Păstrez tradiția și vă anunț că începe Craiova Jazz Festival 2020, adică ediția a patra. Un festival care s-a dezvoltat frumos, aducând în orașul nostru formații de jazz, oameni ai genului, atât din țară cât și din străinătate.

Evident că prima ediție mi-a rămas la suflet și de atunci, scriu despre Craiova Jazz Festival în fiecare an. Și luând în considerare acest detaliu, cred că odată cu această a patra ediție, am să-l pun și la rubrica mea de brands. Chiar dacă este o marcă a Filarmonicii Oltenia.

Craiova Jazz Festival 2020 se întâmplă, așa cum v-ați dat seama din titlu, la Teatrul de vară în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova. Se întâmplă începând cu 10 septembrie și ține până pe 13 septembrie. Aveți programul afișat frumușel pe poza, este imposibil să-l ratați.

Toată frumusețea Craiova Jazz Festival 2020 începe de la ora 19, așa că să veniți echipați corespunzător pentru că Septembrie poate fi ușor răcoros. Zic asta pentru că am mai pățit-o. Nu la acest festival, la alte evenimente. Dârdăiala vă reține din a savura muzica bună.

Timp de patru seri, vor fi patru trupe la Craiova Jazz Festival 2020, care vor aduce atmosfera de libertate și improvizație în muzică, atmosferă tipică muzicii jazz.

Craiova Jazz Festival este unicul eveniment dedicat jazz-ului din Oltenia. Deci ar fi bine să nu-l ratați!

În această ediție puteți descoperi muzica celor de la:  The Groovy Bastards, Irina Sârbu Band, Blue Noise, Andrei Tudor Band.

Am să vă las câteva informații despre fiecare dintre aceștia, pentru că nu strică să citim puțin despre ei:

Joi, 10 septembrie 2020 la ora 19:00

The Groovy Bastards

The Groovy Bastards este o formație jazz-funk din București, formată din Ioana Vișinescu – voce, Andrei Bălașa – chitară, Șerban Mateescu – bas și Alex Mușat – tobe. Printre realizările acestei trupe se numără premii la Festivalul de Jazz din Sibiu, Festivalul de Jazz din Târgu-Mureș, participarea ca invitați la Festivalul de Jazz din Bulgaria, „Ruse Jazz Festival”, dar și concerte numeroase prin diferite colțuri ale țării, precum și posibilitatea de a cânta în deschiderea unor artiști de talie internațională precum Marco Mendoza, Bumblefoot și Rosenberg Trio. În 2017 sunt câștigătorii categoriei „Revelația anului” la Festivalul Muzza, iar în anul 2019 sunt nominalizați și la categoria „Formația Anului” în cadrul aceluiași festival.

Vineri, 11 septembrie 2020 la ora 19:00

Irina Sârbu Band

În funcţie de repertoriul pe care îl abordează, Irina Sârbu îşi modelează vocea cu un timbru aparte, uşor de recunoscut, şi îşi conduce imaginaţia improvizatorică în numeroase direcţii, fiecare spectaculoasă în felul ei. Jazz-ul domină şi îşi lasă amprenta asupra fiecărei melodii de la „Route 66” la „C’est si bon”, de la „One note samba” la „Ciocârlia”, de la melodica amplă şi intens susţinută a creaţiei româneşti interbelice de genul „Zaraza” la percuţia vocală care explodează imprevizibil, luminoasă şi colorată ca un foc de artificii pe cel mai recent album al solistei – „Şapte Scări”–alături de ETHNOTIC Project. Curioasă, într-o permanentă căutare de nou (deşi îndragostită iremediabil de jazz-ul clasic), Irina Sârbu oferă mereu publicului programe interesante şi originale alături de partenerii ei de scenă care îi sunt alături de 17 ani: Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – contrabas şi Tudor Parghel – tobe.

Sâmbătă, 10 septembrie 2020 la obișnuita oră 19:00

Blue Noise

În palmaresul grupului vocal Blue Noise se înscriu numeroase concerte, interesante colaborări și workshopuri. Au fost invitaţi la Bucharest Jazz Fest, Brașov Jazz & Blues Festival, Festivalul Internațional “Craiova Muzicală” 45, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, Gala Premiilor Radio Romania Cultural, au demarat, cu sprijinul AFCN, proiectul “Laboratorul de Voci”, au creat și au lansat albumul “Portrait”, album primit cu entuziasm atât de publicul larg cât și de cunoscători. În trecut au colaborat cu artiști precum Răzvan Suma, Vița de Vie, Skizzo Skillz, Damian & Brothers, Alexandra Uşurelu. Un alt lucru important, întâmplat în 2017, este acela că Blue Noise a luat parte la un workshop organizat la Cluj, de nimeni alții decât de celebrii King’s Singers din Londra, o “somitate” în domeniul a cappella, workshop la care Blue Noise a impresionat atât asistența de specialitate, cât și pe cei de la King’s Singers. Formula actuală a trupei este următoarea: Ana Dubyk, Marina Arsene, Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea si Bogdan Tudor.

Ultima seară, Duminică 13 septembrie 2020 la ora 19:00

Andrei Tudor Band

Andrei Tudor, compozitor, orchestrator, pianist, dirijor, colaborează cu mari artişti ca Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Mario Frangoulis, Dulce Pontes, Edvin Marton, Goran Bregovici, Walter Ricci. Este cadru universitar, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania, cu peste 30 de premii pentru creaţie şi interpretare. Din discografia sa amintim: Angela Gheorghiu – Eternamente (The Verismo Album), „Guardian Angel”, Monica Anghel – XXI, Mihai Traistariu – „Altceva” (Discul de aur), Andra -„Vis de iarna” (Discul de aur), Marcel Pavel – „De dragul tau”, „Nu te mai am”, „Very Classic” şi multe alte compilaţii. Invitata sa specială, Ana Maria Roşu este studentă în anul IV la secţia de jazz-muzică usoară a UNMB. Experienţa de scenă este consolidată de participarea la festivalurile concurs naţionale şi internaţionale, la emisiuni televizate, de colaborşrile cu diferiţi artişti şi chiar cu Orchestra Simfonică Bucureşti. În prezent cântă în trupa JazzMeRomania, dar face parte şi din proiectul Duo Voce-Pian.

Acestea fiind spuse, ne vedem la Craiova Jazz Festival 2020! Abia aștept!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.