Cum să ai un păr frumos și sănătos este ceva ce pe noi fetele ne preocupă constant. Vopsitul, uscatul cu peria rotativă sau îndreptatul cu placa sunt lucruri care dăunează firului nostru de păr.

În cartea HAIR by marie claire scrisă de Josette Milgram, sunt prezentate sfaturi despre cum să ai un păr frumos. Renumiți stiliști  vorbesc despre tunsori, alegerea unei culori de vopsea pentru păr dar cele mai multe sfaturi sunt despre îngrijire și menținerea unui păr sănătos.
Eu am să prezint pe sărite, ceea ce mi s-a părut important de reținut despre părul nostru. Am să evidențiez care sunt ideile esențiale despre cum să ai un păr frumos și cum ar trebui să-i oferim o îngrijire corectă.

Fumatul

Dacă fumați sau sunteți des în preajma fumătorilor, trebuie să știți că părul este o victimă a tutunului. Probabil multe din noi s-au întors de la petreceri sau dintr-un club cu părul mirosind a tutun. Parcă părul nostru ar fi prins viață și ar fi fumat chiar el zeci de pachete!  Nu există un alt miros care să persiste mai multe pe firul de păr! Iar radicalii liberi pe care îi conține fumul fragilizează firul.

Trecerea timpului

Părul își schimbă tipologia în medie o dată la șase ani! Așadar îngrijirea pe care o acordăm părului nostru trebuie să fie una adaptată evoluției. Modul nostru de viață, ceea ce mâncăm de asemenea joacă un rol important în aspectul părului nostru.

Clatirea

Vechea metodă a mamelor noastre, apa cu oțet este extrem de eficientă pentru clătirea părului! În special dacă apa pe care o folosim la spălare este puțin cam dură. Și lămâia are aceleași proprietăți benefice.

Samponul

Este bine să șamponăm de două ori. Adăugați două cantități mai mici în locul uneia singure mai mari. Este bine să folosiți un produs neutru, apoi un șampon de tratament.

Detaliile

Dușul scoțian este recomandat pentru cei care îl suportă. Trecerea de la cald la călduț, chiar la rece pentru cine poate, dilată vasele capilare și hiratează intens.

Balsamul

După șamponare balsamul este musai! Claude-Gallon insistă, și știm bine că uneori mai uităm. Chiar dacă suntem în grabă, e bine să-l aplicăm și să clătim imediat, decât deloc. Balsamurile de asemenea nu trebuie folosite la rădăcină, ci pe lungimea firului de păr.



Rutina mea

Eu prefer loțiunile spray. Acestea descurcă părul și acționează inclusiv asupra proprietăților electrostatice. Folosesc de la Schwarzkopf, Schauma spray pentru descurcarea părului.

Varianta cu mască o folosesc odată sau de două ori pe lună. Atunci am suficient timp la dispoziție. Preferata mea este cea de la Kallos Latte.
Pe lângă ele folosesc balsamuri de la Avon, Ailé sau Nivea.

Dacă părul nu prea vă ascultă și e cam rebel, îl puteți pieptăna imediat ce ați folosit balsamul.

O idee simplă pentru cele care vor mai mult volum este aceea de a usca părul începând de la ceafă, ținând capul în jos, ceea ce antrenează părul în sens invers sensului de creștere.

Și nu ar fi de uitat că prima podoabă a unei femei înaintea bijuteriilor, este părul ei.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.