Este romanul de debut al scriitoarei, care a lucrat ca jurnalist și scenarist de televiziune și film. A primit inclusiv un premiu BAFTA, pentru scenariul la The Locker Room. În 2010, Câmpul cu iarbă neagră a primit premiul Gold Dagger pentru cel mai bun thriller. Și pot confirma, este o carte excelentă!

Câmpul cu iarbă neagră carte

Câmpul cu iarbă neagră

Băiatul vrea adevărul…
Criminalul vrea să se distreze…


Un sumar care să ne tachineze și să ne captiveze. Belinda Bauer reușește să intre în pielea personajelor, oricât de respingător sau de revoltător s-ar părea. A fost primul lucru care m-a captivat la această carte.

Realistica fiecărui personaj în parte și înțelegerea binelui sau răului ca pe ceva subiectiv și personal, a fost un alt lucru care mi-a plăcut enorm.

Steven Lamb, un băiat de doisprezece ani este personajul nostru principal. Inteligența, emoțiile și dragostea copilului sunt irosite într-o familie dezbinată. Părăsită de soț, mama lui Steven se vede nevoită să locuiască cu bunica lor. Femeia își crește cei doi copii așa cum știe ea mai bine. Pe unul îl răsfață, pe celălalt regretă că l-a făcut…

O întâmplare tragică din trecut, devine amenințarea prezentului.

Unchiul Billy, care pe atunci avea zece ani, este răpit și cel mai sigur ucis de un criminal în serie pe nume Arnold Avery. Bunica lui Steven, mama lui Billy păstrează camera fiului său intactă, precum în ziua în care a dispărut. Ani de zile își așteptase fiul să apară, stând de veghe la geamul care dădea către stradă. Ignorându-și fiica, lăsând viața să treacă pe lângă ea, împietrită de durere.

Arnold Avery ascunsese trupurile copiilor uciși de ei în mlaștina Dunkery Beacon, de la marginea parcului național Exmoor. Inculiv trupul unchiului Billy. Deși nu recunoscuse că el fusese ucigașul, dispariția acestor copii erau legate de restul crimelor comise în acea perioadă.

Motivația lui Steven de a merge și de a săpa în mlaștina de acolo este una simplă. Își dorește ca familia să se împace cu moartea lui Billy, să ofere acel final pe care cu toții îl merită. Ca bunica lui să-și vadă fiica, ca mama lui să-l vadă pe el. În ciuda faptului că sunt o famile, Steven este singur. Ascunde fiecare gest, fiecare gând, inclusiv atunci când este hărțuit de băieții cu glugă și ajunge acasă fără pantofi, primește ceartă în loc de îngrijorare și îmbrățișări.

Singurul său prieten, Lewis, îl acompaniază în aventura săpăturilor după cadavrul unchiului său și cel care îi păstrează secretul. Cu toate acestea, Steven știe că amicul său nu-i este de mare ajutor.

După o oră de limba engleză, unde învățaseră despre scrierea scrisorilor, lui Steven îi vine o idee. Să-i scrie lui Arnold Avery în închisoare și să-l determine să-i mărturisească unde se află cadavrul unchiului Billy!

Steven strălucește prin modul său inteligent de a-și codifica scrisorile și de a-l determina pe criminal să rămână în corespondență cu el. Până în momentul în care o fotografie îl dă de gol. Avery află că discută cu un băiat. Criminalul va face orice să evadeze pentru o ultimă crimă!

Nu contează sacrificiile, Avery își asumă toate riscurile, folosindu-și toate armele pentru a evada.

Câmpul cu iarbă neagră nu te poate lăsa fără acea doză de empatie, față de Steven. Să rezonezi cu drama lui interioară și acele temeri sau frustrări care-l fac pe acest copil să pară a fi un adult.

belinda bauer câmpul cu iarbă neagră

Câmpul cu iarba neagră este o carte care te ține cu sufletul la gură. Îți dă lecții de viață despre copii, despre criminali și cât de departe pot merge aceștia pentru a-și duce la bun sfârșit planurile.

Mi-a plăcut această demitizare a mamelor perfecte, portretizarea mamei victimă. Bauer capturează perfect disperarea și depravarea sufletească. Recomand cartea! Cu siguranță este cartea potrivită să o luați cu voi pe tren sau undeva unde știți că aveți de așteptat. Va fi o companie bună, mai ales că o găsiți la reducere!

Nu am citit foarte multe cărți al căror subiect să fie crima, dar cred că îmi voi extinde paleta. Doza de suspans mi-a adus aminte de Audiția, scrisă de Ryu Murakami.

belinda bauer câmpul cu iarbă neagră carte

Dacă ți-a plăcut recenzia nu uita să dai un LIKE paginii mele de Facebook! Și nu uita de CONCURSUL meu, care se încheie duminica asta! I PUP YOU!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar
    Popa Oana-Gabriela says:

    Pare tare interesanta cartea, nu am auzit de ea și nici nu am citit-o dar dacă este despre crime clar trebuie sa o citesc. Mulțumim frumos pentru recenzia cărții. ?

    1. avatar

      Este foarte misto cartea! Pana de curand nu eram asa interesata de cartile despre crime, imi placeau fie biografiile, fictiunea cu o mica doza de fantastic. Dar am descoperit ca sunt foarte captivante, asa ca ti-o recomand! Merge sa o citesti in pauze, pe tren sau cu o cana de ceai / cafea alaturi intr-un moment de relaxare, din timpul zilei. 😀 Nu o recomand seara, nu de alta dar e capitvanta si risti sa nu te mai pui la culcare si sa o citesti pana la final. Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.