Dacă mă urmăriți pe Instagram (@novackxaara) probabil ați văzut că sâmbăta trecută am fost la Inspire Cinema alături de colegii mei bloggeri de la ASBO. Am fost la Proiecția de Gală a comediei românești Miami Bici. Acolo am avut onoarea să-i întâlnim în carne și oase pe Matei Dima (BroMania) și  Codin Maticiuc. Actorii principali, adică. Care au fost foarte răbdători, au făcut poze cu toată lumea, au fost simpatici și la finalul proiecției ne-au răspuns la câteva întrebări interesante.

Miami Bici spumoasa comedie românească

Este o comedie modernă, tipic românească, dedicată românilor și romglezei. Care mi-a mers direct la corason. Nu aveam așteptări, sincer vorbind. Ultimul film românesc privit a fost acum trei ani și a avut un final destul de trist. Octav. Nu plec de la premise greșite aici, noi avem o cultură proaspătă în ceea ce privește cinematografia. Românii noștri nu sunt predispuși la clișee kitschoase precum americanii. Întotdeauna partea reală de cultură românească a excelat, în ciuda circului constant din politică. Acolo e kitschul.

Revenind la comedia noastră, a fost un film relaxant, cu glume bune în ciuda colorismelor lor. Scenariul este de asemenea, cât se poate de realist, dacă stăm bine să ne gândim. Românii de peste hotare sunt mulți și majoritatea au plecat visând la o viață bună. La fel și cei doi protagoniști din filmul Miami Bici.

Sinopsis, pe scurt cât să nu facem spoilers

Ion și Ilie sunt doi tineri dintr-un oraș noname din România. Angajați la o spălătorie, evident pe bani puțini care le ajung de pe-o zi pe alta, ambii visează să ajungă în America și să devină bogați. Până și americanul are The american dream, darămite românul! 

Ajung acolo ajutați de un amic din cartier, Albanezu’ care îi trimite direct în pâine. Direct la moneymaker-ul Mișu. Care Mișu evident că nu făcea bani pe ochi frumoși, ci prin vânzarea de droguri. Ion și Ilie ajung să facă muncă de cărăuși, colectează taxe de protecție și sunt băgați în tot felul de încurcături amuzante.

Nu lipsesc elementele de trademark românesc, dar nu vi le dezvălui. Esențiale și inspirate din realitate, ele sunt picanteria acestui film.

Coloana sonoră a fost excelentă, s-a potrivit perfect cu toate momentele din film. Plus acele manele, care na, manele. România. N-ai cum. Chiar nu ai. Au mers ca unse. Și asta o zic io, care nu ascult manele ever. Nu că n-aș fi încercat. Dar nu se lipesc de mine.

Jesús del Cerro este regizorul acestui film, iar scenariștii sunt Alexandru Coteț, Matei Dima și Codin Maticiuc.

Este un film mișto, perfect de privit cu gașca sau cu amic, o prietenă bună. Are cantitatea de comedie perfectă pentru a vă face să râdeți bine, replicile pe care sigur le veți lua cu voi acasă și ceva-ul acela care are efectul de a vă aduce buna dispoziție instant.

Filmul a fost difuzat la INSPIRE VIP, cărora le mulțumim frumos pentru invitație. Cinematograful din incinta Electroputere Mall Craiova dar și în cadrul centrului comercial Mercur. Așa că dragi craioveni, luați bilete și mergeți la comedia asta pentru că aveți motive suficiente! Chiar recomand!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.