Dune 2021 la Ispire Cinema un film SCI-FI mult așteptat pentru că anul trecut trailerul acestui film i-a făcut pe mulți fani ai genului să fie entuziasmați și să iasă puțin din starea de apatie în care ne tot bagă situația actuală. Cunosc ce înseamnă această nerăbdare și să ai ceva care să îți placă mult și pe care să-l aștepți cu sufletul la gură. Așa că am fost curioasă să văd Dune.

Noi am mers la Inspire Cinema pentru a avea acea experiență faină de film 3D. Și acea experiență pe care doar sala de cinema ți-o poate oferi. Inclusiv regizorul Dune, spune că acest film a fost special conceput pentru experiența de la cinema.

“A fost astfel gândit, imaginat și filmat pentru marele ecran. Este o experiență fizică până la urmă.”

Denis Villenueve

La același lucru m-am gândit și eu. Îmi place să merg la Inspire Cinema pentru că au acel sistem de boxe care fac experiența atât de autentică și este ca și cum ai fi acolo, împreună cu personajele. Am foarte multe amintiri, am mers la Bohamian Rhapsody și am bocit alături de toată sala. Toți care am iești de acolo eram impresionați și atmosfera a fost greu de descris în cuvinte.

Am fost la premiera Miami Beach și am avut ocazia să ne vedem cu actorii care au jucat în această super – comedie românească.

Și sunt sigură că vor urma și alte amintiri frumoase!

Dune film 2021
Dune wallpaper @wallpapercave.com

Dune 2021 la Inspire Cinema un film SCI-FI mult așteptat

Revenind la filmul nostru, Dune 2021 este regizat având drept inspirație și biblie cărțile lui Frank Herbert, care a scris această serie de cărți, publicată în 1965. Mulți pasionați ai genului spun că este cel mai bun roman science fiction al tuturor timpurilor.  Nu mă bag aici, pentru că nu am citit foarte des genul acesta de cărți. Singurul moment din viața mea când deschideam reviste Sci – fi era când mergeam la mama. Ea este amatoare a genului și mai mult ca sigur a auzit de Dune. Copil fiind, mă cam înspăimânta ideea de insecte imense sau de roboți interstelari. Așa că de atunci am preferat ficțiunea simplă sau combinată cu fantasticul. Și fan-fiction.

Dar suficient despre mine, hai să continuăm taina despre Dune 2021. Spun Dune 2021 pentru că au mai fost și alte filme Dune în trecut și vreau cumva să-l deosebim pe aceasta și să-l ținem minte.

Dune 2021

Filmul începe foarte simplu și te pune în temă că este doar prima parte din această serie. Așadar este cazul să nu te aștepți la un final care să te lase cu o concluzie clară. Plus de asta, nu se știe încă, în câte filme va fi împărțită franciza.

Aflăm că povestea este centrată pe personajul lui Paul Atreides, iar totul se petrece într-un viitor în care planetele sunt într-o continuă luptă pentru putere și supraviețuire. Paul (jucat destul de interesant de către actorul Thimotée Chalamet) este în centrul unei schimbări majore. Tatăl său, ducele Leto I, al casei de Atreides, care este stăpân pe planeta oceanică Caladan, este ales de către organizația mai multor planete să fie conducător al planetei Arrakis. Arrakis este o planetă aridă, un deșert vast, dar care produce un condiment neprețuit pentru toți conductorii acestui vast univers.

Leto se așteaptă ca Paul să-i calce urmele și să fie preocupat de politica interplanetară? Stelară? Îmi cer scuze în caz că am să pocesc termeni.

Însă nu doar tatăl lui Paul are așteptări de la acesta. Mama lui, Lady Jessica, care face parte dintr-o sectă religioasă puternică, ce trage sforile politice, îl antrenează pe acesta pentru a-și dezvolta abilitățile sale supranaturale. Paul are vise profetice, abilități intuitive și este privit de către mulți, atât din anturajul său cât și de către populația din Arrakis, ca fiind Noul Mesia.

Dune series
Dune wallpaper @wallpapercave.com

Povestea Dune 2021

Nu o să vă dau spoilere, pentru că altfel această recenzie nu ar avea sens. Însă se întâmplă intrigi, ca de obicei atunci când vine vorba de politică. Capete trebuie să cadă și alte capete să se ridice. Este mersul lucrurilor. Aici ficțiunea s-a tot inspirat din realitate.

Paul pierde foarte mulți oameni care îi sunt dragi, descoperă abilitățile sale unice, de luptător și de profet, dacă pot spune astfel.

Mi s-a părut interesantă îmbinarea dintre nou și vechi. Trupe de soldați cu costume care secretă transpirația și o transformă în apă potabilă, nave spațiale care traversează universul cât ai clipi, și contracte interplanetare sigilate cu ceară….

Un ordin secret feminin care trage sforile politic și nu numai, face și desface la scară universală mi s-a părut de asemenea ceva demn de explorat. Abia aștept următoarea parte!

Dune wallpapers
Dune wallpaper @wallpapercave.com

 Arrakis

Planeta Arrakis mi s-a părut fascinantă pentru oamenii deșertului, care s-au adaptat acolo, au îmblânzit monștrii deșertului și care asistă la aceste schimbări politice din umbră. Chiar dacă au fost mințiți că Arrakis va deveni o planetă vie la un moment dat. Au renunțat la așteptări și și-au creat micul lor rai.

Asta spune multe pentru că adesea, ca oameni de rând suntem văzuți ca niște statistici și adesea priviți cu interes odată la patru ani. Contăm dar nu prea contăm.

Astfel că vă las cu citatul unei locuitoare de pe planeta Arrakis:

” Arrakis a văzut oameni ca tine venind și plecând. Care va fi următorul nostru despot?”

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.