Follow:

Blogmeet la Restaurant Pizzerie Il Forno

Pizza Il Forno Craiova

 

Nu am mai scris demult timp despre Blogmeet-uri și parcă îmi era puțin dor să vă povestesc despre ele. Înainte făceam vloguri, dar cam de un an și ceva, am luat o micuță pauză. Nu-i nimic, recuperăm în curând!

 

Cel mai recent blogmeet a fost la Restaurant Pizzerie Il Forno. Nu o să vedeți multe poze de acolo, pentru că n-am avut mult chef de pozat. Știți voi, momentele acelea în care ai chef să trăiești acolo clipa, să socializezi și să te relaxezi. Iar telefonul sau camera mai mult incomodează.

Restaurant Pizzerie Il Forno a fost în curs de renovare, de la sfârșitul lunii iulie și până acum două săptămâni. Este un local cunoscut mie, pentru că au cele mai bune sendvișuri! Pe lângă pizza lor care e absolut delicioasă.

 

Înainte localul se numea Boh Bou Bar sau Bohemian Bourgeois Bar, o denumire care mi s-a părut foarte interesantă și diferită față de numele localurilor din Craiova. În fine, să nu ne pierdem ideile!

 

 

Pizza Il Forno Craiova

 

 

Inclusiv clădirea în care se află Restaurant Pizzerie Il Forno, este una cu un trecut istoric interesant. Este o clădire construită în 1933 și inițial fusese destinată ca locuință și cabinet medical. Mai apoi, a fost translată, pe 27 iunie 1987 printr-un plan măreț de lărgire a arterelor principale din oraș. Se plănuia introducerea tramvaiului pentru a uni cele două mari platforme industriale ale Craiovei.

 

Am găsit un articol foarte interesant, cu tot cu poze și consemnări ale vremii.

 

Designul localului este unul primitor, homey combinat cu industrial și o notă de steampunk cu o pălărie pe care am găsit-o pe unul dintre rafturi. Îmi place atenția la detaliu și desenele de pe perete, având 9gag drept inspirație. Sunt actuale și amuzante!

 

pizzeria il forno craiova

 

 

Nu mi-a plăcut lumina din interiorul localului. Fiind seară, n-am reușit să fac poze decente. Din păcate nu este primul local unde văd că se poartă becurile cu lumină caldă și acelea destul de difuze. Sper să revin și pe timpul zilei, nu neapărat pentru poze cât și pentru mâncarea bună!

 

Dacă tot vine vorba de mâncare, ne-am delectat cu trei feluri de pizza. Am comandat pizza casei, desigur pentru că Pizza Il Forno conține toate acele ingrediente pe care ți le-ai dori de la o pizza bună!

 

Apoi am încercat Pizza Hawai și Pizza Quatro Carni. Prima pentru că am fost curioși să vedem ce gust are o pizza cu ananas și a doua pentru că ne era poftă de carne. Și foame!

 

pizza il forno craiova

 

Este pentru prima dată când am mâncat pizza cu ananas. Și a fost delicioasă! Nu mi-a venit să cred. În trecut am avut o experiență oribilă într-un local, unde am comandat piept de pui în sos cu ananas. Și…cred că fusese expirată carnea de pui, ananasul nu se potrivea deloc. A fost și de ziua mea atunci, iar seara am petrecut-o lângă bazinul de toaletă. Logic că n-am mai dat pe acolo și nici pizza de la ei nu mi-am mai luat!

 

Așa că am fost plăcut surprinsă să văd că pizza cu ananas a mers atât de bine. Gustul de dulce cu puțin acrișor, blatul moale deasupra și crocant sub au făcut o combinație excelentă! Nu am să uit asta, pentru că a reinventat acea amintire oribilă pe care am avut-o acum doi ani.

 

Pizza Quatro Carni a fost fix cum trebuia! Sățioasă și cu multă carne. Toate astea într-un local care te îndeamnă la relaxare și socializare. A fost o seară fix cum trebuia, cu glume, cu discuții serioase și cu multe idei în desfășurare. Așa se întâmplă când aduni mulți bloggeri la un loc!

 

Apropo de asta, mesele localului oferă posibilitatea să te aduni cu gașca, colegii de liceu sau faculta, chiar job și să ai parte de o experiență culinară și socială de care să-ți aduci aminte cu drag.

 

Pe lângă cea mai bună pizza din Craiova, Restaurant Pizzerie Il Forno are și alte preparate delicioase! Salate, paste sau sendvișuri. Au oferte de Happy Hour sau ceva de genul, în care puteți lua un sendviș sățios și o cafea fix înainte de a începe munca! Iar meniul lor este în curs de extindere.

 

Așa că recomand cu drag Restaurant Pizzerie Il Forno!

 Dacă ți-a plăcut postarea, nu uite de LIKE!

Comments

comments

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Damian Irimescu

    M-am bucurat enorm să vă revăd! Nu ne mai văzusem de enorm de mult timp. De fiecare dată când mă văd cu voi îmi aduc aminte că suntem singura blogosferă locală, activă dar și care de aproape 5 ani se întâlnește lună de lună.

    La mulți ani și multă sănătate!

    1 decembrie 2017 at 13:28
  • Leave a Reply