Liniile în chiromanție și însemnătatea detaliilor din palmă, o scurtă incursiune în lumea mâinilor, inspirată de cartea cu același nume. Un rezumat pentru persoanele pasionate de această metodă de ghicit.

Liniile în chiromanție

Liniile în chiromanție

În postarea «Scurtă incursiune în lumea mâinilor», am scris despre ghicitul în palmă. A fost un articol foarte pe scurt. Așa că am să continuii cu restul detaliilor interesante despre liniile noastre din palmă…

În studiul amănunțit al chiromanției, fiecare linie are însemnătatea ei. După forma pe care o are și după poziția ei față de celelalte linii și mai ales față de liniile principale.

Liniile în chiromanție

Linia vieții – care înconjoară Muntele lui Venus
Linia capului – ia naștere dintre degetul cel mare și arătător. aproape din același loc ca și linia vieții, străbătând mâna paralel cu linia inimii.
Linia inimii – începe de la Muntele lui Jupiter și trece pe sub munții lui Saturn, Apolon și Mercur, pentru a se termina spre dosul palmei
Linia norocului – numită și Linia lui Saturn. pleacă de la brățară, trece prin mijlocul mâinii și se sfârșește sub Muntele lui Saturn sau al lui Mercur
Linia soarelui – sau a lui Apolon, merge de la linia vieții către Muntele lui Apolon
Linia sănătății sau hepatică – pleacă din linia vieții, trece pe lângă Muntele Lunii și a lui Marte și se sfârșește în muntele lui Mercur
Linia intuiției sau a Lunii – înconjoară Muntele Lunii și se sfârșește deasupra Muntelui lui Mercur
Linia lui Marte – pe care nu o posedă toată lumea, este paralelă cu linia vieții
Linia căsătoriei – începe de la linia inimii și se sfârșește la marginea mâinii

LINIA VIEȚII

După cum o arată și numele ei, se leagă chiar de existența individului. După cum se înfățișează, lungă și bine definită sau întortocheată și scurtă… Se poate spune că posesorul ei va avea o viață plăcută și lungă sau scurtă și bolnăvicioasă.

Când liniile vieții, a inimii și a capului încep din același loc, indivizii trebuie să se teamă de o moarte violentă.

Dacă aceasta începe de pe Muntele lui Jupiter, persoana va cunoaște gloria sau cel puțin succesul. Fie că se ocupă cu comerțul, fie că se ocupă cu arta. Orice ramură nou formată arată o schimbare de situație.

Astfel, infirmitățile ereditare ale individului sunt puse în evidență de aspectul ei sfărâmat. Nenorocul și încăpățânarea sunt marcate de mai multe cruci cu care se termină această linie.

Dacă formează insule (grupuri mici de semne) ea arată boli ereditare. Atunci când are o linie, ce se termină într-o insulă pe muntele lui Jupiter, persoana suferă de pleurezie. Nervozitatea este pusă în evidență de o linie
paralelă. Succesul în oratorie de o linie ce pleacă de la extremitatea sa și se termină pe Muntele lui Mercur.

Împărțirea ei în două ramuri, dintre care una se îndreaptă spre Muntele lui Mercur și cealaltă spre Muntele Lunii, semnifică reumatism. Unită mult cu linia capului – timiditate, iar ramurile ce se ridică până la Muntele lui Saturn sau Muntele lui Apolon indică moșteniri.

Viața neînțeleasă este simbolizată de mai multe linii mici care parcă se unesc cu brățara decepției. O boală periculoasă este pusă în evidență de o ramură ce se îndreaptă spre degetul cel mare.

Onorurile și bogăția sunt marcate de ramurile ce se ridică spre linia capului. Dacă aceste linii se opresc pe Muntele lui Marte, vor exista unele dificultăți pentru a ajunge la ele.

LINIA CAPULUI

Când linia capului se desparte în două linii, este semn de mare inteligență. În acest caz ea este bine accentuată și lungă. Dacă este lungă, dreaptă și curată, arată voința. Dacă este scurtă și abia vizibilă arată voința mediocră și o inteligență puțin pronunțată.

Atunci când se oprește la linia norocului, posesorul ei este unul dintre cei mai mărginiți.

Când apare lungă și dreaptă, înseamnă economie. Aplecată spre Muntele Lunii, elocvență, poezie și idealism. Urcată spre linia inimii arată un om zăpăcit. Urcată spre linia inimii în dreptul degetului lui Saturn – fatalitate.

Dacă începe deasupra liniei vieții arată brutalitate și încredere în sine. Când este legată cu această linie pe o mare întindere înseamnă timiditate. Urcată pe linia inimii și părând că leagă degetele lui Apolon și Mercur, semnifică nebunie. Același indiciu și dacă are o ramură ce se termină cu o stea lângă rădăcina mâinii.

Să observăm și alte semne.

Punctele albe aflate la înălțimea Muntelui lui Saturn indică succes bănesc. Dacă linia este lungă, dar abia indicată – frivolitate. Aspectul ei ondulat ne spune despre o cinste relativă.

O astfel de linie lungă și începând cu linia vieții, aplecată spre brățară, indică nervozitate, isterie, imaginație tulburată. Foarte îndepărtată de linia vieții ne indică lipsa de inteligență.  Dacă este unită cu linia inimii sub Muntele lui Mercur arată moarte timpurie.

Împărțită la capăt, cu o ramură ce se îndreaptă spre Muntele Lunii arată minciună. Aplecată spre linia inimii arată timiditate. Dacă are o ramură oprită într-o stea pe Muntele lui Jupiter persoana va avea un succes extraordinar.

Când această ramură se urcă în degetul lui Jupiter  ne indică vanitate, mândrie. Atunci când se oprește într-o stea mândria va fi fatală. Formând cu linia vieții un unghi ascuțit, denotă prudență. Oprit pe Muntele lui Mercur, unghiul dovedește spirit adaptabil împrejurărilor. Cu totul despărțit de linia vieții, înseamnă încredere în sine.

Dacă găsim o ramură ce pleacă de la extremitatea liniei vieții, ajungând la linia inimii, rațiunea va fi mai puternică decât inima. Dacă găsim mai multe ramuri ce se îndreaptă spre Saturn avem parte de bogății. Punctele albe aflate la înălțimea degetului lui Saturn indică succes în științe. Ramurile ce urcă spre Mercur, ne spun despre reușita în afaceri.

Dacă liniile ce se îndreaptă spre linia inimii nu o ating, persoana va alege cu inima. Linia capului împărțită, persoana are vocație diplomatică. Dacă este tăiată de o linie scobită în jocul Muntelui lui Apolon, indică ruină în dragoste.  Când este aplecată spre linia vieții, amorul aduce nenorocire. Prezența unei pete albăstrui în Câmpia lui Marte indică tendință spre asasinat.

LINIA INIMII

O linie a inimii foarte curată e semn bun. Dacă posedă la începutul ei, un fel de rădăcini, ce pleacă din Muntele lui Jupiter, atunci norocul se mărește. Din contră, dacă mersul îi este întortocheat și dacă este tăiată de multe linii mici, trebuie să știi că posesorul ei va avea multe deziluzii și necazuri din cauza dragostei.

Dacă este prea ușor desenată sau dacă se oprește în dreptul Muntelui lui Saturn înseamnă egoism. Dacă se coboară către linia capului, indică o lipsă completă de inteligență. Ondularea ne vorbește despre natura cochetă.

Aspectul ei scobit și culoarea roșie, denotă cruzime. O poziție prea apropriată de linia capului înseamnă ipocrizie. Când înconjoară Muntele lui Jupiter, persoana este geloasă.

O linie a inimii lungă, largă și puțin indicată este gravă, persoana în cauză având tendințe spre omor. Dacă are ramuri care se opresc în Muntele lui Jupiter, idealism în dragoste. În caz că începe în josul Muntelui lui Saturn, înseamnă materialism în dragoste.

Dacă linia inimii este dublă, atunci persoana este una devotată. Multe puncte albe pe tot parcursul ei, indică iubiri multe și fericite.  Sfărâmată sub Muntele lui Saturn, anunță moarte apropriată. Sub Muntele lui Apolon, indică încredere în sine, iar sub cel al lui Mercur, prostie și zgârcenie. Desenul ei în formă de lanț, arată un temperament cardiac.
Dacă această linie lipsește cu totul, e semn de egoism și cruzime.

LINIA NOROCULUI

Linia norocului foarte curată și lungă, mergând de la rădăcina mâinii spre Muntele lui Saturn și împărțită la capăt, promite glorie. Dacă merge pe degetul lui Saturn, înseamnă bogăție și o existență demnă de admirat.

Puțin indicată și despărțindu-se în mijlocul mâinii în două linii ce se unesc arată nenorocul și nereușita. Curată și luând naștere din câmpul lui Marte – viață ușoară. Sfărâmată la linia capului arată o schimbare de situație.

Aplecată spre muntele lui Apolon indică o mare elocvență. Dacă ia naștere de pe muntele Lunii înseamnă că posesorul ei și-a făcut avere prin prieteni. Atunci când se termină pe muntele lui Jupiter, persoana în cauză este naivă.

Când apare ondulată, străbătută cu o linie paralelă înseamnă nenorocire. Când se ridică pe muntele lui Saturn, persoana ar putea face închisoare. Oprindu-se pe linia capului, arată nenorocire, cauzată din greșeală personală.

Dacă pleacă din Muntele Lunii și se oprește la linia inimii, înseamnă căsătorie fericită. Mai multe linii ce o taie orizontal sunt semnele necazurilor. O ramură ce se îndreaptă spre muntele Lunii, necazurile sunt sentimentale. Atunci când ramurile ei coboară spre rădăcina mâinii, norocul se va întoarce.

Plecând de la linia capului, linia indică o reușită târzie. Întretăiată de o linie ce ajunge până la muntele lui Mercur indică un succes dramatic. Oprirea ei între degetele lui Jupiter și Saturn indică o viață liniștită. Dacă ajunge linia inimii și sfârșește pe Muntele lui Jupiter, este semn al unei iubiri unice. Din contră, ruptă lângă linia inimii înseamnă ruperea unei relații de dragoste.

Trebuie precizat că mâinile unora dintre oamenii modești prezintă o linie a norocului dintre cele mai curate și accentuate.

În acest caz, trebuie să accepți că, având în vedere mentalitatea inferioară a acestor persoane, lipsa ambițiilor sau succeselor zgomotoase, ele sunt mulțumite cu soarta lor și nedorind onoruri sau glorie. Sunt cât se poate de fericiți fără toate acestea.

LINIA SOARELUI SAU SOLARIANA

Începe de la linia vieții și este sinonimă cu cea a norocului. Dacă se termină în dreptul Muntelui lui Apolon arată celebritate. Dacă e lungă arată bogăție; dacă este curată demonstrează triumf și glorie. Împărțită în trei ramuri la extremitate, onorări. Din contră, dacă se oprește în nenumărate linii mici în jurul muntelui Apolon, arată insuccesul în artă sau în afaceri.

Poeții, literații, norocoșii soartei, fericiții au o frumoasă linie solariană.

Dacă ai această linie să nu te temi de mizerie, dar nici succesul nu te va urmări dacă nu vei munci pentru el. Ea luminează existența ca o rază a astrului al cărui nume îl poartă. Aducând adesea gloria, când e perfectă sau cel puțin onorurile.
Dacă lipsește va domina insuccesul și ambițiile vor fi zadarnice.

LINIA SĂNĂTĂȚII

Linia ficatului (hepatica) sau a sănătății, lasă să se ghicească rolul pe care îl joacă boala în viața individului. Dacă este sfărâmată, sunt temeri de o boală gravă. Dacă începe din linia vieții individul este supus la leziuni ușoare. Atunci când urcă spre Muntele lui Saturn, este semnul unei lungi bătrâneți.

Dacă se întâlnește cu linia capului pe Muntele Lunii, acel om este plin de viață. Dacă una din ramuri ajunge pe muntele lui Jupiter, individul a făcut sau va face multe călătorii.
Lipsa totală a acestei linii nu se întâlnește decât la oamenii veseli.

LINIA INTUIȚIEI

Este slabă sau bine definită, în funcție de cum posedă fiecare această calitate. Străbătută de linii numeroase, e sinonimă cu călătoriile.  Această linie e localizată pe Câmpia lui Marte.

LINIA CĂSĂTORIEI

Liniile iubirii și căsătoriei se află la rădăcina degetului mare, aproape de Muntele lui Mercur.

Dacă este sfărâmată înseamnă logodnă desfăcută din cauză de moarte. Dacă are o insulă înseamnă căsătorie nefericită. Mai multe insule înseamnă iubire pentru o rudă. Punctele negre înseamnă văduvie; sfărâmate și tăiate mici linii verticale indică o căsătorie nefericită.

Deasupra liniilor căsătoriei, se află mici linii paralele care indică numărul copiilor pe care i-ai avut sau pe care îi vei avea.

Acestea sunt liniile în chiromanție. Este un mod inedit de a ghici, bazat pe anatomia persoanei. Voi ce părere aveți?

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

10 Comments

 1. avatar

  Salutare,

  Nu vreau sa sa sune a spam ci mai degraba a invitatie. Facem un blog-meet la Craiova.
  http://danielbotea.blogspot.com/2011/12/craiova-blog-meet-21-dec-ora-20.html
  Poti sa vii?

 2. avatar
  Xaara Novack says:

  multumesc mult pt invitatie, mi-ar face placere, pentru ca si eu urmaresc bloggeri din Craiova pe care as vrea sa-i intalnesc…insa de data asta nu pot. ma pregatesc sa plec din oras intr-o mica vacanta. am sa-ti urmaresc insa blogul pentru a vedea cum a decurs intalnirea. Va salut calduros pe toti si va urez sarbatori fericite!

 3. avatar

  Interesante lucrurile astea, eu le-am mai citit desi nu prea vreau sa cred in ele.
  Sa ai parte de Sarbatori fericite si un an nou cu de toate.
  Apropo am facut modificari pe blog, te invit sa iti prafuiesti o parere
  http://biblioteca-prafuita.blogspot.com/p/link-uri.html

 4. avatar
  Xaara Novack says:

  Beto, ca si tine, le citesc, ma mir, stau si ma intreb si apoi ma gandesc la cei care poate sunt ca mine si vor sa stie. Asa ca le pun pe blog. Cartea mea de chiromantie e foarte veche, intr-un fel, am vrut sa o pastrez asa…virtual..
  Am sa trec sa vad “noile straie” si sa citesc povestile postate acolo.
  mersi mult, iti urez Sarbatori fericite si toate cele bune.

 5. avatar
  Anonymous says:

  cine poate sa mi ghiceasca in palma daca i trimit poza?

  1. avatar
   Xaara Novack says:

   Anonim, nu cunosc pe nimeni care sa stie asta. Poti cauta pe google, dar trebuie mare atentie,intr-un astfel de domeniu exista multi care fac bani din naivitatea altora.
   Eu am luat pozele si explicatiile dintr-o carte veche de chiromantie (nici nu mai stiu unde este) presupun ca esentialul il poti deduce de aici, dar in detaliu,da, iti trebuie un cunoscator.
   Cu toate astea nu te sfatuiesc sa alegi astfel de solutii daca nu esti pregatit din anumite puncte de vedere. Cel mai bine este sa te bucuri de prezent, fara sa te consumi, gandindu-te la viitor…

  2. avatar
   Anonymous says:

   Postati imaginea ambelor maini aici si in masura in care se observa bine liniile voi face un comentariu

 6. avatar

  ce poti sa imi spui despre lipsa liniei norocului de pe ambele maini (sau a destinului cum am mai gasit-o pana acum)?

 7. avatar
  Xaara Novack says:

  da, specifica faptul ca la unele persoane linia norocului este lipsa sau cum e la mine, fragmentata. asta nu inseamna ca persoana respectiva nu va avea noroc, doar ca fiind o linie ce nu apare, norocul nu va fi ceva evident sau nu va fi ceva pe care se va baza in viata, ci mai degraba pe munca sau pe alte calitati.
  si mai precizeaza asta, linia norocului si a destinului…uneori pot pleca din acelasi loc sau nu. fiecare palma fiind unica in felul ei cred ca tine foarte mult ori sa citim noi ceva mai mult despre asta ca sa ne dam seama. ori sa gasim pe cineva care cunoaste intr-adevar.
  Multumesc, la fel si tie! Sa ai o zi frumoasa!

 8. avatar
  Anonymous says:

  Linia vietii nu da lungimea vietii ea trebuie coroborata cu linia capului; daca linia capului este scurta viata omului este scurta insa poate in cealalta palma e diferita ceea ce presupune ca individul trece cu bine peste incident. Linia soarelui sau solariana nu apare neaparat la poeti, lterati apare la cei care tocmai cand cred ca sunt “cazuti” primesc ajutor divin. Desi sunt si alte “semne” care arata bogatia saracia sau …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.