Arta de a fotografia, de a surprinde clipa și de a o face eternă. Merită să investiți timpul vostru într-o pasiune, hobby sau ceva ce mai târziu vă va folosi.
Cred că nu-i un secret faptul că sunt pasionată și de fotografie. Ce-i drept, ca amator. Îmi place să fotografiez mâncare, animalele mele de casă, plante sau peisaje. În general m-am învârtit fix în categoria care se poate transforma la un moment dat într-un tablou sau poate inspira unul.
Ador și fotografia de produs, un topic în care aș vrea să mă specializez. Mă ajută vizual, pentru blog și ca exercițiu.
Și nu-mi place să-mi impun limite. De aceea următorul pas pentru mine este să experimentez. Să fac portrete, deși mi se par cele mai dificile. Merită să surprinzi acea clipă în care să poți evidenția omul așa cum îl vezi chiar tu, cu ochii minții și apoi prin lentile.
Apoi mi-ar place să fac poze de eveniment. Culturale, mă refer. De obicei când merg la evenimente ca blogger, fac multe poze. Dar sunt foarte grăbită și uit să mă gândesc la cum bate lumina, dacă toți din poză stau cum trebuie. Uneori chiar eu stau urât în poză (la Blogmeet-ul de acum nu mi-a plăcut deloc cum am stat.)
Vreau să învăț să țin cont de aceste detalii. Obișnuința este a doua natură, deci am de exersat!

Arta de a fotografia, de a surprinde clipa și de a o face eternă.

Dacă sunteți amatori sau pasionați de fotografie, vă invit în fiecare luni, de la ora 18, la Casa de Cultură Traian Demetrescu pentru Atelierul de fotografie susținut de foto-jurnalistul Bogdan Dănescu.
Primul atelier a fost de prezentare a ceea ce reprezintă arta de a fotografia și genurile ei. Fotografie de publicitate, foto-jurnalismul, fotografia de nuntă și botez, etc.
La al doilea atelier, despre care a scris si Daniel. Atunci la Arta de a fotografia, am pătruns puțin în tainele aparatului foto. Am aflat despre diafragmă, despre timpul de expunere și despre ISO. Putem comuta aparatul pe funcția manuală și de acolo să avem control asupra cantității de lumină.
Așa că data viitoare când sunt cu aparatul într-un loc mai întunecat știu ce am de făcut pentru ca poza să arate mai vizibilă. Tocmai de aceea vă sfătuiesc și pe voi să veniți la aceste cursuri! Mai ales că sunt gratuite. Pentru multe alte evenimente de acest gen, click pe TRADEM și aflați.

Merită să investiți timpul vostru într-o pasiune, hobby sau ceva ce mai târziu vă va folosi într-un mod sau altul.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

4 Comments

 1. avatar

  Treci pe Manual daca ai optiunea 🙂 Daca nu, trebuie sa citesti manualul si sa cunosti setarile implicite :))

  1. avatar
   Xaara Novack says:

   Bine ca mi-ai adus aminte de manual! :))) sa-l scot din cutia cu care a venit aparatul.

 2. avatar

  Succes și have fun la cursuri. Ăsta e un curs care mi-ar plăcea și mie. Cred că prin fotografie se pot învăța mult mai multe lucruri, despre fotograf mai ales. În niciun fel nu este sensibilitatea unei persoane mai vizibilă decât în artă.

  (sunt extrem de obosită, dar sper că nu am dat-o în ceva ce nici eu nu mai pot să descifrez după ce mă odihnesc puțin)

  Multe îmbrățișări! >:D< :*:*:*

  p.s.: iconița de la instagram nu duce la contul tău. duce la instagram.com. nu știu dacă doar la mine nu merge. 😀

  1. avatar
   Xaara Novack says:

   Multumesc mult, Ayase! :* :* :* Poate pe acolo prin Cluj se fac astfel de ateliere, unde sa inveti fotografia.
   Sper sa te odihnesti. Stiu cum este si sa te feresti de raceala! :* se pare ca pe aici, multa lume se lupta cu raceala.
   Da, aveai dreptate, iconita de la instagram nu avea link-ul bun. L-am facut sa mearga acum. Thanks! 😀
   Si tie multe imbratisari! >:D< :*:* :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.