Țin minte că a fost o cumpărătură de implus. Erau reduceri pe elefant și mi-am comandat un ceas, cărți și acest BB Cream cu SPF 30. Pentru că pe celălalt de la Garnier îl aruncasem. Expirase fără să apuc să-l folosesc pe tot. Și cumva am simțit nevoia să-l înlocuiesc.

De data aceasta am ales un produs care să nu aibă aceeași cantitate de produs. Adică să-l folosesc pe parcursul unui sezon și atât. Zic. De regulă realitatea nu prea se potrivește cu ce am eu în cap. Însă am să mă străduiesc. Mai ales că n-a fost un BB Cream așa ieftin. Aproape 50 de lei.

Recunosc, nu știu cine este tanti Anne Möller, dar numele ei m-a inspirat să-l încerc. M-am gândit la o doamnă sofisticată, care stă prin laboratoare cu chimiști și se uită prin microscop la noi combinații de produs care să hidrateze tenul și să-l protejeze de razele solare, UVA, UVB, etc.

BB Cream Anne Möller

BB Cream Anne Möller pentru ten sensibil cu SPF 30

În mare parte am ales acest BB Cream pentru pielea sensibilă, așa cum a devenit a mea, acum că am o venerabilă vârstă. Deși cred că unele produse de skincare nu prea i-au plăcut ei, dar asta este așa, doar presupunerea mea. Uneori dieta sau stilul de viață poate dăuna. Eu sunt mai cartof de capanea de fel. O mai dau pe salate și smoothies, dar la rădăcină, sunt o persoană foarte leneșă.

BB Cream Anne Möller Gen – Sensactive promite să protejeze pielea sensibilă, să hidrateze și să acopere imperfecțiunile, lăsând pielea radiantă și plină de vitalitate. Acționează asupra unei gene responsabilă de roșeață și iritații, astfel odată absorbită lasă tenul uniformizat și nu îl îngrașă.

Personal partea cu gena responsabilă pentru roșeață și iritații cred că este mai ceva decât poveștile cu prinți și prințese din copilărie. Nici un produs pentru piele nu este conceput să acționeze în acest mod, iar dacă ar fi, ar trebui să ne îngrijoreze. Așadar, mai puțin marketing, mai multă sinceritate nu strică.

Ambalaj

Este clasicul ambalaj pentru BB Cream sau CC Cream. Un recipient de plastic, fără pompiță, din care storci cât produs dorești și aplici pe față. Nimic complicat, nimic ieșit din comun. Nimic diferit față de restul produselor de pe piață.

Recipientul vine într-o cutiuță de carton frumoasă, cu toate informațiile necesare, inclusiv cu ce ingrediente conține.  Pe elefant nu găsiți multe detalii despre produs. Un minus aici pentru ei, deoarece mi se pare important să depui efort în a-ți informa potențialii cumpărători.

Pe cutie este lipită un abțibild cu instrucțiuni și în română. Probabil lipit de distribuitori, nu chiar de cei de la elefant. Nu-i văd să depună așa efort. Ziceam eu că sunt leneșă, dar se pare că am concurență…

Compoziție

Cremoasă, tipică pentru un BB Cream și foarte hidratantă. Este catifelată, se întinde ușor pe piele. Eu folosesc degetele atunci când o aplic, dar a mers la fel de ușor cu beauty blenderul sau cu pensula. Nu-i nevoie de foarte mult produs și îmi place că se absoarbe sau se aranjează foarte frumos.

Efecte

Aici este puțin complicat, fiind un BB Cream are o nuanță ușor închisă. Dacă ești o persoană palidă, așa cum sunt eu, s-ar putea să ai un șoc atunci când aplici acest produs și să ți se pară foarte închis. Ce mi-a plăcut la acest BB Cream Anne Möller este că preia nuanța pielii sau cumva își transformă nuanța, devenind uniform. Devine un fel de my skin, but better, de îndată ce este absorbit în piele.

Are acel efect dewey, de piele radiantă, exact așa cum precizează ei. Singurul defect, chiar dacă pentru mine nu contează, este acoperirea. Are o acoperire mică spre medie. Adică poți lucra și aplica în plus, dacă dorești. Mie nu îmi place să am un ten încărcat așa că de cele mai multe ori pun BB Cream și îmi văd de treaba mea pe restul zilei.

Eu nu am mai retușat, însă nici n-am stat cu acest BB Cream pe față mai mult de patru ore. Așadar nu sunt în măsura să vă spun că va rezista toată ziua sau că-i perfect fără reaplicare. Ba chiar, din câte îmi amintesc, atunci când folosim produse cu SPF este indicată reaplicarea la un timp de vreme.

Ingrediente

Cu aplicația Clean Beauty, pe care știți deja că o folosesc pentru a vedea ce ingrediente controversate conțin unele produse, la acest BB Cream am găsit doar două.

Disodium EDTA – care este dăunător pentru natură și care are potențial alergen. Poate fi iritant, atât pentru piele și ochi, cât și pentru persoanele predispuse la dermatite.

Uleiuri minerale – care nu fac deloc bine tenului pentru că formează o peliculă deasupra porilor. Se numește comedogenic și pentru persoanele predispuse la acnee, nu-i tocmai un BB Cream indicat. De asemenea, dăunează naturii.

Ce pot spune? Am dat-o în bară cu acest produs. Dar cu toate astea, tanti Anne Möller a dat-o mai rău decât o dau eu. L-am cumpărat acum, din impuls, dar n-am să-l mai recumpăr. Chiar dacă pe tenul meu s-a comportant OK, folosit regulat, îl poate deregla și îl poate irita mai rău. Și se mai laudă că-i pentru pielea sensibilă…ce povești…

BB Cream Anne Möller

Concluzii

Chiar dacă produsul se aplică frumos și are acel efect radiant, ingredientele sale nu sunt cele mai bune. Astfel, prefer să-l folosesc răruț vara aceasta. Dacă voi observa că îmi afectează tenul, cred că va ajunge la empties și vă voi povesti mai multe atunci.

Am început să fiu mai atentă cu ceea ce îmi aplic pe față. Încerc să mă uit cu grijă la ingredientele cremelor și produselor cosmetice pentru că, după cum vedeți, un nume de brand acolo sau ceva mai fistichiu îți poate lua ochii.

Nu vă recomand acest BB Cream, mai ales dacă vă costă mult. Elefant i-a mărit prețul pe site-ul lor, dar dacă ar fi să mă întrebați dacă aș da pe el acum 50 de lei, aș zice că nu. Aș găsi produse mai ieftine care să conțină ingrediente ceva mai bunicele. Sau dacă tot aplic porcării pe față, măcar porfofelul meu să nu fie așa gol.

Cred că moda asta cu a plăti numele de brand și atât ar trebui să intre pe fundul cui a inventat-o. Sunt sigură că nu doar eu îmi doresc produse mai bune, mai ales dacă dau o sumă mare de bani. Să fie blânde cu natura și să conțină produse cât de cât naturale. Sunt branduri mici care pot și produsele lor sunt foarte ieftine. Keep it real!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.