Helen Grant – Misterioasa dispariție a Katharinei Linden

 

Trebuie să recunosc, nu am citit foarte multe cărți cu crimă și mister. Aceasta însă, a fost prima care a trecut de tiparul celorlalte. Prin unicitatea poveștii și desigur și printr-un final pe care l-am așteptat cu sufletul la gură.

 

Pia, este cunoscută în Bad Münstereifel, un orășel mic din Germania, drept „fata a cărei bunică a explodat”. Drama pierderii bunicii într-un incident nefericit, este doar primul, dintre șirul de evenimente ciudate sau tragice, din viața ei.

 

helen grant

 

Pe lângă faptul că este constant ținta glumelor colegilor ei de școală generală, se găsește prinsă într-o poveste stranie. Atunci când toți copii din orășel, participă la parada Karnevalului se întâmplă o dramă. Katharina Linden, participă și ea, în aceeași zi, la paradă. În învălmășeala creată, cele două sunt confundate. La un moment dat una din profesoare își dă seama că una dintre eleve dispăruse. Katharina Linden nu este de găsit!

 

Povestea disparițiilor de copii nu-i ceva nemaiauzit în orășelul Bad Münstereifel. Pia, împreună cu voit-sau nu- nou ei amic, Stefan poreclit și StinkStefan, încep să facă o anchetă pe cont propriu, legată de dispariția Katharinei. Toate aceste curiozități sunt alimentate de bătrânul Herr Schiller. Pensionar și prieten de familie, acesta le povestește celor doi, evenimente de basm. Povești de groază despre călăreți fără cap sau vrăjitoare care dau târcoale la miezul nopții, furând sufletele oamenilor inocenți.

 

helen grant

 

 

Cei doi sunt fascinați de Herr Schiller, casa lui de-a dreptul stranie și Pluto, pisica imensă ce pare a fi venită de pe un tărâm demonic. De aceea toate întrebările lor, par să se lege cumva de existența lui Herr Schiller și a fratelui său geamăn Herr Düster. În special de existența lui Herr Düster, care se găsește cumva acuzat de dispariția Katharinei dar și a unei noi victime, o altă fată, la fel de tânără, care dispare, Julia Mahlberg.

 

Povestea tristă dintre cei doi frați gemeni, care la un moment dat se îndrăgostiseră de aceeași femeie, nu fac decât să alimenteze ura, teama și diversele supoziții.

 

Autorul crimelor, ca de obicei, este persoana la care se așteptau mai puțin! Și mă opresc aici din istorisire, pentru că ar fi bine să vă cumpărați și voi cartea. Merită fiecare bănuț și este ideală pentru o lectură de vacanță! Dacă tot este vară, soare, concedii, mare sau munte…

 

 

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.