Site-uri utile pentru bloggeri, în special pentru cei aflați la început. Și eu am fost acolo la un moment dat și știu că am făcut unele descoperiri online, citind și documentându-mă pe alte bloguri sau le-am aflat de la alți bloggeri fain.

Am blogul de ceva vreme și în tot acest timp m-am lovit de multe chestii, de la a-l face mai ușor de accesat, mai funcțional, până la a-mi dori să câștig scriind, făcând ceea ce îmi place.  Unele lucruri vin de la sine, le descoperiți treptat, altele le afli cercetând. Astfel că această rubrică sigur vă va fi de ajutor.

Site-uri utile pentru bloggeri

blogging

 1. Cele pentru optimizarea imaginilor

Este esențială dacă sunteți pe domeniu propriu sau aveți de gând să faceți asta. Ajută ca pozele să se încarce mai repede. Nu le răpește din frumusețe, ci doar din mărime. Calitatea este aceeași. Dacă sunteți pe blogspot știu că Google vă pune la dispoziție suficient spațiu în Picasa Web Albums.

 1. Site-uri utile de advertoriale

Dacă aveți o pasiune sau o înclinație pentru scris, vi le recomand. Este o ocazie bună de a vedea cât ești de bun în comparație cu ceilalți, de a-ți hrăni spiritul competitiv și de a citi și descoperi, desigur, alți bloggeri din comunitate. Partea frumoasă este că îți alegi campaniile care îți plac, nu trebuie neapărat să scrii tot timpul și ai de unde alege. Dau exemplu doar de două site-uri utile de acest gen: Proba de foc și Blogal Initiative.

 1. Inspirația și pe unde să o găsim!

Sigur nu vine ușor! Dar ne pot ajute site-uri utile precum Pinterest, Tumblr sau Weheartit. Au resurse inepuizabile, mai ales dacă știți cam ce anume căutați.

 1. Google Anlaytics

Dacă nu ați umblat prin Google Tools până acum, ar fi vremea să vedeți cam cu ce se mănâncă. Sunt un fel de holy grail al bloggeritului. Face toată diferența!

Nu sunt doar statistici, vă conectați până la urmă cu cei care vă citesc.

 1. Site-uri utile cu chestii moca

Sunt răruțe, pentru că ce nu costă în ziua de azi?! Plus că omul consumă resurse, inclusiv pentru o amărâtă de poză, de ce să nu o spunem clar… și dacă tot vine vorba de poze, pe Gratuitor.ro găsiți nu doar poze superbe, de calitate mișto, dar și alte nebunii, tot moca. Cursuri, cărți, învățați și ceva html și css, dacă aveți oleacă răbdare.

Acestea fiind spune, măcar unul din toate astea să vă priască așa ca informație măcar. Măcar. V-am pupat, ne citim data viitoare!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

 1. avatar
  Alex Ciocan says:

  Proba de Foc? Asta de unde a mai rasarit?

 2. avatar

  A rasarit de undeva, dar cu cat mai multe cu atat mai bine!Era si BlogTag, dar din pacate n-au mai postat ceva de vreo doi ani. Si am castigat cel mai frumos mouse de la ei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.