Am găsit cartea Super Pisici la Cărturești, pentru că au deschis o librărie și în Craiova. Pe lângă o ditai enciclopedia despre artă, am văzut cărțulia aceasta la secțiunea dedicată copiilor și am zis că trebuie să o iau și eu. După cum știți, am zece pisici și doi câini. Însă nu doar acesta este motivul pentru care am ales această carte. Am una, rămasă din copilărie și este printre preferatele mele, care se numește Povești adevărate despre câini. Așadar, am zis să am și sora sa geamănă, cu povești adevărate despre pisici. Super Pisci!

Cartea Super Pisici este scrisă de Ashley Morgan, și mi s-a părut o lectură relaxantă. Este cartea perfectă atât pentru adulți cât și pentru copii. În special dacă micuții au crescut alături de animale sau le plac animalele, fie ele de casă sau în general. Se citește ușor, poveștile sunt relativ scurte și foarte captivante.

Super pisici

Super Pisici – Poveștile adevărate ale unor feline extraordinare

Cartea este împărțită pe capitole, iar fiecare capitol este dedicat câte unui atribut excepțional pe care aceste feline le au: fapte de eroism, protejarea oamenilor dragi, protejarea altor animale, prietenii speciale sau povești incredibile despre supraviețuire.

Veți descoperi povești pe care poate le-ați mai văzut la știri sau pe youtube. Povestea pisicii care își salvează micuțul stăpân din colții unui câine sau pisici care avertizează în cazul unor incendii, dezastre naturale, etc. Multe povești despre loialitate, pisici pe mare sau pisici care onorează locul în care sunt primite. Biblioteci, berării sau chiar o stație de pompieri.

Personal, atunci când văd restaurante, magazine sau alte locații unde pisicile sunt acceptate și răsfățate, am mai multă încredere să le calc pragul știind că un animal este bine tratat acolo. Înseamnă că există persoane responsabile în acel loc și sunt cu atât mai sigură că acei oameni sunt buni.

Se spune că pisicile sunt mai reci și insensibile, însă nu este deloc așa. Pisicile pot fi foarte iubărețe și loiale. O să vă las cu una dintre aceste povești minunate, care mi-a adus aminte de filmul Hachikō.

Super Pisici

Super Pisici – Toldo

Toldo îl iubea atât de mult pe stăpânul său, încât chiar și când acesta a murit, motanul a continuat să-și arate afecțiunea.

În septembrie 2011, Ada Iozelli și-a înmormântat soțul, pe Reno, în satul italian Montagnana, aproape de Florența, unde locuiau. Reno avea 71 de ani când a murit. În ziua înmormântării, membrii familiei au observat că motanul său, Toldo, urmărise procesiunea funerară până la mormântul lui Reno. Toldo era un motan de trei ani, gri cu alb, care îi fusese alături stăpânului său de când fusese pisoi – cei doi fuseseră foarte apropriați. Dar abia câteva zile mai târziu și-a dat familia seama cât de fidel îi era Toldo stăpânului său.

A doua zi au găsit o rămurică de salcâm pe mormântul lui Reno, iar mai târziu în seara aceea l-au observat pe Toldo stând de veghe acolo. Motanul a devenit apoi un vizitator regulat al cimitirului, aducând de fiecare dată câte ceva în semn de omagiu față de stăpânul său. “Uneori vine cu mine și alteori se duce singur”, a spus Ada. “Aduce rămurele, frunze, scobitori, pahare de plastic…Câte puțin din toate, de fapt. Tot orașul îl cunoaște de acum. L-a iubit pe soțul meu. A fost ceva nemaivăzut! Acum sunt singură cu fiica mea și ginerele meu, dar motanul e afectuos și față de noi. ”

super pisici

Pentru mai multe astfel de povești cu Super Pisici, vă recomand această carte! Este perfectă pentru călătorii, pentru a citi seara înainte de culcare sau de a lectura împreună cu micuții voștri. Sigur va fi o carte care să vă placă! Eu am găsit-o la reducere, de la 24 de lei, cât am dat inițial pe ea, la 18 lei.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.