Cum să te porți la prima întâlnire – mic ghid de bun simț. E vară, vacanță, toată lumea vrea la mare și este cam plictisitor să te duci solo. Astfel ajungem să căutam un significant other, cu care să împărțim experiențele noastre, fie ele de-o vară, sau de-o viață. Și astfel, ajungem să întâlnim diferite persoane. Să mergem la întâlniri.

Și ne punem întrebări de genul…Cum să te porți la prima întâlnire?

Cred că sunt chestii cu care ne lovim în timp, și uneori e bine să știi ce părere au alți oameni despre asta.

Să începem!

Cum să te porți la prima întâlnire – timiditate vs nucă în perete

Dacă mergem la o întâlnire cu cineva care ne place, sunt două situații cu care ne vom confrunta. Fie stăm muți, pentru că hey! îți place persoana și mintea ta se uită la alte detalii. Ce buze frumoase are, cum am arăta noi sărutându-ne?! În timp ce persoana îți spune ceva despre ea, și tu dai tâmp din cap. No. E vremea să te dai jos de pe norișor. Be there! Pierzi momentul, ocazia de a afla mai multe despre persoana care te interesează.

Cealaltă situație este când suntem așa nervoși încât începem să bălmăjim verzi și uscate. Ba despre vreme, ba despre ceva mundan și nu foarte interesant. Pentru că ți-e frică să nu se lase liniștea și să pari o persoană neinteresantă. Ca să nu te complici, pune întrebări. Astfel și persoana cealaltă va avea partea de vorbărie intensă.

Arată că te interesează ce spune persoana. Nu ești acolo să răspunzi monosilabic sau dând din cap. Implică-te dacă vrei să mai ieșiți iar, reține detalii care îți plac și cu care rezonezi. Nu-i nevoie să memorezi tot ce se poate despre persoana respectivă, ci doar ce crezi tu că este important în relația voastră viitoare, fie că va fi o simplă prietenie, friends with benefits sau o relație serioasă.

Cum să te porți la prima întâlnire – vocabular de cartier?

Respectul nu are nimic în comun cu vulgaritatea. Da, oricine apreciază sinceritatea, dar asta nu înseamnă că poți vorbi ca la ușa cortului de față cu persoana cu care ai ieșit în oraș. Păstrează cuvintele colorate pentru persoanele care știi că îți permit un asemenea limbaj, dar chiar și așa, este indicat mai răruț, că-i mai drăguț. Aveți liber la înjurat politicieni însă. Aici se pune!

Cum să te porți la prima întâlnire – nota de plată

Cine achită nota. Veșnica dilemă. Ghici ce?! Există liberul arbitru. Adică fiecare este responsabil și poate lua decizii pentru sine. Dacă ea vrea să plătească, atunci ok. Dacă el vrea, atunci ok. Până la urmă găsiți o cale de mijloc, însă nu fiți mojici.

În momentul în care ați insistat că vreți să plătiți și după începeți să vă plângeți, s-a stricat banda. Sau mai rău! Trăiți cu impresia că persoana vă datorează și hainele de pe ea doar pentru că ați plătit o amărâtă de cină sau o cafea, atunci deja cădem în extreme și nu-i bine. Again. Este bine să fii sincer. În special la primele întâlniri, ca apoi persoana să nu descopere că de fapt, te-ai dat drept altcineva. Și să te trezești solo. Not good…

love pictures

Sărutul

Sărutul. Personal prefer lucrurile simple, care decurg de la sine. Așa că nu forțați nota. Există milioane de moduri în care să vă exprimați dragostea și pasiunea pentru cineva. De exemplu un sărut pe frunte sau pe obraz, ori unul scurt pe gură, va fi apreciat mai mult decât o limbă băgată în gură pentru schimb de salivă. În special dacă doriți să faceți impresie bună.

Nu uitați să sărutați persoana pe gură! Nu-i nevoie să deveniți dintr-o dată un canibal ce n-a gustat carne umană de o veșnicie și să încercați să o mâncați cu buze cu tot. E ciudat!

Și nu trebuie musai să vă sărutați după o întâlnire, mai ales dacă a fost una relaxantă, în care să vă cunoașteți mai bine și unde atracția să joace rol secundar și nu principal. No pressure!

Dacă ți-a plăcut ieșirea, dă-i și tu un feedback. Trăim în epoca vitezei, te duci până la magazin, te așteaptă afară și până să revii, a plecat la cot cu altcineva. (lol. Glumesc…sau chiar s-o fi întâmplat?!)  Pe scurt, dacă vrei să se întâmple niște chestii între voi nu ezita, nu filozofa că o fi, o păți… Nimeni nu te așteaptă, decât dacă te iubește la nebunie, ceea ce este extrem de rar.  Așa, nu ezita, poți suna tot în acea zi, poți lăsa un mesaj frumos pe o rețea de socializare și deja ai stabilit o nouă întâlnire. Bravo!

Cam astea sunt lucrurile la care m-am gândit eu și pe care mi le-am amintit, pentru că da, și eu am fost în situații de genul. Dacă aveți ceva interesant de adăugat, please do! Dați share la postare dacă v-a plăcut! I PUP YOU!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

 1. avatar

  Asta îmi aduce aminte de un articol pe care l-am scris în epoca tinereții: http://damianirimescu.ro/fata/cum-sa-agati-fetele-tutorial/

  Nu știu cât de actualitate mai este, dar poate am să-l redefinesc. Jocul rămâne același, regulile se cam schimbă din ce am observat eu.

  Întâlnirile, hmm…. pff e cam greu să-mi aduc aminte de-o întâlnire parcursă normal în tinerețea mea. Adică, am avut să zic așa, câteva întâlniri cu prima mea prietenă, pe când eram copilandru, însă, după… prăpăd. De cele mai multe ori, de la prima întâlnire ajungeam undeva mai mult. Și totul pornea de la un sărut… 😀

  Eh.. amintiri din copilărie, gen aș putea face un roman tutorial despre această temă, femeile. Sunt un mister, aparent greu de elucidat dar simplu de rezolvat :D. Soluția? Nu o faci! Adică nu te apuca să le deslușești și vei fi fericit! 😀

  1. avatar

   Mi-a placut poza cu Don Juan =))) In rest, cum ai putut sa scrii asa nebunie?! Dar printre momente de exprimare strict facebook-iana ai si momente de absoluta luciditate si spui chestii geniale. Adicatelea, da. Ai dreptate! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.