The Ordinary acid hialuronic 2% + B5  este un produs pentru care l-am introdus în rutina mea de îngrijire anul trecut, prin vară. Cunoșteam foarte puțin proprietățile acidului hialuronic. Le știam așa, din citit sporadic și de pe pinterest. Odată ce m-am apucat să fac postarea și să cercetez despre acidul hialuronic, am aflat însă lucruri pe care consider că trebuie să le cunoaștem. Mai ales înainte de a-l introduce în rutina noastră zilnică. Pentru că ne poate face mai mult rău decât bine.

Majoritatea informațiilor le-am găsit evident, pe youtube. Am căutat persoane care au testat aceste produse. Am căutat apoi dermatologi care vorbesc depre produsele acestea. Și evident, am căutat pe Google despre acidul hialuronic. Așadar, acestea sunt sursele mele. Nu am deschis cărți de medicină, nu sunt cosmetolog sau dermatolog. Dar informația am adunat-o din cât mai multe surse și să o structurez într-un mod cât mai obiectiv posibil. Am sustras tot ce se putea pentru ca noi, cei care ne preocupăm de sănătatea tenului nostru, să putem lua o decizie cât de cât bună. Și să nu avem regrete.

The Ordinary acid hialuronic 2% + B5 este un produs care mi-a plăcut. Știu că este un produs care nu pătrunde foarte adânc în piele, adică efectul său este de scurtă durată. Nu este ceva care să reziste luni de zile, tocmai de aceea este introdus într-o rutină zilnică. De asemenea, ca ingredient, are nevoie de alte ingrediente hidratante și emoliente pentru ca pielea să nu fie sărăcită de propriile ei proprietăți. De aici și vitamina B5 care este un hidratant natural și un umectant. Vine să susțină acidul hialuronic.

acidul hialuronic efecte

Acidul Hialuronic

Să explicăm puțin treaba cu acidul hialuronic: este printre cei 3 compuși importanți ai dermei: colagenul, elastina și acidul hialuronic. Derma se află sub epidermă și este responsabilă cu primele semne ale îmbătrânirii: linii fine, riduri și o piele lipsită de volum, deshidratată.

Așadar acidul hialuronic este o subtanță naturală, pe care o găsim în corpul nostru. Tocmai de aceea, în condițiile optime este un ingredient excelent pentru piele, deoarece nu există riscul iritațiilor.

Ca ingredient îl găsim în creme / loțiuni, serumuri sau ca formulă injectabilă. De reținut este faptul că cel mai rapid și eficient efect îl avem în formula sa injectabilă.

Menționam mai sus că poate sărăci pielea de propriile proprietăți. Da, acidul hialuronic este un foarte bun umectant, hidratează intens, însă are nevoie de mediul propice. Un mediu care să nu fie uscat. Așadar ideal este să îl aplicăm pe tenul cât se poate de umed, alături de produse care sunt foarte hidratante și luând în considerare mediul.

Dacă avem în cameră un umidificator, dacă afară plouă, atunci ne putem bucura de efectele sale. Însă dacă nu dispunem de aceste condiții și aplicăm totuși acid hialuronic, el își va extrage hidratarea, din tenul nostru. Ne va secătui de moleculele noastre hidratante.

Într-un serum sau cremă, acidul hialuronic se așează deasupra epidermei. Rezultatele sunt temporare, deci este bine de știut lucrul acesta atunci când vrem să investim într-o cremă foarte scumpă. Nu are rost. Decât dacă este una benefică și vine la pachet cu alți compuși care să ajute acidul hialuronic să mențină acea stare de hidratare, chiar și temporară. Dacă regăsim alături de acidul hialuronic alte ingrediente precum parfum sau alcool, clar nu e ok să dăm banii pe un astfel de produs. Chiar dacă nu va fi iritant pe termen scurt, pe termen lung vor exista efecte.

Așadar, de reținut că investiția în acidul hialuronic o facem alegând injectarea. Spun asta pentru cei din spate, obsedați de produse de brand. Gen, mi-am luat crema asta cu acid hialuronic de la Șarlot Tilburi. Nu. Ia-ți una cu ingrediente naturale, sau aproape naturale, nu da o căruță de bani pe ea, pentru că n-ai de ce. Poate fi mai poșircă decât aia din plafar.

The Ordinary acid hialuronic 2% + B5 merită investiția, este un produs excelent pentru toate buzunarele. Dar vine la pachet cu responsabilitatea de a învăța ce face.

Notă: Suplimentele cu acid hialuronic nu au nici un efect. Sunt dizolvate de acidul nostru din stomac și sunt eliminate fără să fie absorbită substanța. Așadar, nu dați banii pe ele. Din câte am citit singurul compus care s-a dovedit ok pentru piele, păr și ten, este MSM. Asta de la un medic dermatolog american, cu experiență de zeci de ani.

The Ordinary acid hialuronic

The Ordinary acid hialuronic 2% + B5 – puțin și despre vitamina B5

Am zis mai sus că este un foarte bun hidratant al pielii. Dacă aveți o astfel de cremă, efectul ei este instat. Se observă că dă strălucire și volum tenului. Măcar pentru câteva ore. Alături de acidul hialuronic, are proprietatea de a-l stabiliza. Adică îi oferă hidratarea de care are nevoie și o menține.

Vitamina B5 este pentru piele precum o fașă protectoare, o calmează și o ajută să dezvolte celule noi, sănătoase. De asemenea, vitamina B5 este prescrisă pentru pielea iritată sau pentru alte probleme ale pielii precum psoriazis.

Așadar este un compus eficient și foarte bun.

The Ordinary acid hialuronic 2% + B5 – rutina mea

 Am folosit acidul hialuronic pe timpul zilei, în rutina mea de dimineață. Întotdeauna am aplicat apă termală pe ten înainte de a aplica produsul. L-am lăsat să intre bine în piele, timp în care obișnuiesc să fac ordine pe birou sau să îmi găsesc o preocupare. Mi-am făcut un obicei în a aștepta măcar un minut sau două între fiecare aplicare a produselor. Am adăugat iar o pompă de apă termală pe ten, apoi niacinamide. Niacinamide și zinc, tot de la The Ordinary, despre care vom vorbi altă dată. La final, am folosit un produs de la La Roche Posay care conține vitamina B5 preponderent.

Eu am tenul sensibil și rozacee. În ultimul an am devenit mai selectivă și foarte strictă cu produsele pe care le aplic. Ca rezoluție pe anul acesta este să am o rutină cât mai simplă și benefică pentru tenul meu.

Revenind la The Ordinary acid hialuronic 2% + B5, pentru efecte bune, unii medici recomandă să folosim inclusiv vitamina E. Însă nu dintr-un alt serum care conține alți compuși, printre care alcool sau parfum, ci vitamina E simplă. O găsiți inclusiv la plafar.

The Ordinary pareri

The Ordinary acid hialuronic 2% + B5 – concluzii

Ce mi-a plăcut foarte mult, imediat ce am început să folosesc produsele Deciem, a fost faptul că am început să cercetez despre ele. Am vrut să caut mai multe informații despre compuși, despre acțiunea lor asupra pielii. Chiar dacă la început m-am mulțumit cu puține idei de pe pinterest și de la câțiva influenceri, mi-am dat seama că ai o mare satisfacție atunci când descoperi chiar tu personal, punct cu punct, ce poți face pentru a-ți îmbunătăți rutina de îngrijire a tenului.

Asta este o cocluzie generală. Legat de produs, recomand The Ordinary acid hialuronic 2% + B5 pentru raportul calitate  – preț. Și ingrediente. Este un produs perfect pentru persoanele care vor să înceapă o rutină de îngrijire a tenului naturală și benefică. Recomand de asemenea cercetare, veți descoperi că ce folosește sau recomandă X nu va fi indicat pentru voi. Veți descoperi, precum în cazul acidului mandelic, că poate afecta sistemul neurologic. Cercetarea aceasta o facem pentru a ne fi nouă bine. Și portofelului.

V-am tzucat dulce!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.