Nu am o colecție mare de pensule, ci doar câte vedeți în poză. Atunci când vine vorba de lucrurile mele, îmi doresc un stil minimalist care să păstreze echilibrul între nevoi și experimente. De aceea vă prezint esențialul, adică un număr mic de pensule profesionale pe care le puteți folosi în machiajul zilnic sau periodic, și care să nu vă lase un gol mare în buzunare.

 

O să prezint fiecare colecție în parte, unele sunt no name, așa că dacă vă așteptați să vă trântesc nume high end, nu este cazul aici.

 

 

make-up talk

 

Dupes Real Techniques de pe E-bay

 

Le am de aproape un an și îmi plac foarte mult. Au fire sintetice și trebuie insistat puțin pentru a nu lăsa acele urme inestetice pe piele, acelea ale firelor în special când aplic fond de ten, dar per total își fac treaba. La un moment dat le voi cumpăra pe cele de la Real Techniques, dar momentan acestea îmi sunt suficiente. Eu le folosesc pentru aplicarea pudrei, a fondului de ten sau a fardului de obraz. Le-am curățat de suficiente ori și încă sunt în stare foarte bună. Nu le cad firele și nici nu s-au desprins.

 

No name brownies

 

Am trei pensule maronii, probabil made in China, dar excelente! Le am de vreo doi-trei ani și încă se prezintă bine, n-au cedat stresului. Una dintre pensule este pentru iluminator, cealaltă este pentru fardul de pleoape, atunci când vreau să fiu foarte precisă pentru că are firele scurte și destul de țepene, dar nu dure, ci fine și moi. A treia este pentru aplicarea rujului, la fel, cu fire fine și rezistente.

 

Pensulele de la Elf

 

O mică dezamăgire, chiar dacă le am de vreo doi ani. Sunt trei la număr, toate pentru aplicarea fardului de pleoape. O pensulă de blending, una pentru zona dintre pleoapa de jos și cea de sus și ultima pentru o aplicare mai precisă a fardului la baza ochilor. Problema cu ultima pensulă este că firele au devenit puțin răzlețe și le face ușor mai aspre.

Apoi pensula de blending și-a pierdut o parte din vopseaua ei. Are o porțiune inestetică unde i s-a luat vopseaua. Și nu s-a întâmplat pentru că am umblat eu cu ele aiurea ci pentru că probabil nu a fost dat stratul cum trebuie sau lemnul nu era uscat. Nu cunosc procedura însă cert este că m-au cam dezamăgit.

 

Eco Tools

 

Cumpărate recent de pe Aoro.ro, îmi plac mult, au firele fine și arată foarte bine. Cum sunt noi, încă nu le-am încercat să îmi pot forma o părere la fel de clară precum la celelalte. Sper să nu își piardă firele și să nu le sară vopseaua.

 

Avon

 

Dacă aveți ocazia, vi le recomand. Am o pensulă unghiulară, ce are scopuri multifuncționale. Fie pentru aplicarea liner-ului, pentru evidențierea sprâncenelor și pentru aplicarea fardului în zona de jos a ochiului. Este o minunăție rezistentă, cu fire dure care prind produsul bine, dar totuși blânde cu zona sensibilă a ochilor. Și o pensulă pe care ar trebui să o folosesc pentru fondul de ten, acela îi este scopul, însă eu o folosesc pentru concealer. Nu știu, îmi place mai mult așa… are vârful în V subtil și acoperă frumos în zona cearcănelor.

 

O altă pensulă No name o folosesc pentru aplicarea bazei pentru machiaj în zona ochilor. Este un fel de mini copie după cea de la Avon, tot în V are terminația.

 

Acestea sunt toate pensulele pe care le am momentan. Nu sunt exagerat de multe dar sunt suficiente cât să mă pot machia așa cum îmi place.

Voi ce recomandări ați avea în privința aceasta? Și ce pensule folosiți?

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.