Follow:

Baraka Movie

Nu știu alții cum sunt, dar eu uneori simt nevoia unei stimulări vizuale. Ba chiar a unei răsturnări de situație sau a descoperirii că lucrurile nu sunt așa cum am eu impresia. Cred că mă număr printre acele persoane care adoră să afle lucruri noi, chiar dacă asta înseamnă să mi se dea peste cap valori sau idei, poate chiar prejudecăți.

Baraka

Am privit filmul pentru că mi-a fost recomandat, şi concluzia a fost că merită văzut. Este o lume capturată în imagini mişcătoare.

 

Spectatorul e un fel de personaj neutru. Un privitor străin la un spectacol ce are legătură cu el, dar totuşi se simte alienat. Parcă se simte parte din acea lume, şi parcă o repugnă. Căci, vrem nu vrem, suntem legaţi de ea prin fiecare moleculă ce rezidă în corpul nostru…

Mi-a plăcut mult trecerea dintre scene, de la mic la mare, micro la macro încât vrei să te simţi la loc om, nu un anonim robotizat, prins într-o rutină interioară şi exterioară care îţi aminteşte de suferinţa de a fi om. Totul parcă se petrece într-o clipită, nicidecum de când răsare sau apune soarele. Căci pentru marele vid în care ne aflăm, nu suntem altceva decât o clipită.

 

Comments

comments

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Îți place fotografia? Hai să-ți recomand un film! |

    […] un amic fotograf mi-a sugerat pentru inspirație și mai mult vizual, să privesc documentarul Baraka. Cum a fost o experiență interesantă, am scris imediat despre acest film. La fel și […]

    27 februarie 2016 at 20:54
  • Leave a Reply