Borage seed oil de la The Ordinary sau ulei de Limba Mielului presat la rece este evident un produs cu foarte multe beneficii pentru ten. La început am fost puțin indusă în eroare de traducerea de pe cutie. Acolo era definit ca fiind ulei din semințe de porumb organic presat la rece. Pe când Borage Seed sau semințele din planta Limba Mielului, adică Borrago officialis sunt altă mâncare de pește.

Traducerea de pe cutie este una care poate induce în eroare. Cred însă că nu a fost ceva intentionat. Produsul acesta l-am luat de pe Douglas în luna august a anului trecut.

borage seed oil

Borage Seed Oil de la The Ordinary

Borage Seed Oil de la The Ordinary este un ulei potrivit pentru toate tipurile de ten. Asta pentru că se absoarbe ușor în piele și nu este lipicios, sau să lase o peliculă grasă în urma lui. De asemenea, se poate combina cu alte creme, în caz că nu dorim să aplicăm prea mult produs.

Punem o picătură de borage seed oil în crema de zi și am rezolvat problema unei hidratări mai intense. Este un produs organic, deci cu multiple beneficii pentru ten.

Înainte de a-l cumpăra am căutat produsul pentru a fi sigură că se potrivește cu nevoile mele de îngrijire a tenului. Atunci am ales să cumpăr trei produse The Ordinary care să fie OK pentru tenul meu: Borage Seed Oil, Niacinamide și Acid hialuronic. Produse pe care le folosesc în continuare și pe care le-am recumpărat.

 Borage Seed Oil de la The Ordinary n-am mai cumpărat, pentru că n-am consumat atât de mult din el. Fiind un ulei, nu este nevoie să aplic foarte mult produs, așadar, nu se termină foarte repede. Cât despre prezența lui în rutina mea de skincare, recunosc, că nu este foarte constantă.

Ambalajul

Fiind un produs marca The Ordinary, ambalajul este tipic. Minimalist, cutia de carton subțire cu informațiile necesare, iar în interior sticluța cu produs. Sticluța are 30 de ml și vine cu acea pipetă tipică produselor The Ordinary.

Nu pot spune că mă dă pe spate, dar mi se pare că și-au format un fel de trademark vizual. Vezi ambalajul fără a pune numele TO pe el și recunoști brandul imediat.

Mod de utilizare

Este de prisos să explic, dar fiind un produs care vine cu pipetă, este simplu de dozat. Oricum are și indicații pe cutie și indicații pe site-ul lor, în caz că vreți mai multe informații. Ceea ce vă și sfătuiesc să faceți.

Să vă informați din mai multe surse. În special atunci când doriți să achiziționați un produs. Acolo spune să aplicăm câteva picături și să îl folosim împreună cu produse pe bază de apă. Cum ar fi de exemplu o apă termală.

Eu îl folosesc imediat după aplicarea apei termale, îl las să intre în piele, după care îmi continui rutina de îngrijire aplicând restul produselor de tip cremă.

borage seed oil to

Efectele pe care le are Borage Seed Oil de la The Ordinary

Borage seed oil este un ulei nutritiv și calmant pentru piele. Are în compoziție o concentrație bună de acid gamma – linoleic, un acid gras care ajută pielea desidratată sau predispusă la iritații. Pe site spune că are și un efect calmant, însă nu am simțit deloc asta. Simți mai degrabă o elasticitate a pielii și o ușurință în a aplica restul produselor. Însă ca ulei mi se pare perfect pentru că este diferit. Nu este un ulei gras, supărător care să îți încarce tenul. Din contră. Se absoarbe ușor și mi se pare o bază bună pentru restul produselor de îngrijire.

Miroase?

Multe persoane de exemplu se plâng de mirosul său. Mie nu mi se pare că ar avea un miros copleșitor sau deranjat. Dar sigur sunt și oameni sensibili la miros așa că tind să cred atunci când ceva îi deranjează. Dacă sunteți sensibili, sfatul meu este să mergeți într-un magazin Douglas, pentru că acolo găsiți aceste produse și să încercați puțin produsul pe piele și să mirosiți sticluța. Oricum acel miros se disipă, și va fi cumva asimilat și împreunat cu mirosul restul produselor de îngrijire. Dar este o idee.

Acizii grași din compoziția pe care o are Borage Seed Oil de la The Ordinary ajută la menținerea unui ten sănătos. Eu l-am ales pentru tenul meu sensibil și mi se pare un produs foarte bun. Se împacă bine cu restul produselor mele și mă ajută să îmi mențin tenul cât de cât sub control.

Pielea mea are și zile bune și zile mai puțin bune. Foarte rar am coșuri, dar în schimb am mici iritații. Care dispar cu îngrijirea corecta. Uneori recunosc că nu mă țin de rutină foarte strict și acele puncte revin. Însă știu că aplicând produsele corecte și fiind organizată, pot să mențin sub control tenul meu sensibil.

Ingrediente Borage Seed Oil de la The Ordinary

Singurul și principalul este borage seed oil. De aceea vă spun că este un produs ieftin și bun, de adăgat în rutina zilnică. ÎNSĂ. Citit bine despre el înainte de a face asta.

Dacă aveți un ten OK, normal, poate cu tendințe de îngășare, nu este un produs pentru voi. Puteți căuta să vedeți ce altceva vi s-ar potrivi de la acest brand.

Concluzii  despre Borage seed oil

Borage Seed Oil de la The Ordinary este un produs bun și ieftin pentru persoanele cu tenul uscat sau sensibil. Este ideal ca început de rutină, în special în acele zile în care îți simți pielea deshidratată. În special vara, când avem tendința de a ne spăla pe față și pe corp mai des. Dar și iarna sau toamna când sunt zile mai friguroase și tenul nostru resimte acest lucru.

Sper să vă ajute recenzia mea cât de cât în a alege produsul corect. Însă vă îndemn încă odată să citiți cât mai multe, nu doar de la bloggeri ci și din articole de specialitate pentru a vă lămuri asupra efectelor pe care le are un produs pentru îngrijirea pielii. O faceți pentru beneficiul vostru, nu pentru al meu. Eu pentru mine am citit, m-am documentat și v-am făcut rezumatul. Multumesc!  

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.