Fluturi în stomac sau Heartsopper este un serial ușurel, despre descoperirea sexualității, amiciție și acceptare. Este un serial bazat pe o nuvelă scrisă de Alice Oseman. Este prima dată când descopăr o autoare engleză care să aibă succes cu o nuvelă de acest gen. De ce? Pentru că astfel de seriale în trecut erau de regulă dedicate unui public foarte redus. Noi ăștia cu curcubee în cap nu prea aveam la ce ne uita. Observ cu plăcere că anii de strictețe și băț înfit în fund încep să se ducă.

Fluturi în stomac mi se pare un serial excelent pentru cei care își doresc să înceapă călătoria spre a înțelege comunitatea LGBTQIA+. Asta dacă nu aveți suficientă inteligență emoțională și empatie. Nu știu. Eu de când mă știu am devorat conținut outcasted, care nu era tocmai plăcut publicului general. În special patriarhatului și bărbaților. Că doar nu o să stau să întreb toți purtătorii de lac în puț din viața mea dacă le place la ce mă uit eu. LOL.

Așadar nu vă recomand să citiți în continuare dacă nu vă plac astfel de filme, seriale, nuvele, cărți și orice conține LGBTQ. Move on. Also, nu lăsați comentarii de răhățel pe blogul meu pentru că ele nu vor fi vreodată aprobate. Știu. Vă puteți ofili dincolo de ecran. Nu îmi pasă.

BoysLove Series memories

Îmi aduce aminte de vremurile serialelor Boys Love asiatice. Pentru că de acolo se și inspiră. Când am văzut că autoarea scris și fanfiction, fanfiction Loveless inclusiv, am știut. E fix din categoria care adoră BL, yaoi și tot ce ține de zona queer a culturii asiatice, care este mult mai deschisă în privința sexualității decât… well, restul. Ținând cont că dau tonul. Ca să nu vă bag în ceață, vă dau exemplul serialelor cu Takumi-kun.  

Ce mai au în comun? Acțiunea se desfășoară la o școală pentru băieți.

Va trebui să fac și un update la blogul meu pentru a adăuga și astfel de conținut. Am recomandări de carte și film din categoria LGBTQIA+ . Însă mereu amânam organizarea. Hai că se poate!

heartstopper series netflix

Fluturi în stomac sau Heartsopper pe Netflix

Serialul Fluturi în stomac are un singur sezon și 8 episoade momentan. Fiecare episod are în jur de o jumătate de oră, eu l-am privit în două zile. Cred că se poate privi și într-o singură zi dacă faceți #bingewatching

Povestea este destul de simplă: Charlie, un adolescent gay se îndrăgostește de Nick, rugbistul școlii care evident este personificarea masculinității și a tipologiei hetero. Care va suferi ceva schimbări de atitudine, așa cum probabil ați ghicit.

Charlie este singurul tip din școala sa, care a ieșit din dulap sau a recunoscut că este gay. Și că îi plac băieții, nu fetele. Așadar, vă dați seama că el și prietenii lui, care sunt un fel de underdogs, își iau bullying pe pâine. Ce altceva să facă unii elevi cu viața lor, decât să o strice pe a altora?

Prietenii lui Charlie

Îmi place ideea autoarei, care a creat această bisericuță care se dezvoltă singură. În grupul lor de prieteni există deja cupluri pe care le descoperim cu drag: Tara și Darcy

O iubire în curs de dezvoltare între Elle, o tipă transgender recent transferată la școala de fete și amicul ei Tao.

Și Isaac, tipul nerdy și introvertit al grupului. El are o relație specială cu cărțile. We do not judge!

Personajele sunt conturate minor, pentru ca focusul să rămână pe Charlie și noul lui crush, Nick.

fluturi in stomac serial lgbt

Charlie și Nick

Nick nu este reținut în privința căutării iubitului perfect. Înainte ca Nick să apară ca potențial interes, Charlie are o relație ascunsă cu un alt băiat din școală, Ben sau Benjamin. Însă acesta se teme ca cei din jur să îi afle orientarea, astfel renunță destul de rapid la Charlie iar relația dintre ei devine una destul de…acră. Din lipsa unui alt cuvânt.

Charlie și Nick devin prieteni pentru început. Nick este genul de băiat cu minte deschisă, curios și lipsit de prejudecăți. Nu se simte în largul lui atunci când amicii săi din echipa de rugbi fac aluzii homofobe și își dorește să se detașeze total de astfel de oameni.

Treptat Nick își dă seama că simte atracție față de Charlie și cum în zilele noastre internetul este amicul de nădejde, caută să vadă despre orientarea sexuală și să își înțeleagă sentimentele.

Spre deosebire de Ben, Nick nu este tipul de băiat care să ezite sau să nu îi dorească lui Nick tot binele. Așadar el își asumă răspunderea și în văzul tuturor, îl ia de mână și merg împreună către vestiare sau mă rog, un hol acolo în școală. Cumva, este o declarație oficială că Charlie este interesul și alesul său.

Fluturi în stomac sau Heartsopper, un serial LGBTQIA+  cu final fericit

Mi-a plăcut foarte mult Fluturi în stomac sau Heartsopper pentru că are un final fericit. Așa cum orice cuplu merită să aibă, la fel Nick și Charlie.

Serialul se termină cu o ieșire împreună, la plajă. Episodul este amuzant și romantic. Bine, tot serialul este romantic, amuzant și puțintel dramatic. Dar este frumușel.

10/10 recomand!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.