Îmi doream demult cartea aceasta. Aflasem de ea de pe facebook, de pe o pagină dedicată animalelor de companie. Kinga mi-a făcut-o cadou recent, așa că îi mulțumesc pentru surpriza plăcută!
 
Dewey, pisoiul din biblioteca orașului Iowa, cucerește cu mare ușurință inima cititorilor. Mai ales dacă aceștia sunt ca mine, dintre cei care nu au aflat despre faimosul mârtan, decât din carte.
 
Filmul despre Dewey este de asemenea în curs de ecranizare, având-o pe Meryl Streep în rolul directoarei de bibliotecă.
 
Și este încă un motiv personal pentru mine să aștept producția cu nerăbdare! Pentru că Meryl Streep e una din actrițele care îmi plac mult. Filme precum Diavolul se îmbracă de la Prada, Julie și Julia sau Doamna de fier, mi se par de neuitat, datorită modului în care joacă aceste roluri.
 
Viața cotoiului portocaliu la Biblioteca Publică din Spencer începe într-o zi friguroasă de ianuarie, când Vicki Myron îl găsește în cutia de recuperare a cărților, înghețat și cu lăbuțele degerate.
 
De aici încolo, destinul lui Dewey este legat de biblioteca ce devine casa sa, iar destinul multor vizitatori ai bibliotecii din Spencer, se va lega de acest minunat pisic.
 
Născut să viețuiască într-un loc liniștit, printre volume care nu prea mai stârnesc interesul cititorilor, într-o lume care se schimbă în condiții de criză, Dewey reușește să demonstreze că până la urmă, micile lucruri în viață ne pot schimba atitudinea înspre pozitiv.
 
Se adaptează perfect, atașându-se imediat de acel loc care-și deschide porțile pentru oameni diferiți, în fiecare zi, Dewey primindu-i pe fiecare la intrare.
 
Primește mângâieri fără să se plictisească, fără a se clinti când copii sunt mai năzdrăvani, înțelegând mai bine ca un om, cât de importantă este interacțiunea și respectul. În fiecare an, din tot ținutul și chiar din alte țări, vizitatori vin să vadă faimosul pisic din bibliotecă.
 
Dewey aduce liniștea și între cadrele bibliotecii, reușind să-i unească atunci când se așteptau mai puțin. Deși, motanul nu e un miracol, ci mai degrabă, aduce aminte de firescul din noi. Lucruri despre care ar trebui să ne aducem aminte, deși într-o iuțeală a vieții, le facem uitate.
 
Și mai mult decât atât, Dewey aduce zâmbete pe chipul oricui. Fie pentru că este mofturos, nimic nou, mofturile fiind tipic pisicești; fie pentru că este obsedat de elastice, pe care le vânează prin fiecare sertar uitat deschis sau că pozează ca un adevărat rege atunci când este filmat sau fotografiat.
 
Un motan simplu care schimbă o comunitate.
 

Vă las cu interviurile lui Dewey, pentru că merită privite.

Love!Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

5 Comments

 1. avatar
  Phantom says:

  Ma bucur enorm ca ti-a placut atat de mult cartea :-*:-*:-*:-*:-* Dewey a fost un motan superb ^^ Si rar daca te gandesti ca nu se intampla in fiecare zi ca un motan sa te primeasca la intrearea intr-o biblioteca ;)) Imi imaginez ca trebuie sa fi fost o surpriza placuta pentru fiecare client si cititor. Pana la urma nu exista un mod mai placut de a savura o lectura placuta decat cu un pisica in poala, tinandu-ti de cald.
  Si da, intr-adevar avea un aer de rege, ca doar era regele bibliotecii, nu-i asa ? :))

  Kissu&hagus for youuuuuuu >:D<:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-* A fost o postare superba si cu o poza adorabila ^^

 2. avatar
  Xaara Novack says:

  Multumesc, Phantom :*:*:* Abia astept sa apara filmul cu Dewey. Da, eu stiu ce inseamna sa ai o pisica in poala, pana si la toaleta :)) pt ca ale mele ma urmaresc peste tot sa le iau in brate si sa le alint. Lots of hugs and kisses to you too! ^^
  Hey Mike, thanks for all your kind help, but my target isn’t to have visitors but to make a lot of friends, if they have blogs or not. I’m really not interested in traffic or search engines. I leave that to a different category of bloogers. Thanks again. Have a nice day!

 3. avatar

  Dewey pare tare simpatic 😀 Am văzut şi eu Diavolul se îmbracă de la Prada şi Doamna de Fier şi mi-au plăcut ambele 😀 Hugs and kisses :* >:D<

 4. avatar
  Xaara Novack says:

  Black Velvet ma bucur ca avem filmele astea in comun, mi-au placut la nebunie. Acum ca mi-ai amintit, am observat un lucru la Meryl Streep. In fiecare film in care joaca, incearca sa aduca ceva diferit personajlui, accentul ei e altul intotdeauna. Cred ca e unul din lucrurile care o fac sa mi se para atat de buna ca si actrita.
  Btw! I just love that pink dress of yours! Hugs and kisses! >:D< :*

 5. avatar
  Carmen RM says:

  interesanta carte! trebuie sa fac rost de ea 🙂 simpatic Dewey… vreau sa-l cunosc 😉 Multumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.