Cicaplast BAUME B5 este o cremă reparatoare, atât pentru corp cât și pentru ten. Eu o folosesc cu succes în rutina mea de skincare, așa că m-am gândit că nu ar strica o recenzie. Pentru că este un produs excelent pentru îngrijirea tenului uscat și nu numai!


Eu folosesc Cicaplast BAUME B5 de mai bine de doi ani și este un produs care sigur nu va lipsi niciodată din rutina mea de îngrijire! O puteți găsi în farmacii sau desigur, online, cu un search pe Google.


Sunt multe lucruri care îmi plac la această cremă intens hidratantă și reparatoare. Evident că am să vi le povestesc pe fiecare în parte.

Cicaplast BAUME B5


Cicaplast BAUME B5 cremă reparatoare de la La Roche Posay


Nu mai țin minte la cine am auzit prima dată această recomandare, a cremei reparatoare Cicaplast BAUME B5, dar ambalajul mi s-a părut cunoscut. Era un produs pe care îl aveam deja în sertarul de la parter, rămăsese de la bunica mea. Pentru că în spital căpătase niște escare, de la priceperea și interesul asistentelor de acolo, evident. Și medicul de familie îi recomandase Cicaplast BAUME B5.

N-am mai apucat să o tratăm cu această cremă, din păcate. Și rămăsese acolo prin sertarul cu medicamente. O muta bunicul meu dintr-un loc în altul. Până a venit vremea să ne împrietenim la cataramă.


Am luat-o la mine în sertar și i-am oferit o viață mai bună. Ne vedem aproape în fiecare seară și preț de câteva minute, ne ținem companie una alteia.


Ambalajul Cicaplast BAUME B5


Este clasic, marca La Roche Posay, îl recunoști de cum intri în farmecie sau în drogherie. Ăla e, ți se întipărește pe retină, e simplu și clasic. Are culoarea brandului și scrisul cu negru. Și atât.

Vine ambalat într-o cutie de carton, iar înauntru se afla recipientul de plastic care are imprimate logo-ul brandului și evident, câteva cuvinte despre crema cu pricina. Nu multe, că toate informațiile sunt pe cutia de carton. Așa cum se întâmpla la majoritatea produselor de acest tip. Și cred că mai avea în interior un pliant, dar nu mai sunt sigură.


În fine. Recipientul are 100 ml, suficient cât să-ți ajungă mult timp, însă depinde în ce zonă a corpului este folosit. Așa că nu garantez. Eu folosesc această cremă pe tenul meu și nu am nevoie să aplic mult produs. Dar există alte zone cu iritații care pot fi mai extinse. Ca idee însă, nu este un produs pe care să-l termini rapid.


Aplicare Cicaplast BAUME B5


Pentru ten nu este nevoie de foarte mult produs, cam cât o boabă de mazăre este suficient. Crema reparatoare este onctuoasă și se întinde ușor pe piele. S-ar putea în schimb să nu vă placă faptul că nu se absoarbe imediat. Se formează inclusiv acea peliculă grasă pe piele, dar pe mine nu mă deranjează. Un prim rezultat folosind această cremă este că a redus dimensiunea porilor mei.


Efectele cremei reparatoare Cicaplast BAUME B5


Vă ziceam mai sus că se observă efectele ei aproape imediat. Tenul devine mai îngrijit, mai hidratat și mie mi-a redus dimensiunea porilor dilatați din zona obrajilor. Nu mi-a provocat coșuri, fiind mai grasă ca și consistență și nici nu mi s-a părut dificil de suportat datorită acelei pelicule care se formează pe ten. Crema se absoarbe, durează cam 10 – 15 minute până ce pielea noastră primește toate beneficiile ei.


Alte efecte pe care le mai are sunt legate de aspectul tenlui, care devine mai luminos, mai plăcut. Iar dacă vreau o hidratare mai intensă, după o zi în care am purtat machiaj, combin crema Cicaplast BAUME B5 cu puțină vitamina E. Practic fac o mască reparatoare din cele două minunății, cu care stau pe față cam jumătate de oră. Apoi mă spăl și tenul meu se simte foarte – foarte hidratat! Ca pielea de bebeluș. Fără să glumesc.

cremă reparatoare de la La Roche Posay


Compoziția Cicaplast BAUME B5


Este intensă, ca o cremă puțin uleioasă dar cremoasă. Se întinde foarte ușor pe piele și se comportă excelent împreună cu toate produsele mele de skincare. Oricum eu am o regulă în a aștepta măcar un minut între aplicarea produselor. Să nu le arunc pe toate odată pe fața mea. Îmi place să-mi acord această îngrijire lentă și temeinică. Eu sunt cea mai importantă persoană din viața mea. Cu mine am răbdare, mie îmi dau timp și îngrijire. Dacă nu îmi dau eu, atunci cine să-mi dea?


De mirosit miroase a cremă tipică de îngrijire, din farmacie. N-are în ea alcool sau parfum, că na, altfel n-ar mai fi pentru reparare și îngrijire. Deci dacă vreți cremuri care să miroase a Coco Chanel într-o grădină de trandafiri sub soarele radiant al verii, ntz, dezamăgire. Asta clar nu-i. Este mai mult o cremă care miroase a persoane în halat alb, în laborator, pasionate de medicină și de tratamente benefice pielii.


Ingredientele Cicaplast BAUME B5 cremă reparatoare


Din câte am citit pe incidecoder, căci acolo am găsit lista cu ingredientele Cicaplast BAUME B5 explicate, conține ingrediente benefice inclusiv pentru tenul acneic. Având în vedere faptul ca este o cremă reparatoare care calmează tenul iritat, mi se pare oarecum normal dar eu nu m-am confruntat cu acnee decât în adolescență și nici atunci severă, așa că nu m-am gândit la asta.


Conține antioxidanție, glicerină și o mulțime de alte ingrediente care să calmeze tenul sau pielea iritată.


Dar aveți acolo explicația pentru fiecare ingredient al ei, în parte. Ce face și cu ce se ocupă atunci când alegem să-l aplicăm. Eu zic că este bine de știut, și vă recomand să aruncați un ochi, măcar așa rapid. Ideea este să nu luăm de-a gata orice informație și să credem că da, crema e bună și atât. Hai să mai cercetăm, să nu dăm banii pe ceva ce nu ni s-ar potrivi.
De aceea încerc să descriu cât pot de mult, ca să vă dați seama voi, cât mai bine, dacă să dați sau nu banii pe un produs.


Concluzii


Cicaplast BAUME B5 cremă reparatoare de la La Roche Posay este crema mea de seară, căci o folosesc mai des seara și uneori împreună cu vitamina E, pe post de mască hrănitoare. Este minunată și o recomand persoanelor cu un ten sensibil sau cu un ten uscat. Va fi aliatul vostru perfect!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.