Da, ai auzit bine. Poți planta un mango și să-ți iasă. Am încercat chiar eu asta, care eu sunt un fel de moartea plantelor! Încerc de o veșnicie să plantez o amărâtă de sămânță de avocado și tot nu mi-a ieșit. Am omorât o groază de mușcate și alte plante de casă, doar pentru că nu am reușit să înțeleg cât de des trebuie udate. Nu-i rocket science, desigur. Dar când ai multe nebunii pe cap și fie uiți de ele, fie le uzi odată ca pentru niciodată, numai zen nu arată!

Tot ce reușesc să nu ucid sunt cactușii, și am câțiva în colecție. Treptat, sper să o diversific.

De-asta vă ziceam, dacă eu am reușit să plantez un mango, sigur o să vă iasă și vouă. Cum mi-a venit ideea? În timp ce făceam o salată de fructe și mă întrebam dacă din ditai sâmburele (mango e un fel de 70% sâmbure și 30% fruct) poate ieși ceva. Dacă tot am eșuat la avocado, măcar aici să iasă o frunză.

mango tree
Zis și făcut. M-am dus pe youtube, m-am holbat la un tutorial și am purces în a mă tăia și în a mă frustra până am reușit să fac și eu ce făcuse nenea ăla din videoclip. Am plantat sâmburele, după care m-am pus pe așteptat. Se observa încă din primele două zile că era ceva acolo, un firicel cârlionțat de plantă. L-am lăsat așa, ce era să-i fac? L-am udat, odată la 2-3 zile și apoi am plecat la mare. Am lăsat plantele în grija alor mei.

Când m-am întors și m-am holbat în ghiveciul cu sâmburele de mango, răsărise o chestie cu două frunze frumușele. Am zis că nu văd bine. Că e măricel deja, adică trebuie botezat!

Cum se plantează sâmburele de mango?

Trebuie să duci lupte seculare cu învelișul sâmburelui, care este extrem de scorțos. Ca un funcționar de la stat. Fiind obișnuiți cu așa ceva, sigur îl veți birui! Vă las tutorialul, pentru că cel mai bine înveți văzând.

Dacă v-am convins, vă urez baftă la plantat mango!

Și dacă nu v-am convins, poate am reușit măcar să vă fac poftă să mâncați mango. E sănătos! Pupici!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.