Domeniile Sâmburești au vinuri divine, clasice, așa cum se cu..vine! Evident. Despre ei vom vorbi desigur și despre evenimentul Brânzeturi cum se cu..Vin, care este sponsorizat ca de obicei de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro. Aceștia își propun să promoveze vinuri bune românești și să facă populare asocierile dintre brânzeturi și vin.

Iar pentru că evenimentul de data aceasta este foarte amplu, o să vă povestesc cronologic. Pentru că am vizitat câteva locații minunate în Slatina și în împrejurimi.

Domeniile Sâmburești și Brânzeturi cum se cu…Vin 38

Totul a început cu întâlnirea noastră dis de dimineață, pentru a lua autocarul și a ne deplasa în câteva locuri faine. Știam vag despre ce este vorba, iar unele vizite au fost destul de spontane. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult.

Ne-am hidratat bine cu ajutorul celor de la Aqua Carpatica. Pe o vreme atât de călduroasă a mers la suflețel!

dealul grădiștei

Dealul Grădiștei, un loc neprietenos

Prima oprire a fost în Slatina, pe Dealul Grădiștei, care are o superbă panoramă către râul Olt. Din păcate acolo este o locație pentru nunți, care sufocă tot potențialul și transformă zona într-una de evenimente, restricționată și dedicată unor anumite categorii. Locația este inclusiv împrejmuită cu gard, iar în zona de spații verzi, este plină de gunoaie. Ceea ce ia puțin din frumusețea panoramei. Nu recomand. Veți fi luați la goană de personalul unui restaurant și cred că există alte locuri din care să admirați o așa panoramă.

În schimb până sus pe deal puteți fotografia câteva grafitti faine.

evenimente slatina

Un local în premieră

Apoi am mers către o locație superbă! Un local care urmează să se deschidă și pe care l-am vizitat în premieră. Mi s-a părut a fi undeva în zona centrală a Slatinei și are o arhitectură modernă. Mi-au plăcut detaliile, luminile și aranjamentele.

Locația oferă posibilitatea de a ține evenimente cu cel puțin 500 de persoane. Sigur, pe timpul pandemiei au avut de suferit, dar să sperăm că nebunia va înceta și lucrurile vor reveni la normal, treptat, treptat.

In padure la Coveanu

În pădure la Coveanu

Destinația unde urma să degustăm minunatele vinuri de la Domeniile Sâmburești, a fost una de vis, în pădure la Coveanu. Chiar vă recomand un drum acolo, pentru că veți fi fascinați de locul liniștit și plăcut.

cabana olt

În pădure la Coveanu este un local pentru evenimente și nu numai. Au o mică cabană, un lac special amenajat unde se poate pescui și per ansamblu, o zonă minunantă de relaxare și reîncăracat bateriile.

evenimente asbo

Cabana are camere amenajate în stil tradițional, locația este foarte primitoare. Iar restaurantul pentru evenimente este suficient de mare pentru a sărbători frumos. Stilul este unul rustic, foarte potrivit. Lemnul domină atmosfera și totul se amestecă excelent cu natura din jur.

Mi-a plăcut enorm acolo! Vă recomand să-i vizitați și să mâncați acolo, fac un grătar delicios!

vinuri samburesti

Domeniile Sâmburești la Brânzeturi cum se cu…Vin 38

M-am gândit să pun câteva poze cu toate vinurile gustate și să aveți câteva cuvinte generale despre fiecare dintre ele. Un vin bun merită un moment bun. Iar pentru mine, a fost greu să aleg un preferat.

domeniile samburesti vinuri

Domeniile Sâmburești au niște vinuri excelente, distincția a făcut-o pentru mine asocierea cu brânzeturile. Altfel, dacă cineva m-ar fi pus să aleg numai un vin, mi-ar fi fost dificil!

Vinurile lor mi s-au părut fructate, pline de savoare.

Combinația mea preferată a fost dintre Roze și brânza la grătar. Adică brânza de tip Halloumi, care este o brânză texturată, fermă dar elastică. Este gustoasă pe grătar! Nu este exagerat de sărată și are darul de a evidenția vinul. Îi susține aroma.

roze samburesti

Domeniile Sâmburești Roze

Se spune despre Roze că ar fi vinul nehotărâților. Eu cred însă că este alegerea cea mai bună, cu ea nu ai cum să dai greș!

Un vin roze se produce din struguri roșii, iar culoarea o dă timpul petrecut pe cojiță. Este un vin care se bea rece, proaspăt.

Acest vin a apărut din greșeală în zona Bordeaux, atunci când au scos vițele pentru a face loc unui alt vin și le-a plăcut cum a iești acest vin, lăsat puțin la fermentat. Se recomandă a se bea în primul an de la recoltare, pentru că treptat își va pierde din aciditate și din prospețime.

Rozeul celor de la Sâmburești a fost perfect de proaspăt și răcoritor! Este un vin născut din Cabernet Sauvignon și este foarte fructat! Mi s-a părut o combinație excelentă dintre piersici și afine. Dulceața echilibrată, prospețime și savoare.

Cuvântul pentru acest Roze este PROSPEȚIME. Chiar dacă am gustat două vinuri albe înainte de acesta și chiar dacă vinurile albe sunt preferatele mele, mi-a plăcut foarte mult acest Roze marca Domeniile Sâmburești.

branza delaco

Delaco brânză pentru grătar

Halloumi nu îmi este o brânză străină, am mâncat de câteva ori și mi-a plăcut. Îmi place inclusiv soia care imită brânza, în saramură. Ador să-mi diversific paleta gustativă, din când în când.

Brânza pentr grătar de la Delaco mi se pare alternativa excelentă pentru cei care vor să mănânce grătar, însă nu produsele clasice din care se face grătarul.

Este o brânză din lapte de vacă pasteurizat. Pare moale însă textura ei o ajută să fie perfectă pentru grătar. Este gumoasă și fermă în același timp, dar prin gustare și mestecare își dezvăluie catifelarea și cremozitatea.

Are o aromă puternică de brânză lăptoasă, însă nu exagerată. Este echilibrată la miros și la gust.

Este o brânză originară din Cipru, care înainte se prepara din lapte de oaie și capră. Treptat bunătatea ei s-a răspândit pe întreg mapamondul. Are un punct de topire mai mare, comparat cu alte brânzeturi, de aceea este excelentă pentru grătar!

Iar dacă ar fi să o definesc rapid, i-aș spune că este FLEXIBILĂ

Pentru că este adaptabilă, merge și pe grătar sau prăjită. Este bună în combinații de salate sau carne. Iar ciprioții de exemplu o preferă alături de pepene, pe timpul verii.

Între vinul Roze de la Domeniile Sâmburești și Halloumi de la Delaco, cuvântul este ARMONIE

Chiar s-au potrivit de minune. Aroma fructată a vinului și brânza aromată au făcut echipă bună.

Am creat amintiri frumoase și a fost un eveniment minunat, relaxant, care sper să se repete. Evident că am făcut inclusiv un vlog, așa că vă las cu acesta pe final. V-am pupat!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.