Rădăcini Wines ni s-au alăturat în ziua de dumincă pentru a sărbători atât Craiova Blogmeet aniversar cât și Ziua Basarabiei. Și cum puteam sărbători Ziua Basarabiei altfel decât cu niște vinuri bune din Moldova? Exact!

Casa Universitarilor Xaara Novack

Sigur, mai întâi am avut parte de un tur ghidat al locației, Casa Romanescu. Despre acest detaliu foarte interesant am scris postare separată pentru că a fost o experiență splendidă alături de Monumente Oltenia, despre care îmi doream să vă povestesc.

Despre Rădăcini Wines este clar că nu am auzit, mai ales că sunt proaspeți pe piața românească. Experiența lor este una vastă totuși pentru că fac parte dintr-un Consulting mai amplu care are peste 11 ani de existență.

Rădăcini wines Republica Moldova

Așadar m-am bucurat să îi descopăr, mai ales prin tematica lor faină:

Rădăcini, de unde proVIN.

Podgoriile Rădăcini sunt trei la număr. În Republica Moldova există însă patru regiuni viticole istorice. Trei dintre acestea sunt destinate producției de vinuri cu indicație geografică protejată: Codru, Ștefan Vodă și Valul lui Traian.

Viile Rădăcini Wines cresc în toate cele trei regiuni și acoperă o suprafață de aproximativ 800 de hectare.

În Codru sunt soiuri de vin alb.

Ștefan Vodă are soiuri precum Chardonnay, Pinot Grigio, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Fetească Albă, Fetească Regală

Iar în Valul lui Traian avem soiuri de vin roșu.

Rădăcini Wines degustări de vin

Rădăcini Wines, vinuri premiate din Republica Moldova

Prezentarea vinurilor ne-a fost făcută cu emoție și bucurie de către Crina Scorțanu, directoare națională de vânzări Rădăcini Wines. Mi-a plăcut entuziasmul ei de a reveni la adunările de dinaintea pandemiei și ideea unei continuări a sloganului acelei seri: Istorii care merită trăite și retrăite, a adăugat ea. Pentru că este bine să ne bucurăm de fiecare moment. Așa cum am făcut-o în acea seară.

Crina Scorțanu

Pe piața din România se află doar de un an și jumătate. Cu toate acestea, presimt un real succes pentru spumantele lor. Sunt cele mai bune pe care le-am gustat până acum și despre unul dintre aceste spumante vom vorbi acum.

Ei distribuie spumante și vinuri liniștite în peste 20 de țări, inclusiv la nivel mondial în piețe precum America sau China.

Rădăcini Wines m-au cucerit cu un Spumant Brut Blanc de Cabernet

A fost o băutură perfectă, ușoară, care a deschis serata pentru celelalte vinuri și spumante. Mi-a plăcut instant senzația sa răcoritoare, simplă, care s-a completat de minune cu primele platouri de mâncare. Este ideal ca băutură de tip aperitiv!

Este un spumant brut sau dur, obținut din Cabernet vinificat alb prin metoda Charmant. Este o modalitate de a face spumant, prin capturarea sau izolarea bulelor de vin, prin carbonare, în butoaie sau recipiente mari din oțel.

La fabricarea acestui spumant elegant se folosește doar miezul bobițelor de strugure, astfel se obține puritatea albului din struguri de soi roșu.

Mirosul său este unul proaspăt, de fructe încă verzi. Gustul însă este răcoros, cu note ușor exotice și nu foarte dulci, cred că și acest detaliu îl face atât de neuitat!

Și acesta ar fi cuvântul pentru Spumant Brut Blanc de Cabernet: Memorabil.

Inclusiv celălalt spumant, roze dolce Vero Di Moscato a fost la fel de bun! Oleacă mai dulceag decât primul, dar la fel de memorabil!

Craiova blog meet
Craiova Blogmeet aniversar

Blog Meet aniversar de 10 ani

Asociația Bloggerilor Olteni a sărbătorit aniversarea a 10 ani de Blog Meet-uri cu acest eveniment superb, cu vinuri splendide și cu platouri de mâncare absolut delicioasă!

tort aniversar
Comentarii bărboase

Vedeta serii a fost tortul, după cum se vede a primit inclusiv declarații de iubire, atenție și a fost intens pozat. Și devorat, mai apoi. Căci acesta era scopul său primar.

Va urma și vlogul desigur, o să-l pun aici drept completare de îndată ce va fi editat. Până mâine când vom vorbi despre aromaterapie, vă pup și vă doresc o seară!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar

    Wow, de cand nu am mai vazut o mema cu mine, thanks

    1. avatar

      You are very welcome! RIP cake, in memoria acestei bunatati dulci. :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.