Summer Smoothies: mixturi sănătoase de fructe și legume

summer smoothies

 

Summer Smoothies

 

Vara mi se pare anotimpul ideal pentru a avea o dietă echilibrată. Fructele și legumele sunt din belșug, așa că pentru a face un smoothie perfect, trebuie doar să găsiți combinația care să vă placă.

 

De ce un smoothie? Uneori poate fi la fel de sățios precum o porție de mâncare și este mult mai sănătos! Va depinde mereu de ingredientele pe care le alegeți să le combinați.

 

Am învățat treptat că pentru un smoothie mai băubil, trebuie întotdeauna să adaug și o cantitate mică sau medie de lichid. Altfel fac piure de fructe și legume în loc de smoothie… Cum vă spuneam și în primăvară, folosesc siropurile YO sau un suc natural de fructe, cum ar fi de portocale sau lămâi.

 

summer smoothies

Ingrediente:

Încep cu cele solide: o banană, mure, pepene roșu, un castravete sau doi și spanac. Pe lângă sucul stors natural de la o portocală și o jumătate lămâie.

 

Nu am adăugat deloc miere sau zahăr. Veți vedea că nu este nevoie, pepenele și banana sunt suficient de dulci pentru a-i da un gust extrem de plăcut și răcoros. De preferat ca unele ingrediente să fie ținute în prealabil la frigider.

 

summer smoothies

 

Puteți mixa ingredientele după bunul plac. Uneori adaug și kiwi sau cumpăr ananas tăiat bucăți, pe care îl adaug împreună cu sucul propriu. Dacă tot este sezonul pepenilor, puteți adăuga și pepene galben, nu doar roșu, sau cel cantalup.

 

Pentru puțină aromă, adaug frunze de mentă sau de busuioc. Nu foarte multe, una sau două sunt suficiente. Mai ales că astfel de plante se pot ține și în ghiveci, pe balcon, nu trebuie neapărat să aveți o grădină pentru ele.

 

summer smoothies

 

Dacă aveți chef de ceva care să vă aducă și un aport de energie, pe lângă hrana de la fructe și legume, puteți opta să adăugați pudră de protenie, vitamine pudră, goji sau polen. Toate în funcție de preferințe. Tocmai de aceea îmi place să beau și să fac smoothies! Te joci cu ingredientele și culorile, descoperi gustul fiecăruia în diferite combinații, dacă se pierde, dacă este subtil sau mai pronunțat.

 

Este perioada ideală pentru mai multă hidratare și o cură detox, smoothies și mâncare ușoară!

Vouă ce fel de smoothies vă plac? Dacă aveți alte rețete sau idei, lăsați-mi un comentariu să le încerc și eu!

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

3 Discussion to this post

  1. ghelbere elena spune:

    Intradevar sunt foarte dustoase si sanatoase.

  2. Eu imi astept coletul cu un blender si deja mi-am facut o ditamai lista cu smoothie-uri, nici nu stiu daca am atatea zile :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.