Toamna este un anotimp special. Culorile arămii, roșcate și nuanțele de galben te fac să admiri fiecare frunză căzută. În ciuda frigului și a zilelor ploioase, savurez spectacolul naturii la fel cum mă bucur de două straturi de haine, de ciorapii lycra pe sub blugi sau de o căciuliță haioasă.

 

Toamna pentru mine este sezonul băuturilor calde, a cafelelor aromate, a unei ciocolate calde cu puțină scorțișoară sau a ceaiurilor aburinde. Pe lângă toate acestea, ador florile de toamnă! Par să reziste mai mult în vază, au un colorit blând în petalele lor. De aceea le presez și le colecționez. Mi se par cu atât mai speciale dacă sunt primite și mă leagă amintiri de ele.

 

Fiecare plimbare prin parc, devine o ocazie de a vâna conifere, ghinde și diverse bobițe colorate, care să mă încânte cu nuanțele lor. Frunzulițe, ramuri de copaci sau castane… Le ascund în geanta mea și apoi mergem împreună acasă!

 

homedecor

 

Homedeco de toamnă în stil hygge

 

Despre hygge v-am povestit într-o postare anterioară. Chiar vă recomand să citiți cartea despre starea de spirit hygge, despre ce înseamnă acest concept danez și cum se ajunge să trăiești în armonie cu tine și cu tot ce te înconjoară.

 

Tocmai de aceea scriu acest articol, pentru că ideea de hygge m-a inspirat să revin la vechile mele obiceiuri. Simple, plăcute și care îmi provoacă mici bucurii constante. O fericire interioară care se dezlipește de tot ce înseamnă online sau tehnologie. O reconectare cu natura, cu acea armonie la care tânjim adesea.

 

Partea pe care o ador cel mai mult la acest moment hygge, în care am ales să aranjez o colivie decorativă cu elemente din natură este că nu m-a costat aproape nimic! Tot ce am plătit a fost colivia, achiziționată acum un an din Pepco. Probabil veți găsi în continuare astfel de decorațiuni la ei.

 

 

frunze si flori uscate

 

 

Cu toate astea, costul poate fi chiar zero dacă ne străduim puțin. Putem folosi un borcan simplu de sticlă, o vază transparentă sau una semi-transparentă, colorată. Ceva ce avem deja în casă și de care ne putem folosi pentru a pune în practică acest joc decorativ.

 

Este și o joacă sau o activitate plăcută, pentru că veți așeza florile, frunzele și restul detaliilor după bunul plac. Veți lua o decizie despre ceva și asta vă dă încredere pentru sarcinile viitoare, oricât de mici ar fi ele.

 

 

conuri de brad

 

 

Conurile de brad

 

Se găsesc și în comerț, la set, în punguțe. Dar le puteți aduna și din parc, la o plimbare tomnatică. Ele fac parte din sistemul reproductiv al brazilor, iar cele mari pe care le adunăm noi, sunt conurile feminine. Cele masculine sunt cele moi, care nu sunt la fel de frumoase. Ironic, nu?

Conurile de brad găsite pe jos sunt cele care și-au îndeplinit procesul reproductiv. Multe specii de veverițe sau păsări se hrănesc cu aceste conuri.

 

ghinde

 

 

Ghindele

 

Fac parte din familia alunelor și sunt hrană pentru animale și păsări. Căprioarele se hrănesc cu ele toamna, iar copacii de stejar se bazează pe animale și păsări pentru a se înmulți. Ele cară ghindele și le ascund sub pământ, adesea uitând de ele, oferind prilej ghindei să se dezvolte și să devină un viitor stejar.

Ghindele se pot mânca și există chiar o băutură care se prepară din ele!

 

 

flori presate

 

Florile și frunzele uscate

 

Se pot crea multe lucruri folosindu-ne de ele. Trebuie doar timp și imaginație, pe internet sunt suficiente resurse pentru a ne da idei. Putem face semne de carte, felicitări la care să lipim o floare presată, să formăm un tablou al toamnei pe care îl putem înrăma…

 

hygge homedeco

 

Îmi plac toate aceste elemente pentru că aduc un strop de natură la noi în casă. Oferă o pată de culoare pământie, care ne crează acel echilibru benefic. Atunci când privesc aceste mici decorațiuni, simt o bucurie interioară. Sunt speciale!

 

decoratiuni de toamna

 

 

Mi-ar place să fie un articol care să vă inspire și pe voi. Nu neapărat să colecționați frunze, flori sau conuri de brad, ci să vă bucurați de natură pur și simplu. Să vă oferiți ocazia de a fi voi înșivă, fără să vă pese de câte like-uri aveți la ultima poză pusă pe facebook, de ce a mai făcut cutare sau cutăriță. Fără să treacă orele învârtind o rotiță de mouse, în timp ce viața trece pe lângă voi. Trăiți prezentul! O frunză, o floare, un nor supărat și gri, stropii de ploaie care se plimbă pe geamul vostru…

 

imagini de toamna

 

Să ne bucurăm de ceea ce ne înconjoară! I PUP YOU!

 

DACĂ ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL, NU UITA SĂ DAI UN LIKE:

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.