Pe lângă jocurile video, pe calculator sau pe lângă caietul meu cu Sudoku, îmi place la nebunie să joc Mahjong. Este un joc care stimulează atenția și desigur, ambiția de a câștiga. Este imposibil să nu-l fi încercat și voi măcar odată!
Dar câte lucruri știți despre acest joc?
Mahjong este un joc de strategie, precum șahul sau jocul Go al japonezilor. Să nu vă imaginați că este un joc recent, care există doar pe telefon, tabletă sau laptop. Este un joc antic, pe care marele filosof Confucius l-ar fi creat în China prin anii 500 înainte de Hristos. Avea o planșă pe care erau așezate piesele, care surpriză! fiecare din ele are câte o semnificație și este jucat de către doi, trei sau chiar patru jucători. Partea bună este că de-a lungul timpului aceste piese au fost schimbate, adaptate și transformate pentru a se potrivi cu o cultură sau alta, în vremuri diferite.
Nu vi se pare fenomenal ca un joc antic, precum Mahjong să fie jucat chiar și în zilele noastre, cu ajutorul tehnologiei, cu un singur click?! Confucius ar fi fost probabil foarte mândru să afle asta.
Ca orice joc de strategie, vine și cu beneficii. Sporește concentrarea, abilitatea de a gândi logic, de a face conexiuni și de a acționa. Îmbunătățește memoria vizuală, digitală și cea verbală. Nu degeaba s-au făcut studii interesante despre beneficiile acestui joc atât pentru persoanele adulte cât și în cazul persoanelor care sufereau de demență, la vârste diferite. Mai ales că studiile au arătat că demența în zilele noastre, datorită stilului de viață haotic, demența începe să se manifeste mai devreme decât vârstele la care ne-am aștepta.
Așa că, nu ignorați niciodată momentele de repaus sau de pauză în care puteți intra pe internet și puteți juca Mahjong câteva minute. Chiar dacă nu veți mai juca apoi o săptămână sau trei, rezultatele pe care acest joc le are asupra mentalului sunt destul de durabile.
Piesele de Mahjong au devenit chiar bijuterii! Ele sunt purtate precum coliere sau cercei. De ce să nu porți ceea ce îți place?
Chiar și cei de la Gucci au lansat în 2006 o linie de seturi Mahjong cu piese speciale, care desigur s-au vândut la prețuri exorbitante.
Știați că nu e bine să câștigi din prima la Mahjong? Chinezii spun că aduce ghinion. Dar desigur, acum că este un joc pe toate platformele, cred că deja am depășit superstițiile.
Cel mai mult îmi place că piesele sunt versatile, s-au schimbat de la cele tradiționale trecând la cele cu simboluri egiptene, la altele simpatice cu animăluțe sau chiar cu mâncare! (yum yum!) Inclusiv Mahjong ca joc în sine, n-a rămas același. S-a dezvoltat odată cu generațiile, secol peste secol devenind azi unul dintre cele mai renumite și cunoscute.
Așa că, ce-ar fi să luați o pauză și să jucați puțin Mahjong!?
Joc destul de rar Mahjong, dar este tocmai perfect când mă plictisesc sau vreau să joc ceva care să mă provoace puțin. Mi-am și descărcat jocul și îmi plac aranjamentele diverse ale pieselor.
M-ai făcut să vreau să joc puțin Mahjong, așa că am fugit să fac asta.
Hugs and kisses!
Si eu tot atunci ma joc mahjong 😀 imi mai vin idei in timp ce ma joc sau ma deconectez de tot.
Da, diversitatea pieselor te atrage imediat.
O sa ma joc si eu iar, in curand. :))) in fiecare pauza
Hugs& Kisses!