Iepurele, acest mic și simpatic animal plin de simbolistică, anunță primăvara și Sărbătorile Pascale. De aceea l-am ales în această perioadă, pentru a descoperi iepurele animal spiritual, în toată puterea sa.

În ciuda percepției generale că iepurii sunt animale timide, ei au desigur abilități care să-i ajute să înfrunte lumea înconjurătoare. Așadar nu vă temeți dacă iepurele se numără printre animalele voastre totem sau spirituale. Ei au daruri și abilități care vin în ajutorul vostru în momente de cumpănă sau în situații care vă încearcă. Nu îi subestimați.

Să nu uităm portretizarea lor în literatură și nu numai. Iepurele din Alice în Țara Minunilor, care este un șarlatan sau Bugs Bunny din desenele animate, care în ciuda faptului că este mereu pus la încercare, scapă de fiecare dată.

iepure animale spirituale

Iepurele animal de putere sau animal totem – animale spirituale

Cei care vă simțiți conectați sau atrași de iepurele animal de putere, aveți forță creatoare, inteligență și munciți din greu pentru a vă depăși condiția sau temerile, anxietățile. Acest mic animal totem în ciuda timidității sau a reținerii pe care o are în mod natural, este un simbol al norocului sau fertilității în diverse culturi. Așadar nu percepeți iepurele doar prin latura sa timidă, care riscă să devină prada unor animale mai mari. Iepurele animal de putere este un animal precaut. Este atent la ceea ce se întâmplă în jur, înainte de a se avânta către un drum ales.

În fața unui potențial atac, iepurele stă nemișcat și este foarte atent la ceea ce se întâmplă în jur. Dacă simte că ceva nu este în regulă, va alerta alți iepuri din grup prin lovituri puternice cu piciorul în pământ.

iepure animal spiritual

Iepurele animal de putere – simbol al spontaneității

Rapiditatea și agilitatea sa sunt atuuri care îl feresc de prădători. Dormitul cu ochii deschiși pentru propria siguranță este încă una dintre abilitățile sale foarte interesante.

Iepurele supraviețuiește prin faptul că se ascunde în vizuini, fugind de prădători printr-un stil care să-i deruteze: fug în zig – zag. Iar când sunt prinși ei se folosesc de picioarele din spate pentru a-și lovi inamicul. Sunt perseverenți, iar dorința lor de supraviețuire și atenția cu care își trăiesc viața adesea sunt interpretate ca timiditate sau teamă.

Însă dorința unui loc sigur pentru a viețui alături de familie, nu este tipică doar iepurelui ca animal de putere. Inclusiv noi ne regăsim în această tendință animală sau primordială.

Iepurele animal de putere ne învață să fim atenți la ce se întâmplă în jur.

iepure animale totem

De ce sunt legați de spontaneitate?

Pentru că își lasă atacatorii într-o stare de confuzie, prin fuga lor în zig – zag. Îți poate aduce aminte de faptul că spontaneitatea este bună într-un moment important al vieții tale. Și că ai de ales un drum bazându-te pe observație și instinct.

Mai ales atunci când stagnezi într-un proiect sau te-ai plictisit de o situație. Iepurele animal de putere te invită să o iei pe o altă direcție decât ai alege în mod obișnuit. O direcție care să fie spontană și să vină cu schimbări pozitive în viața ta.

Dacă ai tendința să planifici fiecare detaliu, la job sau în viața personală, iepurele animal de putere te va ajuta să lași în urmă așteptările. Cere-i sfatul pentru a afla cum să trăiești clipa și să nu mai lași momentele frumoase să îți scape printre degete. Sau să lași ideea de perfecțiune în urmă, altfel riști să nu te mai poți bucura de nimic.

Iepurele este spontan. Adoră distracția și joaca. Posibil ca aceste tendințe să fie definitorii inclusiv pentru personalitatea ta. Sau ca iepurele animal de putere să te invite la relaxare și bucurie. Să îți dea imbold să savurezi viața din jurul tău, în special momentele de reușită, de pace sau când vezi că îți merge bine. Să uiți de comparații, de cum ar trebui să fie sau cum ți-ai imaginat că va fi. Să te bucuri și atât.

iepure simbol

Inteligență și creativitate

Iepurele animal de putere își folosește inteligența pentru a scăpa de prădători. El face alegeri creative, care îi depășesc pe cei care le vor răul. Își folosesc îndemânarea și gândirea rapidă pentru a scăpa atunci când se văd încolțiți. Ei au soluțiile cele mai bune și cele mai rapide.

Dacă iepurele este animalul tău totem, poate ar fi bine să ai mai multă încredere în forțele proprii pentru că vei găsi soluția pe care o cauți.

Iepurele te îndeamnă să gândești creativ, să nu-ți neglijezi instinctele sau pornirile spontane și să ai curaj să aplici ceea ce simți.

Sunt creaturi sensibile care te îndeamnă să te oprești și să cercetezi cu atenție situațiile date. Însă pentru soluție să te ghidezi după simțuri și intuiție.

Poate părea precum un păcălici, iepurele știe să se ascundă. Știe să evite și să se camufleze pentru a evita prădătorii sau situațiile neplăcute. De aceea poate simboliza și conștientizarea unor direcții, inteligența, planificarea sau simțul ascuțit.

Ascultă-ți instinctul

Iepurele animal de putere te încurajează să-ți asculți instinctul. Dacă situația nu te avantajează, poate este mai bine să te retragi și să privești din vizuină, până ce totul se va echilibra.

Atunci când te găsești încolțit dintr-un motiv sau altul în viață, iepurele animal spiritual, va ști cum să-ți vină în ajutor. În viața reală iepurele planifică rapid, execută fără ezitare mișcările planificare și reușește să scape. Au mereu vizuini făcute în care fug. De aceea întotdeauna este bine să lași portițe deschise ca opțiuni de evadare sau sprijin, pentru a-ți planifica succesul.

Par a fi “victime” doar când își permit asta sau totul pare a li se împotrivi. Cu toate acestea sunt luptători îndârjiți și perseverenți. Astfel, ai grijă dacă iepurele este animalul tău de putere, să nu te victimizezi foarte mult. Chiar dacă treci prin momente dificile, ai încredere în tine și în forța ta interioară! Vei reuși cu demnitate și inteligență să depășești obstacolele. Nu-ți fie teamă!

iepure ce inseamna spiritual

Iepurele animal de putere și fertilitatea

Iepurele este renumit pentru fertilitatea sa, în timpul vieții adulte aceste animale mici aduc pe lume numeroși pui. Fertilitatea însă nu se referă doar la reproducere. Poate fi vorba și despre o fertilitate a ideilor.

Iepurele animal de putere poate apărea în viața ta ca încurajare sau ajutor pentru a-ți pune ideile în aplicare.

Dacă îți dorești o familie unită, o familie mare, iepurele este animalul totem pentru tine. El se adresează celor familiști, cu inimă mare, care vor o casă primitoare și sunt deschiși sau doritori către ocrotire și grijă față de alte suflete. Nu neapărat umane, poate fi vorba și de cei care iau în grija lor sau adoptă animăluțe abandonate.

Iepurele te va asista în decizii importante, pentru planificarea unui viitor sigur. Te va îndemna să ai grijă să nu te epuizezi psihic, spiritual, fizic sau financiar. Te învață ca înainte de a sări și a acționa, să ai grijă la ceea ce se întâmplă în jur. Fi cu băgare de seamă sau ciulește urechile!

Mereu ageri, ei au un auz excelent și o vedere largă, foarte bună. Majoritatea trăiesc în grupuri și adoră socializare, își fac vizuini sau mici găuri săpate în pământ. Ei au darul de a te aduce cu picioarele pe pământ, sau a te împământa, în cazul în care ai nevoie de o echilibrare.

iepure animale de putere

Iepurele animal de putere și abundența, norocul

Iepurii adună în vizuina lor hrana de care au nevoie pentru a petrece iarna în siguranță. Își mențin sănătatea și se îngrijesc să nu le lipsească nimic, de aceea sunt atât de animați și veseli odată cu venirea primăverii. Munca lor nu este în zadar și te îndeamnă să procedezi asemenea.

Depinzând de anumite situații iepurele animal de putere poate însemna abundență și noroc, dar îți poate indica și faptul că fugi de ceva anume. Poate că te muți dintr-un loc în altul, nu ești constant în idei, le schimbi adesea sau nu le duci la bun sfârșit. Poate fi și teama de a finaliza ceva. Astfel, e bine să faci un pas înapoi, să privești cu atenție în jur și să acorzi atenție iepurelui și mesajului său.

Sunt asociați cu renașterea sau primăvara în numeroase culturi.

În folclorul celtic iepurele era asociat cu zeița Eostore. De unde provine și ideea de Ester sau Paște. Eostore este zeița lunii și este asociată cu fertilitatea, renașterea Pământului și cu venirea primăverii. Cu fiecare lună plină Eostore se transformă în iepure.

În tradițiile germanice, Eostore sau Ostara, transformă o pasăre în iepure, acesta păstrându-și capacitatea de a face ouă. De aici provenind tradițiile păgâne de a încondeia ouă de Paște, în preajma solstițiului de primăvară. În ciuda încercării religiei de a lua aceste tradiții și a le da o altă notă decât cea inițială, toate aceste detalii au rămas și cinstesc până la urmă, viața pe Pământ.

Pentru nativii americani de exemplu, iepurele scoate sau îți aduce frica la suprafață. Această aducere la lumină a fricilor este pentru a putea învinge, pentru a înțelege sau pentru a folosi frica în a manifesta alte lucruri benefice în viața noastră. În natură iepurele trăiește și în frică, în abundență și alături de grupul iubit. Nu te feri să trăiești viața la maxim!

animale spirituale

Iepurele animal de putere și câteva mantre de reținut:

 • Deși pare că ezit sau îmi este teamă, prefer să analizez situația înainte de a lua o decizie
 • Spontaneitatea mă va ajuta să ajung la rezultatele dorite
 • Atunci când sunt sigur pe mine, nu există ezitare
 • Îmi plac siguranța și abundența, mă bucur de ele în viața mea
 • Familia și viața alături de ceilalți este importantă pentru mine
 • Gândirea liberă, fără bariere, mă definește
 • Am curaj să spun ceea ce gândesc și ceea ce simt

În cultura asiatică iepurele animal de putere este asociat cu tinerețea și inocența. Dacă ai iepurele ca animal totem sau animal spiritual, bucură-te de ghidarea sa pură, fără bariere și plină de spontaneitate!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

 1. avatar

  Îmi vine să râd pentru că multe lucruri mi se aplică din ce ai scris. Plus, recent am aflat că în zodiacul chinezesc sunt Iepure. Mă cunoști, ce zici? Sunt iepure? Sărbători Fericite alături de cei dragi.

  1. avatar

   Mă bucur că te regăsești. 😀 Să te uiți și ce fel de iepure ești, pentru că sunt de apă, de metal, de foc. Ce combinație ai. Mi se pare potrivit, te-am văzut întotdeauna făcând salturi curajoase, pe care unii nu sunt în stare să le facă în viața lor. Și nu îți asumi ceva până ce nu cunoști destul de bine despre ce-i vorba. Iepurii sunt sociabili și le place compania =^_^= Oamenii sunt atrași de ei, pentru că sunt easy – going. Comunică ușor, citesc atmosfera din cameră și emoțiile altora foarte bine. Sunt buni, le place să ajute, însă nu sunt naivi. Dacă îi calci pe nervi te bocănesc :))) Și nu cred că le plac conflictele. Adică nu le place să se consume pe termen lung. Vor stabilitate în viața lor, în ciuda faptului că știu cum să o facă spontană și interesantă.
   Sper că am adăugat bine și te-am nimerit puțin.
   Sărbători fericite și tie, și celor dragi ție! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.