A fost un produs achiziționat vara trecută, atunci când am mers în Budapesta. Îmi doream de ceva vreme să încerc produsele Pupa și atunci când am intrat în magazinul lor, am fost destul de copleșită. Aveau o mulțime de produse cosmetice care îmi erau pe plac! Mi-a fost foarte greu să aleg.

Pentru mine contează foarte mult îngrijirea pielii. Mai mult decât fardurile, oja sau alte produse de înfrumusețare. Și cum de ceva vreme cuticulele mele au început să devină din ce în ce mai încăpățânate, am zis să încerc acest ulei de la Pupa. Mai ales că 99% din ingredientele sale sunt bazate pe ingrediente derivate din plante.

 

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule

 

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule

 

Spune că este un ulei hrănitor (nutritiv) natural. Ambalajul este în italiană, însă termenii sunt destul de tehnici așa că n-am să insist prea mult asupra lor. Cert este că acest ulei de migdale, concentrat, este bun în cazul unghiilor sau cuticulelor uscate? Seci ar fi termenul descris de ei, atât în italiană, cât și în franceză. Însă știm senzația aceea de cuticule enervante. Pe care abia aștepți să le tai!

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule  – Ambalaj și recipient

 

Ambele sunt extrem de atrăgătoare. Pe ambalaj vedem inclusiv cum arată recipientul pe care urmează să-l folosim, iar culorile alese sunt feminine dar și îndrăznțele. Combinația de argintiu cu roz – pal mi se pare o alegere excelentă.

Recipientul are mic, transparent și cu pipetă. Orice recipient cu pipetă, mi se pare interesant, pentru că duce cu gândul la domeniul medical. Ceea ce îl face cu atât mai sigur? Aș putea spune…sau așa îmi dă mie senzația. Are acel ceva care îl face atrăgător.

 

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule  – Mod de utilizare

 

Spune să folosim o picătură de ulei pe unghie, în fiecare zi, după care să masăm bine până când uleiul este absorbit în piele. Dacă dorim să folosim ojă, atunci este indicat să ne spălăm mâinile bine înainte de aplicare.

De asemenea spune că nu cauzează alergii, având în vedere că majoritatea ingredientelor folosite sunt pe bază de plante.

Eu nu l-am folosit zilnic, trebuie să recunosc. M-am dat cu el atunci când mi-am adus aminte, ceea ce nu prea este indicat. Însă am de gând să rectific acest mic detaliu. Anul acesta aș vrea să-mi păstrez unghiile de mărime mică – medie. Nu m-a încântat niciodată să merg să-mi pun unghii cu gel, însă aș vrea să le îngrijiresc mai bine, dacă se poate.

Așa că am să pun și asta pe lista mea de priorități din acest an. Mai ales că este un ulei destul de bunicel, care nu pare a se termina foarte repede. Lucru care îmi place enorm, la orice produs. Dacă îl pot folosi măcar jumătate de an fără să-mi fac griji că va trebui să-l recumpăr, mi se pare că este o investițe bună.

 

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule

 

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule  – Efect

 

Ca orice ulei, este hrănitor și hidratant. Îi ia ceva timp până intră în piele, așa că trebuie masat intens și trebuie să vă acordați timp pentru acest răsfăț. Și să nu mergeți direct la laptop să tastați, pentru că altfel lăsați urme! Am pățit-o…

Însă efectul este imediat. Zona unghiei și cuticulele devin mai moi și maleabile. Cel puțin câteva zile până la următoarea aplicare.

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule  – Ingrediente

 

Spune că are un conținut pe bază de plante, însă chiar sunt curioasă dacă printre restul ingredientelor se află și altele care ar fi nepotrivite. Ca de obicei, pentru a nu lua fiecare ingredient în parte, ca apoi să caut pe Google care îi sunt efectele, am folosit aplicația Clean Beauty. Și rezultatul a fost unul foarte bun. Adică toate ingredientele pe care acest produs le conține sunt sigure. Nu provoacă alergii și nu sunt dăunătoare corpului nostru.

 

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule

 

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule  – Concluzii

 

Clar mi se pare un produs excelent pentru îngrijirea cuticulelor și a unghiilor. Mai ales acum în perioada răcoroasă, pentru că eu uneori uit să port mănuși. Iar crema de mâini ajută, cât de cât, însă îmi place să știu că folosesc ceva extra. Acel plus de îngrijire și răsfăț?

Pe viitor am de gând să-l folosesc mai des. Îmi pare rău că l-am ignorat până acum, însă am de gând să rectific aceste obiceiuri. O ideea ar fi ca după ce termin de folosit acest produs, să refolosesc recipientul cu pipetă pentru alte uleiuri de îngrijire.  De exemplu recipientul meu pentru ulei de ricin, care este unul clasic, este mereu murdar și adună o tonă de păr (pentru că am zece pisici, doh). Un recipient cu pipetă mi se pare mai igienic și mai curat.

Pisicile mele au fost la fel de încântate!

 

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule

Pupa Milano – Ulei de migdle pentru unghii și cuticule

Așadar, încep anul cu o recenzie pozitivă și cu un produs pe care îl ador și îl recomand! Sper că ați avut parte de un start bun în 2019 și că ne așteaptă multe lucruri bune pe viitor. I PUP YOU!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.