Dacă îmi citiți blogul de ceva vreme, știți deja că în trecut mi-am decolorat și vopsit părul. Am început foarte devreme să-l decolorez. Cred că pe la 15 ani am experimentat prima dată, pentru că îmi plăceau experimentele de tipul acesta. Știam că părul va crește la loc și mă simțeam mai bine cu el cu câteva nuanțe mai deschise decât este în mod natural.

Eu am părul șaten, care doar vara capătă acele irizații de blond-miere. Toamna revine la răceala sa de șaten intens. Însă n-am experimentat doar cu blond. L-am avut inclusiv roșcat, mov, brunet sau albastru. Am avut și vârfuri blonde și șuvițe blonde!

Recent am zis să experimentez iar pe părul meu, mai ales pentru că s-au schimbat multe în privința sa. Am zis să mă joc puțin și cu ocazia asta să vorbim despre cum realizezi șuvițe blonde acasă…

decolorant fără amoniac

Cum realizezi șuvițe blonde acasă?

Sunt câțiva pași esențiali pe care am să-i enumăr aici, însă cel mai important este să alegem un decolorant fără amoniac!

Un decolorant fără amoniac este mai blând cu părul și se aplică mai simplu. Dozarea este ușoară, aplicarea de asemenea. Partea bună este că scăpăm de acel miros dur de amoniac și de inhalarea sa.

Eu am ales setul pentru decolorarea părului de la Loncolor Expert. Acesta decolorează cu până la 7 tonuri și a funcționat de minune pentru șuvițele mele.

Este un decolorant fără amoniac, de tip cremă. Se aplică uniform pe firul de păr și rezultatul este unul foarte plăcut.

Restul pașilor de care ar fi bine să țineți cont:

  • Cum este părul vostru

Este natural sau vopsit? Pentru că toate acestea vor influența modul în care vor arăta șuvițele și cât va fi nevoie să țineți decolorantul în păr. Pe cutia de la Loncolor Expert cât și în interior pe pliantul explicativ vei găsi toate informațiile și indicațiile acestea cât se poate de clar.

De exemplu eu am foarte multe fire albe. Nu este recomandat să decolorăm părul alb, asta pentru că el oricum nu mai are pigment. Însă nu tot părul meu este alb, așadar am șuvițe pe care le-am putut vopsi fără nici o problemă.

M-au ajutat enorm indicațiile de pe pliant.

  • Să vă faceți testul de sensibilitate

Acest test vă este recomandat pentru că există cazuri, în special la primele decolorări sau vopsiri, când persoanele au ajuns la urgență. Nu știau că sunt alergice. Așa că citiți întotdeauna recomandările pe care le găsiți atât pe cutia Loncolor Expert cât și în interior, pe pliantul cu indicații.

set pentru decolorarea parului loncolor expert
  • Să respectați timpul indicat

Totul se rezumă la a citi pliantul, însă simt nevoia să repet pentru că acest timp influențează cum vor arăta șuvițele voastre. Eu le-am ținut o jumătate de oră, iar blondul rezultat este cel adorat de mine, un blond – miere cu irizații plăcute. Nu au existat deloc acele reflexe arămii.

  • Nu uitați de masca pentru păr decolorat sau vopsit de la Loncolor Expert

Experiența cu această mască a fost WOW! Mi-a descurcat șuvițele imediat, mi-am simțit părul hidratat și îngrijit. Nu l-am simțit uscat, din contră, mi se pare că este mai mătăsos și ușor de descurcat.

Masca se desface ușor, are deja o zonă indicată pe care o rupeți, ca mai apoi să stoarceți sau să extrageți cât produs doriți. Eu am folosit-o pe tot părul, chiar dacă mi-am vopsit doar câteva șuvițe. M-am bucurat intens de răsfăț! Am lăsat-o în păr atât cât era indicat și apoi am clătit.

Este ceva mai intensă decât măștile obișnuite din comerț și cred că de aceea mi-a plăcut foarte mult.

decolorarea parului acasa cu decolorant fara amoniac

Care este rezultatul după ce folosesc un decolorant fără amoniac?

Poți să realizezi șuvițe blonde acasă de nuanțe diferite, să le oferi acel contrast de blond deschis – blond închis. Asta am încercat și eu, iar rezultatul îmi place enorm!

Poți inclusiv să folosești de la Loncolor Expert decolorant fără amoniac pentru a da părului acel efect frumos de ombre sau degrade.

Rezultatul final, pe lângă șuvițele mult dorite a fost un păr la fel de sănătos, îngrijit și ușor de descurcat!

Pentru echilibrarea nuanței de blond am folosit o vopsea de păr blond.

vopsea de păr blond

Vopsea de păr blond Loncolor HempStyle

Am remarcat Loncolor HempStyle de când au apărut pentru că au o nuanță de violet absolut superbisimă! Desigur, eu am ales ceva care să se potrivească cu momentul prezent, așa că blond tabac a fost nuanța care mi-a picat cu tronc. Este un blond natural, mieros. V-am zis că așa îmi place!

Gama Loncolor HempStyle conține ulei de jojoba, care la rândul său conține acizi grași nesaturați care ajută la protejarea părului și scalpului împotriva radicalilor liberi. Are un efect emolient și nutritiv asupra părului. Iar vopseaua miroase frumos sau cel puțin așa mi s-a părut mie.

Este ușor de aplicat și de folosit, mai ales că ne stau la dispoziție toate indicațiile.

Această vopsea de păr blond a ajutat să nuanțeze puțin părul și să-i ofere dimensiune prin diferențierea șuvițelor.

Inclusiv această vopsea vine cu o mască intens hidratantă, un plic de 10 mililitri de care am să mă bucur mult pentru că am folosit-o doar pe jumătate până acum. Este la fel de wow ca și cealaltă!

vopsea de par blond loncolor expert

Concluzii decolorant fără amoniac și vopsea de păr blond din Gama Loncolor Expert

Îmi tot ating șuvițele blonde și îmi place cum se simt. Părul este fin și îmi pot trece degetele prin ele fără ca acestea să se încurce. Nuanțele de blond sunt cele dorite de mine, nu doar pentru data aceasta cât și pentru viitoarele dăți în care am să experimentez.

Am să mai folosesc acest decolorant fără amoniac pentru a experimenta cu diverse șuvițe și nu mai spuneți la nimeni, dar vreau să le și colorez cu vopseaua semipermanentă de la Loncolor. Au niște nuanțe care îmi încântă spiritul creativ!

PS: Dacă doriți să vedeți tot procesul șuvițelor, am postat totul pe InstaStories.  

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.