu mă deranjează atât de mult faptul că au păstrat formatul lor clasic la acest recipient. Eficiența lui bate ambalajul!

 

Avon Advanced Techniques Reconstruction

 

Avon Advanced Techniques Reconstruction – Concluzii

 

De curiozitate, am folosit aplicația Clean Beauty și pe celălalt ser pentru păr pe care îl am și pe care îl folosesc de vreo trei ani și ceva. Inclusiv acela conține două produse controversate. Este OK? Da. Eu am folosit aplicația Clean Beauty pe unele produse din comerț și…rezultatele n-au fost deloc îmbucurătoare. Veți descoperi că avem pe piață foarte puține produse prietenoase cu pielea noastră, cu corpul nostru și din păcate, cu mediul.

Ce putem face? Să ne informăm. Nu să dăm vina pe produse sau pe brand. În primul rând, cumpărăm pentru noi aceste produse. Așadar, câtă grijă ne acordăm nouă înșine, atât vom obține. În loc să petrecem ore întregi citind articole despre cine cu cine s-a mai cuplat sau alte mondenități, putem aloca o jumătate de oră să vedem ce ingrediente sunt benefice părului nostru. Să nu uităm că unele îi pot schimba textura sau pot influența cât de mult rezistă culoarea pe un păr vopsit.

Fiind atente la ce cumpărăm, brandurile sau producătorii se vor adapta noului trend – acela în care grija pentru protecția și siguranța cumpărătorului primează și nu doar strategiile de marketing, rebranding sau renumele.

M-am lungit puțin așa că am să revin la subiectul nostru. Gama Avon Advanced Techniques Reconstruction este una care merită încercată. Este cu mult peste destule produse care se găsesc în comerț, ba chiar se aproprie de o gamă profesională, în special datorită ambalajelor sau recipientelor. Este o plăcere să folosesc în continuare aceste produse și sigur le voi recumpăra, dacă voi avea ocazia!

 

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar
    Valeria Chertes says:

    Sunt curioasa sa incerc sa vad și eu cum sunt aceste produse.

    1. avatar

      Sunt foarte bune, cu toate ca au concurenta, zic ca se plaseaza foarte bine in ceea ce priveste designul, cantitatea de produs si pretul. Cel mai mult mi-a placut uleiul de par! Acela este excelent! Inclusiv pt mine, cu parul meu gras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.