Social media for students 2015 și Blog meeet. Săptămâna trecută am fost la două evenimente importante. O să menționez pe scurt tradiționalul BlogMeet. Acolo toți bloggerii craioveni se întâlnesc odată pe lună și fac schimb de experiență, informații sau pun țara la cale. Pe lângă asta ne și distrăm, jucăm bowling sau râdem cu lacrimi. O să vă las la final link cu vlogul săptămânii.
Cu două duminici în urmă a fost organizat evenimentul Social Media For Students. Este un eveniment social media important pentru orășelul nostru minunat. Au fost invitați să se alăture studenți dar și bloggeri ca mine, care nu mai sunt studenți.
Organizatori au fost cei de la Rotaract Craiova. Despre ei auzisem prea puține până acum. Știam despre cupa de volei, la care au participat colegii mei de blogosferă anul trecut. Însă nu știam că ei sunt organizatorii.
Am fost plăcut impresionată să aflu că se ocupă de multe alte proiecte. Au proiecte faine, umanitare și nu numai. Sunt o echipă tânără și fac o treabă bună. Au avut grijă de noi pe tot parcursul evenimentului. Deși am câteva mențiuni de făcut, le voi face la final, ca să nu întrerup șirul lucrurilor plăcute.
La Social media for students, prima care a deschis sesiunea de dimineață a fost Claudia Tocilă. A vorbit despre cum să faci carieră în social media, reprezentând brandul Aqua Carpatica. Ne-a vorbit despre campania lor legată de puritatea apei. S-au implicat activ în acest proiect benefic tuturor românilor. Astfel au putut afla care sunt sursele cele mai bune de apă dar și cantitatea de nitrați pe care o are fiecare sursă de apă.
Prin efectuarea unui simplu test, cei de la Aqua Carpatica au reușit să facă o hartă cu toate locurile din țară de unde se poate bea apă și care este calitatea acesteia. M-am uitat pe această hartă, iar în Craiova din păcate nu am găsit nimic afișat, nici de bine, nici de rău. Am găsit în schimb trei afișări din localitățile adiacente, ceea ce e îmbucurător.
Aqua Carpatica a demarat o lege în acest sens, care desigur se află pe masa proiectelor în curs de aprobare. Având în vedere hărnicia deputaților, parlamentarilor și oamenilor de vază care conduc țărișoara asta, nu mă mir.
Până la această conferința Social media for students nu auzisem de Golin. Ne-a povestit pe larg despre această mare familie, Raluca Duță, chief of the bridge la Golin.
Este agenția cu care bloggerii din România lucrează cel mai bine. Au avut campanii de succes printre care cea de la KFC cu „Nu e panică, Man!” savurată încă și vara aceasta. O altă campanie a fost cea cu Pepsi.
Anul 2014 fiind anul fotbalului, cei care erau pasionați de fotbal și îl și jucau, au avut surpriza plăcută să li se alăture chiar Gheorghe Hagi la o partidă de minge.
Am aflat multe lucruri utile la Social media for students. Poate par ușor generaliste. Despre cum să gândești în afara zonei de confort și să țintești cât mai sus, fără teamă. Teama sigur, vine și ea odată cu începutul dar trebuie transformată în energie, în idei și în acțiuni. Cred că totuși e bine să ne amintim inclusiv de aceste chestii generaliste, indiferent de domeniul în care activăm.
Partener au fost cei de la Bitdefender, reprezentați de Andrei Cismaru. La început mi-a făcut o părere cam dură. Nu prea am gustat gluma lui cu smartphone-urile doar pentru că mulți dintre noi nu aveam un antivirus instalat pe telefon. Dar pe parcurs am înțeles despre importanța datelor personale. Unele informații care sunt preluate fără voia noastră și cum ele ajung să ne influențeze viața.
Uneori în bine, să privim și partea pozitivă a lucrurilor. La final am primit cu toții cadou un card cu codul de activare Bitdefender pentru smartphone, valabil timp de un an de zile. Un gest foarte frumos.
Eu mă număr printre cei care nu aveau un antivirus pe telefon și odată ce l-am instalat am descoperit că unele aplicații pe care le consideram inofensive, nu erau chiar așa. Ceea ce vă sfătuiesc și pe voi să faceți. Astfel datele voastre vor fi protejate.
Tot de la Bitdefender am primit în mapa cu informațiile despre conferință, o agendă frumoasă. Aș fi vrut să o folosesc pentru ilustrațiile mele dar are paginile mult prea subțiri. În creion cred că ar merge mâzgălită. Am primit și un pix pe care l-am folosit imediat să-mi iau notițe, deși aveam pix la mine. Mi-a fost foarte comod, o inițiativă foarte bună.
Apoi a venit o pauză bine meritată. Cei de la Aqua Carpatica au avut grijă să nu ne deshidratăm și să fim energizați. Rotaract Craiova a asigurat gustărici ca să putem fi atenți până la final.
Cum am plecat de acasă fără să mănânc micul dejun (ca să dorm mai mult, na. ce priorități am și eu!) totul a picat fix pentru suflețelul meu. Altfel mă concentram și mă deconcentram…
După pauză, am revenit cu forțe proaspete. Sesiunea numărul doi a fost despre cum să folosim social media în scopul promovării.
Au vorbit despre asta Cristian China Birta, despre care am mai povestit AICI. Pe scurt, omul acesta este o inspirație. Proiectul Kooperativa 2.0 este dovada, pentru că viitorul în blogosferă îl reprezintă blogurile de nișă și blogurile de brand personal.
În continuare am aflat de la Costin Cocioabă lucruri noi despre Instagram. Campanii de succes care au fost desfășurate pe această rețea de socializare și ce impact au avut. Am vorbit și despre calitatea pozelor și toate aceste influențe, cum tehnologia și programele concepute s-au adaptat acestor schimbări sociale. Refresh.ro este locul unde puteți afla mai multe.
Alexandru Negrea ne-a vorbit despre rețeaua Tinder, cum a început povestea și cum această poveste a fost transformată într-o idee de marketing extrem de reușită.
Totul la Social media for students a fost întreținut constant de Cristian Manafu. Despre care desigur, auzisem deja. Mi-a făcut o impresie foarte bună, a fost deschis întrebărilor, ne-a dat sfaturi celor care am cerut și a socializat cel mai mult.
O parte din colegii de blogosferă au fost acolo și ne-am distrat împreună, ca de obicei. Craiova este un oraș cu potențial, de aceea aștept cu nerăbdare cât mai multe evenimente de genul acesta.
Ce nu mi-a plăcut la Social media for students. În ciuda organizării foarte bune, au fost mici scăpări. Eu am trimis cererea pentru conferință joi, iar vineri am primit răspuns. Am confirmat în aceeași zi prezența mea și totuși duminică am constatat că nu aveam un ecuson cu numele meu deși toți primiseră. M-au făcut să mă simt puțin exclusă din punctul acesta de vedere. Pentru că nu au avut un plan de rezervă și nici nu am fost o persoană care să o cunoască, cineva a primit până la urmă ecuson blanc unde i s-a trecut numele cu marker. Știind că există oameni care nu îl vor avea, mă gândesc că se putea.
Nu am lăsat totuși acest detaliu să îmi strice ziua. Evenimentul a fost unul important în Craiova, atât pentru studenți cât și pentru bloggeri sau oameni de afaceri. Am învățat multe și mi-a dat mai multă încredere să fac ceea ce îmi place.
[…] întâlnit pe unul dintre băieții de la ComentariiBărboase la SocialMediaForStudents. Pe moment am crezut că e Zaiafet (nu îl știți pe Zaiafet? Ntz…) În fine, mi-am revenit, […]