Miercurea asta am mers împreună cu câțiva bloggeri la deschiderea noului spațiu destinat artelor și întâlnirilor cu publicul craiovean, în aceeași incintă cu noua Agenție teatrală.  Intrarea a fost și va fi liberă, pentru cei care doresc să aibă parte de serate culturale, relaxante.

Ia te uită! Este un spațiu călduros, intim, unde publicului i se vor pregăti vernisaje, lansări de carte și multe alte surprize. A fost una dintre schimbările de care TNCMS avea nevoie!

Cum a fost?  Foarte mișto, cei care au fost acolo probabil știu deja.  Am început cu o lansare a volumului de teatru “Soții, prietene,amante” de Cornel Mihai Ungureanu.  Acesta a fost recent nominalizat la Premiul Festivalului de literatură festLIT Cluj, ediția aIIa.

Am avut ocazia să admirăm expoziția de fotografie “in/out (the curtain) “ a lui Albert Dobrin, un fotograf curajos care a surprins cadre din timpul spectacolelor și nu numai. A câștigat premiul II al Concursului “Bucureștiul meu”.

Nu a lipsit muzica, la vioară și violoncel, au interpretat Mircea Suchici și Andreea Suchici. Melodii scurte, antrenate și plăcute. Mi-au făcut tare dor de Filarmonică, unde sper să ajung cât de curând!

Cireașa de pe tort, the best for last, a fost interpretarea Iuliei Colan. Spectacol selecționat pentru a fi reprezentat la Festivalul Național de Teatru 2015. “Flori pentru Algernon” a fost superb! Am simțit vibrațiile personajului, trecerea de la un sentiment la altul, fie că era vorba de furie, resemnare sau disperare. După ce am vizionat spectacolul deja mă gândesc să-mi comand cartea lui Daniel Keyes. O recomand!

tncms

Noul spațiu, foarte primitor de altfel, va deveni locul unde artiști și oameni de cultură se pot exprima public în cadrul unor manifestări multiple: recitaluri de teatru, poezie, expoziții de fotografie sau arte plastice, lansări de carte sau serate muzicale. Cert este că opțiunile, când vine vorba de nou în cultură, sunt nelimitate! Tot aici vor avea loc și conferințele de presă organizate de teatru.

Dedicat cu precădere tinerilor creatori din toate domeniile, spațiul este deschis proiectelor în acest sens. Un regulament concret va apărea pe tncms.ro începând cu 16 noiembrie. Eu abia aștept vernisajul care se va desfășura, din nefericire, post mortem, pentru Alina Roșca, artist plastic craiovean. Am scris despre ea pe blogul meu, am avut norocul să aflu despre arta ei din copilărie, am crescut răsfoind o carte despre ea, un fel de antologie cu arta ei și toate realizările avute. Mă bucur că astfel de oameni nu sunt dați uitării. Jos pălăria, TNCMS!

Prin urmare, ne vedem acolo și dățile următoare! Nu uitați că aveți intrare liberă!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.