În pitorescul oraș Craiova, situat în inima regiunii viticole a dealurilor Munteniei și Olteniei, se pregătește un eveniment cu adevărat special pentru pasionații de vin și iubitorii de băuturi tonice. La Ramada Plaza Craiova, în zilele de 4 și 5 noiembrie 2023, se va desfășura Wine Tonic Festival, un eveniment grandios dedicat iubitorilor de arome rafinate și experiențelor culinare deosebite.

Degustare și descoperire a vinului bun

Cu peste 35 de crame și producători prezenți, Wine Tonic Festival este o ocazie unică de a explora universul vast al vinurilor și altor tonice. Într-un cadru prietenos și relaxat din Sala Constantin Brâncuși a Hotelului Ramada Plaza, vizitatorii vor avea posibilitatea de a degusta vinuri variate, de la albe proaspete și răcoritoare până la roșii complexe și pline de caracter. Cu fiecare pahar gustat, veți pătrunde în lumea subtilă a aromelor și culorilor, descoperind secretele producției locale și pasiunea din spatele fiecărui vin degustat.

Educație și artă în spatele fiecărei sticle

Wine Tonic Festival nu este doar despre a degusta vinuri. Este un festival de vin care oferă o oportunitate unică de a învăța despre procesul complex de producție a vinului și de a dezvolta abilități de degustare sub îndrumarea experților din industrie. Aici, degustarea devine o artă. Fiecare pahar de vin este o șansă de a explora aromele, buchetul și caracterul fiecărui soi.

Cum să te bucuri la maxim de experiența Wine Tonic Festival

Pentru a vă asigura că vă bucurați la maximum de această experiență de neuitat, este important să vă organizați degustarea în mod inteligent. În primul rând, nu uitați că apa este prietena voastră de încredere. Pentru fiecare pahar de vin degustat, asigurați-vă că beți suficientă apă pentru a vă menține simțurile proaspete și gusturile clare.

De asemenea, respectați ordinea în degustare. Începeți cu vinurile albe, savurați aromele fructate și prospețimea lor. Mai apoi treceți la vinurile rose, cu subtilități florale și gusturi delicate. Încheiați cu vinurile roșii, cu arome complexe și structură puternică.

Bucătăria și vinul:  armonie perfectă

La Wine Tonic Festival, nu este vorba doar despre vinuri. Puteți explora și combinațiile delicioase dintre vinuri și preparatele culinare. Brânzeturi fine, carne pregătită cu grijă și deserturi decadente vă vor încânta simțurile, aducând o notă de rafinament fiecărei degustări.

Bilete și detalii practice

Pentru a vă bucura de toate aceste experiențe deosebite, puteți achiziționa bilete la Wine Tonic Festival online sau la intrare. Prețul unui bilet pentru o singură zi este 35 de lei. Pentru cei dornici să se bucure de toate ofertele festivalului timp de două zile, un abonament special este disponibil la prețul de 60 de lei.

Programul festivalului este:
  • Sambata 4 Noiembrie – 12:00 – 20:00,
  • Duminica 5 Noiembrie – 10:00 – 17:00.
Concluzie

Wine Tonic Festival Craiova 2023 nu este doar un eveniment dedicat vinului, ci și o călătorie oltenească în lumea aromelor și gusturilor fine. Pregătiți-vă simțurile pentru o experiență memorabilă și bucurați-vă de fascinantul univers al vinurilor și tonice din Oltenia. Este un eveniment de neratat pentru toți iubitorii de vin și aventuri culinare. Vin și descoperă aromele și culorile vinului la Wine Tonic Festival!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.