Am fost pe post de Cupidon marți seară, pentru că am tras cu arcul. Nu pentru prima dată, ce-i drept. Debutul a fost în copilărie, când trăgeam un do-it-yourself, din crengi de salcie și liță din undiță de pește.

 

Săgețile din crenguțe de copac și gata armamentul pentru joacă! Unii amici de-ai mei își decorau arcul, scobeau în scoarță cu un cuțit și nebunii de genul. Nu prea eram into it, conta mai mult experiența jocului decât aspectul.

 

Am mai tras cu arcul acum doi ani cred? În Parcul Nicolae Romanescu, într-un loc mic, special amenajat. A fost straniu și thrilling la un loc.

 

archery

 

Așa că atunci când am avut ocazia să încerc asta într-un mediu specializat, n-am refuzat deloc. Îmi plac astfel de provocări. Îmi place ideea de a deține o armă, cu condiția să fie de agrement sau pentru auto-apărare. Am mai scris și despre armele airsoft, așa că este un subiect pe care l-am mai abordat pe blog.

 

La invitația celor de la Archery – Airsoft Craiova, eu și bloggerii craioveni, am mers în hala lor din fosta fabrică de tutun ( în Brazdă, pe Rocadă) și ne-am făcut de cap! Cu aprobare, desigur. Adică sub supraveghere atentă și cu indicații precise, despre cum să ținem arcul, cum să țintim și multe astfel de secrete.

 

xaara

 

Am ținut în mână un pistol airsoft, cu care aș vrea să învăț să trag pe viitor. Nu cred că îmi va fi ușor, cel puțin așa am constatat atunci când a trebuit să ochesc cu arcul. În copilărie (iată că revin) am avut strabism (adică avem un ochi mai plimbăreț) și nu reușesc deloc să văd bine cu ambii.

 

Am doar unul care îi bun, pe scurt. Loool. Nici eu nu știu cum naiba vine aia, dar când am tras cu ochii ațintiți, n-am tras deloc mulțumitor. Când am închis ochiul drept, am țintit bine.

 

Trasul cu arcul este un sport practicat de multe persoane, nu știam că există atât de mulți doritori și am fost plăcut surprinsă. Ba chiar avem tineri care au câștigat medalii de argint, de aur, la astfel de competiții. Deci, pe viitor poate deveni mai mult decât un hobby.

 

archery

 

Am aflat că tot acolo se vor ține și ore de tras cu pistolul, ore de auto-apărare sau de arte marțiale filipineze. Dacă vă interesează și sunteți pasionați, au un grup pe facebook unde puteți adera și voi și unde vă puteți informa despre toate aceste lucruri.

Pentru data viitoare pregătesc un articol despre modă! Stați pe aproape. Pupici!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.