Baraka un film complex care îți arată măreția unei lumi

  • Baraka

Nu știu alții cum sunt, dar eu uneori simt nevoia unei stimulări vizuale. Ba chiar a unei răsturnări de situație sau a descoperirii că lucrurile nu sunt așa cum am eu impresia. Cred că mă număr printre acele persoane care adoră să afle lucruri noi, chiar dacă asta înseamnă să mi se dea peste cap valori sau idei, poate chiar prejudecăți.

Baraka

Am privit filmul Baraka pentru că mi-a fost recomandat, şi concluzia a fost că merită văzut. Este o lume capturată în imagini mişcătoare.

Spectatorul e un fel de personaj neutru. Un privitor străin la un spectacol ce are legătură cu el, dar totuşi se simte alienat. Parcă se simte parte din acea lume, şi parcă o repugnă. Căci, vrem nu vrem, suntem legaţi de ea prin fiecare moleculă ce rezidă în corpul nostru…

Mi-a plăcut mult trecerea dintre scene, de la mic la mare, micro la macro încât vrei să te simţi la loc om, nu un anonim robotizat, prins într-o rutină interioară şi exterioară care îţi aminteşte de suferinţa de a fi om. În Baraka totul parcă se petrece într-o clipită, nicidecum de când răsare sau apune soarele. Căci pentru marele vid în care ne aflăm, nu suntem altceva decât o clipită.

Scene religioase sau pur și simplu scene din viața oamenilor sunt capturate într-un mod care să-ți dea de gândit. Adesea privim lumea prin lentila rapidității, a gândurilor mundane și a problemelor pe care le avem. Probleme care se dovedesc a fi simple banalități dacă ar fi să luăm totul într-un mare ansamblu.Baraka este un documentar excelent, cred că nu trebuie ratat, mai ales dacă vă plac acest gen de filme. În caz că vă interesează, puteți urmări trailerul pe care l-am pus aici pe blog, tocmai în ideea de a vă ajuta în a lua o decizie. Nici mie nu îmi plac toate documentarele dar acesta excelează la capitolul filmare – fotografiere. Iar eu fiind pasionată de fotografie (mai mult fotografia de produs și peisaj) am zis că trebuie să-l vizionez.

Dacă sunteți la fel ca mine, vă place fotografia și sunteți interesați de acest tip de documentare, cred că ar fi cazul să lecturați puțin și despre povestea lui Vivian Maier.

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

Discussion about this post

  1. […] un amic fotograf mi-a sugerat pentru inspirație și mai mult vizual, să privesc documentarul Baraka. Cum a fost o experiență interesantă, am scris imediat despre acest film. La fel și […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.