Despre jocurile care-mi plac mie, v-am povestit deja. Cum anul acesta filmul Jurassic world a deschis iar apetitul multora pentru dinozauri, am zis să fac o selecție de jocuri interesante, mai ales că le găsiți foarte simplu online, nu vă trebuie user sau parolă și nici amici care să vă dea vieți sau pe care să-i deranjați cu cereri de genul acesta.

Fie că alegeți un joc de logică, unde să găsiți diferențele în imagini, sau jocuri 3D care te țin captivat și atent, cu siguranță aveți un moment de relaxare asigurat. Jocurile online sunt tenante, la serviciu, acasă… pe tabletă sau smartphone. Cercetările au arătat că unul din patru oameni care au acces la internet, vizitează site-uri de jocuri online. Peste tot în lume sunt gameri care aleg jocuri de strategie, trivia și multe altele.

Adulții au tendința de a folosi anumite părți cognitive ale creierului în detrimentul celorlalte, cum ar fi inteligența verbală și foarte puțin, de exemplu, ce spațială. Jocurile ne antrenează aceste zone pe care în mod normal avem tendința să le ignorăm pentru că nu le folosim foarte des.

Ne stimulează gândirea, logica, viteza de reacție sau memoria prin exerciții simple. Folosind toate aceste elemente, observăm uneori beneficiile pe termen scurt, devenim mai competitivi sau descoperim unele detalii mult mai ușor;  însă și pe termen lung, ele oferă aceleași beneficii. O memorie mai bună, o gândire clară, greu de influențat.

De exemplu Dangerous Descent, jocul ales de mine, mi-a amintit de Mario, fiind vorba de același plan. Să salvezi prietenii captivi, trecând de creaturi rele. Este un joc simplu, dar la fel de awesome! Are suficiente nivele cât să ofere acea recreație de care avem nevoie.

dangerous descent

Este imposibil să nu găsești un preferat prin aceste jocuri cu dinosauri!

Chiar și pentru cei mici, jocurile online au aceleași beneficii despre care vorbeam la adulți. Pe ei îi ajută la dezvoltarea cognitivă, viteza și memoria nu sunt așa dificile pentru ei, dar logica și gândirea rațională sunt în dezvoltare. De aceea, cei mici sunt mereu atrași de ele, deci, nu vă temeți că i-ar putea influența negativ. Le vor stimula imaginația și creativitatea.

Vezi aici cât poate fi de distractiv!

Have fun!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.