Atunci când începe tranziția sezoanelor și temperatura tinde să alterneze, simt nevoia să acord o îngrijire mai profundă corpului meu. Mai ales extremităților sau zonelor des afectate: mâinile, fața și automat, buzele. Dacă vara nu am probleme să-mi simt buzele crăpate sau să mă usture, toamna, iarma și la începutul primăverii, am această supărare.

Înainte foloseam un scrub pe bază de zahăr și miere, sau zahăr și ulei de măsline. Amestecam totul rapid și nu prea mă interesau produsele din comerț. Anul acesta în schimb, am zis să încerc ceva până la urmă, măcar de dragul comparației.

elf lip exfoliator

Elf lip exfoliator cu gust de zahăr brun

Am ales varianta simplă, adică a unui ruj exfoliator și nu a unui scrub cremos, care să vină într-un recipient obișnuit. Nu mă tenta ideea să bag degetul într-un borcănaș de fiecare dată când doresc să-mi exfoliez buzele. Nu doar că trebuie să am grijă să mă șterg după aceea, dar nu îmi place senzația.

Prețul acestui exfoliator de buze este acceptabil, mic în comparație cu ce găsisem inițial în Sephora. De dragul experimentului nu avea rost să dau foarte mulți bani și mă bucur că am luat această decizie.

Ambalaj

Elf lip exfoliator cu gust de zahăr brun vine într-un ambalaj mic de carton, de culoare neagră, elegantă și minimalistă. Una care să corespundă cu produsul în sine. Recipientul ca atare este atrăgător, negrul ușor mat îl fac să pară un produs luxos, sofisticat. Chiar dacă are un preț mic, ambalajul și recipientul sunt frumos gândite.

Ingrediente

Elf lip exfoliator conține zahăr brun în primul rând, și câteva uleiuri hrănitoare: avocado, jojoba, ulei de struguri sau unt de shea. Toate ingredientele sunt listate la ei pe site, în caz că vă interesează. Însă așa cum am menționat și în titlu, este vegan și cruelty free.

Pentru o persoană care nu este vegetariană, vegană dar susțin partea cu cruelty free în produsele cosmetice și fashion, este un produs excelent. Alegeți un produs pozitiv și dați un semnal către industria beauty că preferați produse autentice, care să nu fie testate pe animale și care să conțină ingrediente bune pentru corpul nostru.

Compoziție

Are o consistență grunjoasă, dură, așadar să nu vă așteptați să fie un exfoliator blând. Aici ține de voi cum îl veți folosi de insistent sau de blând. Cert este că își face treaba. Bonus: îl puteți mânca!

După ce particulele de zahăr brun se risipesc, rămâne pe buze uleiul hrănitor care se menține atât cât este nevoie. Eu nu mă șterg după ce îl folosesc, ci îl las să pătrundă în crăpăturile buzelor. De regulă în sezonul rece folosesc tipul acesta de produs săptămânal.

Nu mai este nevoie să folosesc un balsam de buze după ce mă dau cu Elf lip exfoliator cu gust de zahăr brun. Rămâne pe buze destul de emolient și untos încât să-mi dea de înțeles că le hrănește și le îngrijește.

elf lip scrub zahar brun

Concluzii

Elf lip exfoliator cu gust de zahăr brun a fost achiziționat din Kendra, însă găsiți produsele Elf și online. Pe site-ul lor nu am găsit acest exfoliator. L-am găsit în schimb pe site-ul celor de la Douglas. Acolo îl veți găsi în mai multe variante.

Sigur, nu este neapărat un produs indispensabil. Se poate replica ușor în confortul casei noastre folosind zahăr brun și câteva uleiuri hrănitoare pentru a obține același rezultat. Dar dacă timpul nu vă permite, este o soluție rapidă, un pas ușor în rutina voastră de beauty.

Un avantaj este că se consumă lent. Nu este genul acela de produs pe care să-l termini într-un singur sezon, cum ar fi de exemplu o cremă de mâini. Consistența sa ușor dură și grunjoasă îl face să fie rezistent. Așadar ar putea fi considerat o mică investiție, pentru a vă scuti de timp. Timp pe care îl puteți aloca în altă parte.

L-aș recumpăra? Probabil că da. Posibil să îmi doresc să încerc și altceva nou. Însă raport calitate – preț, Elf lip exfoliator cu gust de zahăr brun mi se pare o alegere deșteaptă.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.