Follow:

Helen Grant – Misterioasa dispariție a Katharinei Linden

Trebuie să recunosc, nu am citit foarte multe cărți cu crimă și mister. Aceasta însă, a fost prima care a trecut de tiparul celorlalte, prin unicitatea poveștii și desigur, printr-un final pe care l-am așteptat cu sufletul la gură.

Pia, este cunoscută în Bad Münstereifel, un orășel mic din Germania, drept „fata a cărei bunică a explodat”. Drama pierderii bunicii într-un incident nefericit, este doar primul, dintre șirul de evenimente ciudate sau tragice, din viața ei. Pe lângă faptul că este constant ținta glumelor colegilor ei de școală generală, se găsește prinsă într-o poveste stranie, atunci când toți copii din orășel, participă la parada Karnevalului. Katharina Linden, participă și ea, în aceeași zi, la paradă. În învălmășeala creată, cele două sunt confundate și astfel, la un moment dat una din profesoare își dă seama că una dintre eleve dispăruse. Katharina Linden nu este de găsit!

Povestea disparițiilor de copii nu-i ceva nemaiauzit în orășelul Bad Münstereifel. Pia, împreună cu voit-sau nu- nou ei amic, Stefan poreclit și StinkStefan, încep să facă o anchetă pe cont propriu, legată de dispariția Katharinei. Toate aceste curiozități sunt alimentate de bătrânul Herr Schiller, un pensionar, prieten de familie, care le povestește celor doi, evenimente de basm, povești de groază despre călăreți fără cap sau vrăjitoare care dau târcoale la miezul nopții, furând sufletele oamenilor inocenți.

Cei doi sunt fascinați de Herr Schiller, casa lui de-a dreptul stranie și Pluto, pisica imensă ce pare a fi venită de pe un tărâm demonic. De aceea toate întrebările lor, par să se lege cumva de existența lui Herr Schiller și a fratelui său geamăn Herr Düster. În special de existența lui Herr Düster, care se găsește cumva acuzat de dispariția Katharinei dar și a unei noi victime, o altă fată, la fel de tânără, care dispare, Julia Mahlberg. Povestea tristă dintre cei doi frați gemeni, care la un moment dat se îndrăgostiseră de aceeași femeie, nu fac decât să alimenteze ura, teama și diversele supoziții.

Autorul crimelor, ca de obicei, este persoana la care se așteptau mai puțin! Și mă opresc aici din istorisire, pentru că ar fi bine să vă cumpărați și voi cartea. Merită fiecare bănuț și este ideală pentru o lectură de vacanță! Dacă tot este vară, soare, concedii, mare sau munte…

Și desigur, am găsit-o la reducere!

Comments

comments

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply