Chiromanție sau scurtă incursiune în lumea mâinilor atât cât pot împărtăși cu voi dintr-o carte veche pe care o am moștenintă de la bunica. Luați o cană de ceai sau de cafea și hai să vedem cum e treaba cu mânuțele!

Chiromanție mână

Chiromanție și ce înseamnă ea

Demunirea provine de la grecescul  chiros, care înseamnă mână, și mantia, adică ghicire. Pentru unii dintre noi chiromanția rămâne la nivel subiectiv. Este despre ghicit, superstiții sau lucruri primitive. Însă există și adepții acesteia, considerând-o drept o știință a observației, precum grafologia sau fizionomia.

Ochii sunt considerați icoana sufletului, și cu drept cuvânt pentru unii mâna este considerată o reflectare a personalității lor.

De multe ori expresii precum  «pe ce pune mâna, se face praf *aur* » ne poate duce cu gândul la chiromanție. Uitându-ne în palma cuiva, pur și simplu, vom observa că toate acele linii și semne sunt diferite și unice.

Însă nu ne rezumăm doar la palmă, degetele sau unghiile. În chiromanție chiar și forma mâinii ne spun câte ceva despre un om. Persoanele cu degetele proporționate au un caracter blând. Cele cu degete greoaie și groase sunt persoane materialiste, sau degetele spațiate între ele arată egoismul, ușurința. La polul opus, cele prea apropriate denotă economie și discreție.

Oamenii încăpățânați și combativi au unghii scurte, tari și îndoite. Punctele albe de pe unghii ne spun despre o fire emoțională, ușor impresionabilă.

Chiromanție degete

Degetele

degetul cel mare – prima falangă, cea a unghiei, arată voința. a doua arată judecata, iar a treia împreună cu muntele lui Venus, arată iubirea.

arătătorul – întâiul degete, degetul lui Jupiter. dacă este lung și subțire arată un suflet neliniștit, dacă este ascuțit anunță independență de acțiune, iar dacă toate degetele sunt foarte depărtate, arată originalitate și încredere în sine însuși.

falangele din rândul al treilea, dacă sunt groase la rădăcină, arată lăcomie, dacă primele falange sunt aduse în sus și recurbate arată zgârcenie, iar cele îndoite înapoi, înseamnă extravaganță.
degetul cel mare adus și recăzut spre palma mâinii dovedește zgârcenie, adus în cealaltă parte, dărnicie.

Chiromanție munți

Munții

Aceștia  sunt umflăturile, vizibile sau aproape deloc vizibile, se văd la rădăcinile degetelor.

Muntele lui Jupiter – când este foarte ridicat, arată religiozitatea cuiva, ambiția realizată, spiritul autoritar și înclinația spre ocult. Dacă umflătura lipsește înseamnă lenevie, mitocănie și lipsa celorlalte calități.

Muntele lui Saturn – foarte ridicat – cugetare, prudență, taciturnitate sau tristețe; puțin ridicat indică viață simplă, modestă.

Muntele lui Apolon – ridicat înseamnă mari facultăți intelectuale și artistice, dar și iubire pentru minciună; puțin ridicat – plictiseală, modestie, chiar tristețe.

Muntele lui Mercur – ridicat  – iubire de științe, spirit vivace și creativ; foarte ridicat – minciună, înșelătorie, posibilitate de furt; prea puțin ridicat – viață pasivă

Muntele lui Venus – ridicat – iubire de frumusețe și plăcere; foarte ridicat – inconstanță, plăceri sexuale, exagerație; abia în relief – pasivitate.

Muntele Lunii – foarte ridicat – imaginație, idealitate; puțin ridicat – boli nervoase, emotivitate; absent – descurajare, plictis.

Câmpia lui Marte – aceasta este exact în mijlocul mâinii ca întindere, între Muntele Lunii și Muntele lui Venus. Dacă este prea puțin vizibilă, faptul demonstrează curajul, bravura și pasiunea.

Liniile mainii

Liniile

Se numesc linii, adânciturile lungi sau scurte care străbat palma în toate părțile.

Linia vieții – arată viața lungă și sănătatea; atunci când este lungă și bine desenată, viața va fi lungă și sănătoasă, iar dacă este dublă – vom avea parte de o bătrânețe foarte lungă și fericită.

Linia capului – dacă este bine conturată și lungă este dovada unei judecăți sănătoase și a clarității spiritului; când apare foarte îndepărtată de linia vieții demonstrează încrederea în sine; iar atunci când se sfârșește sub Saturn este semn de moarte violentă.

Linia inimii – o astfel de linie frumoasă și curată, bine conturată, mergând de la Muntele lui Jupiter până la Muntele lui Mercur este dovada unei iubiri puternice și fericite. Scurtă fiind, avertizează asupra unui om fără inimă, iar când este înlănțuită dovedește inconsecvență. Când are culoarea roșie avem de-a face cu o iubire trainică, palidă fiind demonstrează desfrâu.

Linia norocului – poate avea patru puncte de plecare: de la linia vieții și atunci este o bună prevestire; de la Câmpia lui Marte și viața va înregistra câteva necazuri trecătoare; de la brățară, semn că ne surâde norocul și că avem o soartă extraordinară, iar când pleacă de la Muntele Lunii ne vorbește despre un noroc născut din întâmplare sau din iubire, despre bogăție prin căsătorie sau moștenire neașteptată.

Linia sănătății – numită și linia ficatului sau hepatică, atunci când se prezintă desenată clar, ea este semnul sănătății și inteligenței vii. Un desen în zigzag al acestei linii avertizează asupra unei sănătăți șubrede.

Linia intuiției – apare foarte rar și de obicei pleacă de la linia sănătății și urcă spre degetul mic. Este vizibilă numai pe mâinile persoanelor de o inteligență și o sănătate mentală remarcabilă. Persoana respectivă înțelege lucrurile și oamenii în mod intuitiv, spontan și este considerată a avea darul profeției.

Despre chiromanție puteți citi și din cărți, în caz că vă interesează subiectul. Cred că există numeroase surse pentru a aprofunda această pasiune.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

3 Comments

 1. avatar
  Phantom says:

  Este pacat faptul ca si aceasta stiinta a devenit pentru multi doar o superstitie. Eu cred ca daca intr-adevar te pricepi sa descifrezi muntii, liniile si formele degetelor unei persoane este posibil sa afli trasaturi importante ale acesteia. Multi folosesc cititul in palma pentru a depista boli grave, despre care persoana cu pricina s-ar putea sa nu aibe habar. Prin urmare este o stiinta la fel de importanta ca oricare alta, nu doar ceva primitiv. Mi s-a parut interesant atunci cand ne-am comparat mainile, si am constatat cat de mult difera trasaturile lor.
  Ma bucur ca ai postat despre asta, abia astept mai multe detalii >:D< :-*:-*:-*:-* Kisses and Hagus!

 2. avatar
  Cristian Carstea says:

  Buna ziua. Va rog sa imi recomandati un bun cititor in palma. Sunt din Bucurseti si am 40 de ani. Va multumesc. Cu stima, Cristian.

  1. avatar

   Buna, Cristian. Nu cunosc cititori in palma, articolul scris de mine este unul destul de superficial, dintr-o carte foarte micuta. Nu recomand sa mergi la astfel de persoane, insa daca tu crezi ca te-ar ajuta ar fi bine sa intrebi apropriati in care ai incredere si stii ca nu te-ar “trage pe sfoara”.
   Personal as cumpara cateva carti despre cititul in palma, decat sa merg la un necunoscut sa-mi citeasca in palma.
   Multumesc si eu pentru intrebare! Multa bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.