O zi de joi pe care am așteptat-o cu nerăbdare. Il Forno Pub & Grill se numără printre localurile mele preferate din Craiova. Este un loc călduros, primitor, cu mâncare excelentă! Compania știam că va fi pe măsură, colegii mei de blogosferă sunt întotdeauna parteneri de conversație buni, iar vinurile, perfecte pentru o serată reușită!

Nu este prima degustare cu Casa de vinuri Cotnari. Am mai avut o ocazie acum un an, la Restaurant Excelsior, despre care v-am povestit pe îndelete pe blog. Ei au singura podgorie care își cultivă terenul doar cu soiuri românești. Cel mai renumit soi este Grasa de Cotnari, care are o istorie frumoasă, primele tratate care ar atesta acest soi fiind din anul 1400.

 

Casa de vinuri Cotnari

 

Casa de vinuri Cotnari – Colocviu la Paris

 

Fără intenție, am ales același vin pe care l-am preferat și la vechea degustare cu Casa de vinuri Cotnari. Îmi place vinul alb, însă acest rosé are ceva special. L-am ales fără să mă uit pe vechiul articol, a fost ca o revedere. Și mă bucur că nu mi-am schimbat gusturile, la un an depărtare…

Vinul ales de mine are o dulceață subtilă, însă fără a fi foarte copleșitoare. Nu îmi plac băuturile tari și foarte dulci. Cel puțin nu tot timpul. Sunt momente și momente.

Revenind la Colocviu la Paris, are o aciditate echilibrată, adică nu pișcă foarte mult atunci când îl plimbi în gură sau atunci când înghiți. De asemenea, nu este astringent. Nu îți simți cum îți încrețește toată gura, este vinul perfect de zi cu zi. Gradul de alcool, de asemenea, este tipic pentru un vin rosé, iar corpolența sa te face să-l bei ușor. Fie de unul singur, fie alături de ceva mâncare bună.

Am să aleg cuvântul Nostalgic pentru acest vin. Pentru mine a fost ca o regăsire, o recunoaștere.

 

Casa de vinuri Cotnari

 

Bavaria Blue

 

A fost perechea perfectă pentru Colocviu la Paris. S-au completat perfect! Puteam alege oricare altă brânză, doar că aceasta mi-a plăcut enorm datorită combinației.

Este o brânză moale, cu mucegai fin și alb pe exterior, iar în interior cu mucegai albăstrui. Cele două tipuri de mucegai îi dau o aromă foarte frumoasă. Se topește imediat ce o guști, iar cu un vin rosé sau alb, devine și mai grațioasă. Așa că am să aleg cuvântul Grațios pentru a descrie acest tip de brânză.

 

Combinația dintre cele două ar fi Persistență.

 

Se pare că sunt unele gusturi care pentru mine persistă. Sau unele alegeri. Depinde cum vreți să le ziceți. A fost o seară excelentă!

 

Casa de vinuri Cotnari

 

Despre Il Forno Pub & Grill nu vă mai zic! Au cea mai bună pizza craiova, care poate fi livrată și la voi acasă! Dar vă sfătuiesc să le treceți pragul cât mai des, pentru că au o slecție delicioasă de mâncăruri. Unele destul de complexe, pe care nu le găsești în orice local. Merită să încercați! Dacă sunteți curioși cum arată preparatele lor, aruncați un ochi la postarea mea despre BlogMeet. Aveți destul #foodporn să vă facă foame!

Ne citim data viitoare despre noul magazin KIK Craiova! Aveți grijă de voi până atunci!  I PUP YOU!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.